Free S Blue Evolution

Buscamper Hymer Free S Blue Evolution is stoer in Capri blauw

Marije Onderwaater

Capri blauw is de opvallende kleur van de Hymer Free S Blue Evolution, de nieuwste Free-buscamper. Hymer kiest de Mercedes Sprinter met voorwielaandrijving en 170 pk-motor als basisvoertuig van de Free S Blue Evolution.

De Hymer Free-serie bestaat uit diverse buscampers. De Free staat op de Fiat Ducato en is beschikbaar in drie lengtes, variërend van 5,41 meter tot 5,99 meter. Dan is er de Free S, die de Mercedes Sprinter als basisvoertuig heeft en 5,93 meter lang is. Het editiemodel Blue Evolution, in opvallend blauw, was tot nu toe alleen verkrijgbaar voor de Free. Daar komt nu verandering in met de Hymer Free S Blue Evolution. Deze buscamper is 5,93 meter lang, 2,06 meter breed en 2,87 meter hoog. Het laadvermogen is 475 kilo.

De Sprinter is rijk uitgerust, met onder meer een 9G-TRONIC automatische versnellingsbak met Hold-functie, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, een elektrische parkeerrem, de semi-automatische airconditioning Tempmatic, een lederen en multifunctioneel stuurwiel, cruise control, diverse assist-systemen en DAB+-voorbereiding. Voor navigatie, communicatie en infotainment is het MBUX 10″ multimediasysteem – mét achteruitrijcamera – te gebruiken.

Hymer Free S Blue Evolution front
De Hymer Free S Blue Evolution staat op de Mercedes Sprinter.
Hymer Free S Blue Evolution front
De Hymer Free S Blue Evolution staat op de Mercedes Sprinter.

Exterieur in Capri-blauw

De Blue Evolution-modellen kenmerken zich door hun blauwe exterieur. De eerste Hymer Free Blue Evolution – op de Ducato – is uitgevoerd in stormblauw. Bij deze camper kiest Hymer voor een andere tint: Capri blauw. Gecombineerd met zwarte accenten aan de zijkant en achterzijde, én het zwarte slaaphefdak, geeft dat blauw de buscamper een stijlvol én stoer uiterlijk. Daarbij komen nog de 16 inch lichtmetalen wielen van Mercedes en de all season banden.

Hymer Free S Blue Evolution interieur
Het interieur is fris en modern.
Hymer Free S Blue Evolution interieur
Het interieur is fris en modern.

Vierpersoons buscamper met modern interieur

Het interieur van de Hymer Free S Blue Evolution is modern en fris. De kastkleppen zijn wit met zilveren grepen, de meubelbekleding is in twee grijstinten uitgevoerd en de vloer heeft een houtdecor. Vier personen kunnen kamperen met de Hymer Free S Blue Evolution. Het bankje – met Isofix-bevestiging – en de draaibare cabinestoelen bieden vier zitplaatsen. Achterin is een opklapbaar bed voor twee te vinden en het slaaphefdak herbergt nog een dubbel bed. Van de zithoek is optioneel zelfs nog een vijfde bed te maken.

Keuken en badkamer
In de keuken twee gaspitten en een 90 liter-koelkast met een vriesvak van 6,5 liter. De badkamer heeft een cassettetoilet, een wastafel en een douchebak. De handdouche is door het raam naar buiten te trekken en kan met een zuignap aan de zijkant van de buscamper worden bevestigd. Ideaal om op warme zomerdagen lekker mee af te koelen.

Bed
Het tweepersoonsdwarsbed achterin is bereikbaar via twee treden. Het bed is op te klappen waardoor plek voor bagage ontstaat. De rails met sjorogen die bij het bed en op de vloer zijn aangebracht, maken het mogelijk om bagage stevig te verankeren.

Free S Blue Evolution plattegrond
Free S Blue Evolution plattegrond

Extra opties Hymer Free S Blue Evolution

Natuurlijk biedt Hymer allerlei opties voor de buscamper. Op de optielijst staat onder meer een scheidingsgordijn voor de slaapkamer, Hymers eigen Smart-Battery-System, een iNet ready Truma Combi D-kachel en meer.

De Hymer Free S Blue Evolution is verkrijgbaar vanaf 96.690 euro. Klik voor meer informatie op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…