Dit zijn de vijf meest verkochte campers van 2020

Luc Schaepkens

Hoe raar was het kampeerjaar 2020 wel niet? Toch was het ook een topjaar voor wat betreft de camperverkoop in Nederland. Wij zetten de vijf meest verkochte campers en merken van 2020 voor je op een rij. En we onthullen welke camper het vaakst over de toonbank ging.

Camperverkoop: + 16,7%

In 2020 werden in ons land 2450 nieuwe campers op kenteken gezet. Dat zijn er 351 meer dan het jaar ervoor. Een stijging van 16,7%. Dat lijkt veel te maken te hebben met corona. Reizen in je eigen vakantiebubbel – wat de camper en natuurlijk ook de caravan is – zien mensen als veilig. Je hebt je eigen douche en toilet aan boord en kunt net zoveel afstand houden als nodig is. En dat met de vrijheid om te staan waar je maar wilt. Al is dat voorlopig wel binnen de landsgrenzen. Maar welke campermerken waren nou het meest populair? We zetten de vijf meest verkochte campermerken voor je op een rij.

De vijf meest verkochte campermerken

  • Weinsberg staat op een vijfde plek. Het merk verkocht 156 campers tegen 128 een jaar eerder. Een stijging van 21,9%.
  • Op de vierde plek Carthago. De luxe campers uit Aulendorf zijn populair in ons land. Het merk verkocht 211 campers. Dat zijn er 36 meer dan een jaar eerder. Een stijging van 20,6%.
  • Knaus staat op plek drie. Ze verkochten 214 campers, 48 meer dan een jaar eerder. Ze stegen daarmee 28,9%.
  • Op plek twee staat Hymer. Dit Duitse kwaliteitsmerk verkocht 290 nieuwe campers in 2020. Dat zijn er 39 meer dan in 2019. Goed voor een stijging van 15,5%.
  • Al drie jaar op nummer 1, tromgeroffel: Adria. Het Sloveense merk verkocht vorig jaar 309 campers. Dat waren er 47 meer dan in 2019. Een stijging van 17,9%.

Weinsberg maakt onderdeel uit van KTG, de Knaus-Tabbert Group. Zou je deze twee merken bij elkaar optellen, dan ziet de top vijf er heel anders uit. Dan moeten we echter ook alle merken van de Erwin Hymer Group bij elkaar optellen. Zouden we dat doen, dan staat de Erwin Hymer Group op de eerste, de Knaus-Tabbert Group op de tweede en Adria op de derde plek.

Wil je ook de meest verkochte camper weten?

Wil je ook weten welke camper in ons land het meest verkocht in 2020? Kijk dan naar onderstaande video. Daarin verklappen we op het eind ook nog even welk van de campermerken de grootste stijger is in 2020 (maar niet in de top vijf staat). Een hele video vol leuke camperweetjes. Die je niet missen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur