Bürstner Copa: een flexibele camper voor elke dag

Marije Onderwaater

Een camper heeft nóg meer waarde als je hem vaak gebruikt. Dat kan met de Bürstner Copa, een compacte stadscamper op de Ford Transit Custom. Door zijn flexibiliteit is de Copa net zo geschikt is voor dagelijks gebruik als voor een tripje in het weekend of een langere vakantie. Zo kun je elke dag genieten van het vrije campergevoel.

Twee indelingen Bürstner Copa

Met de Bürstner Copa kun je letterlijk alle kanten op. Dit urban vehicle is dankzij het variabele interieur helemaal naar wens aan te passen. Allereerst is er keuze uit twee indelingen van de Copa. De 4,97 meter lange C 500 heeft twee slaapplaatsen in het hefdak. Door te kiezen voor de ‘Holiday’-versie, waarin de bank tot tweepersoonsbed kan transformeren, kunnen er vier mensen in overnachten. De C 530 is met 5,35 meter bijna 40 centimeter langer en dat zorgt voor meer mogelijkheden. Zo heeft deze Bürstner-stadscamper achterin zelfs een badkamer. Hierin vind je een opklapbare wastafel en een vast cassettetoilet. Zelfs even afspoelen is mogelijk dankzij de uitneembare douchebak met gordijn. De uittrekbare kraan doet dienst als douchekop.

Bürstner Copa C500 interieur
Interieur Bürstner Copa C500
Bürstner Copa C500 interieur
Interieur Bürstner Copa C500
Bürstner Copa C530 interieur
Interieur Bürstner Copa C530
Bürstner Copa C530 interieur
Interieur Bürstner Copa C530
Bürstner Copa C530 douche
Douchen in de Bürstner Copa C530
Bürstner Copa C530 douche
Douchen in de Bürstner Copa C530

Camper voor dagelijks gebruik

Beide campers zijn met een breedte van 1,99 meter geschikt voor de smalste straatjes. Dat is handig voor vakantie, maar ook in de stad. En dat maakt de Bürstner Copa uitermate geschikt voor dagelijks gebruik. Voor werk, naar de supermarkt of voor een sportief uitje. Dankzij de multifunctionele rails is het mogelijk om de zitbank of de stoelen te verwijderen. Zo ontstaat ruimte voor extra bagage zoals sportbenodigdheden of grote spullen.

De Bürstner Copa onderscheidt zich van normale personenauto’s door zijn camperinrichting, die het mogelijk maakt om er op elk moment op uit te trekken. Naast een tafel, bank en/of stoelen heeft de Copa namelijk ook een opbergkast voor kleding of andere benodigdheden. De keuken is uitgerust met onder meer een tweepitskookstel met geïntegreerde spoelbak, beiden met een deelbare glazen afdekplaat, en een 41 liter-compressorkoelbox. Slapen gebeurt bij de C 500 standaard in het pop-up dak, dat is voorzien van een tweepersoonsbed met een afmeting van 1,90 x 1,10 meter. De raamopeningen – met een insectenhor – maken het mogelijk om vanaf het bed van het uitzicht rondom de camper te genieten. In de Copa C 530 kan het slaaphefdak aan de achterzijde open waardoor buiten nog meer naar binnen komt.

Bürstner Copa C530 exterieur
Bürstner Copa C530 exterieur
Slaaphefdak Copa C500
Slaaphefdak Copa C500

Ford Transit als basisvoertuig

De Bürstner Copa staat op de Ford Transit Custom. De schuifdeuren – aan beide zijden een – zorgen naar wens voor veel licht én voor ventilatie in de camper. De Transit Custom heeft onder de kap standaard een 2.0 EcoBlue 130 pk-motor en een handgeschakelde versnellingsbak. Een 150 pk-motor en een automaat behoren tot de opties. Verder is de camper uitgerust met onder meer ABS, ESP, Traction Control, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels en diverse assist-systemen.

Wil je meer weten over deze flexibele stadscamper? Neem dan een kijkje op de website van Bürstner via onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…