Benimar 2025

Benimar 2025: perspresentatie onder de Spaanse zon

Marije Onderwaater

Onder de Spaanse zon presenteerde Benimar afgelopen week het nieuws voor seizoen 2025. Het interieur van de bestaande campers is aangepakt én Benimar komt voor 2025 met enkele nieuwe indelingen, waaronder een halfintegraalcamper, een alkoofcamper en een buscamper voor vijf personen.

Camperbouwer uit Peñiscola

Benimar bestaat sinds 1974, in 2024 dus 50 jaar, en is de grootste camperproducent van Spanje. De fabriek staat in Peñiscola, zo’n 150 kilometer boven Valencia. Het merk maakt onderdeel uit van de Franse Trigano Group.

Perspresentatie in Spanje

De seizoenspresentatie van Benimar vindt altijd plaats in eigen land. Dit jaar koos het merk voor een exclusieve voormalige boerderij uit de 12de eeuw bij de stad Tarragona. De grote tuin vol palmbomen en kleurrijke planten was volgens Benimar het ideale decor om een groot deel van het wagenpark aan de pers te showen.

Seizoenspresentatie Benimar 2025
In de ochtend is het nog even bewolkt, later gaat de zon volop schijnen.
Seizoenspresentatie Benimar 2025
In de ochtend is het nog even bewolkt, later gaat de zon volop schijnen.

Meegaan met koperspubliek

Genieten van het camperleven is allang niet meer voorbehouden aan alleen gepensioneerden. De campermarkt verandert en dat ziet ook Benimar. Het merk is nog steeds geliefd bij ouderen en families, maar inmiddels zijn er ook steeds meer jonge kopers.

Vernieuwing in interieur

Om mee te gaan met het nieuwe koperspubliek heeft Benimar de campers voor 2025 een update gegeven. Voor het interieur is een nieuw modern design gekozen, natuurlijk mét de Spaanse flair waar Benimar bekend om staat. De combinatie licht-donker blijft ook bestaan vanwege de warme sfeer die hierdoor ontstaat. Alle modellen krijgen voor het nieuwe seizoen een nieuw design op de vloer. Ook de onderkant van het elektrisch hefbed is aangepakt. De ronde lampen die in het bed zijn geïntegreerd, hebben plaatsgemaakt voor strakke led-balken. De spiegel in de badkamer heeft nu verlichting aan de achterzijde, wat voor een stijlvol effect zorgt. Ook de controlepanelen zijn aangepakt, die waren van hout en zijn nu van hoogwaardig kunststof.

Nieuwe kussens en bekleding

Alle kussenmatrassen hebben nieuwe overtrekken gekregen en stevigere elastieken, waardoor ze nog lekkerder liggen. Tenslotte is het assortiment meubelstoffen in vrijwel alle camperseries – behalve de Amphitryon en Benivan – aangepast. Er is nu keuze uit drie textielsoorten, eco-leer en bekleding met reliëf.

Interieur Benimar campers
Interieur Benimar campers
Interieur Benimar
Interieur Benimar
Hefbed ledverlichting
Hefbed ledverlichting

Ambassadeur Santiago Cañizares

Met de nieuwe slogan ‘Home of the travellers’ draagt Benimar uit dat hun campers niet zomaar voertuigen zijn. Ze bieden een lifestyle aan iedereen die van kamperen met een camper houdt; van jong tot oud en van actieve sporters tot families. Benimar heeft ook een nieuwe ambassadeur: Santiago Cañizares. De Spaanse voormalige voetballer, keeper bij onder meer Real Madrid, Valencia en het Spaanse elftal, is kampeerder in hart en nieren, en heeft zich nu aan het merk verbonden.

Benimar campers
Benimar campers

Vijf camperseries op Fiat en Ford

De campers van Benimar zijn onderverdeeld in vijf series. Enkele van de indelingen zijn voorzien van de Up-uitrusting en hebben ook die toevoeging in de naam staan. Het Up-concept staat voor campers die ready to travel zijn. Veel opties behoren in de Up-versie tot de standaarduitrusting.

Fiat en Ford

De Benimar-campers staan afwisselend op een Fiat- en een Ford-chassis. Met de nieuwe indelingen is de verdeling als volgt:

Buscamperserie Benivan: 11 indelingen (Fiat)
Alkoofcamperserie Sport: 4 indelingen (Fiat en Ford)
Halfintegraalserie Tessoro: 11 indelingen (Ford)
Halfintegraalserie Mileo: 4 indelingen (Fiat)
Smalle halfintegraal Yrteo: 2 indelingen (Ford)
Integraalserie Amphitryon: 3 indelingen (Fiat)

Check de campernaam

Elke indeling bestaat uit een letter en drie cijfers. De letter staat voor de naam van de serie. Zo staat de M voor Mileo. Maar ook het eerste cijfer verwijst naar de serie:
1 = Benivan
2 = Mileo
3 = Sport
4 = Tessoro
5 = Yrteo
6 = Amphitryon

Het tweede cijfer in de campernaam slaat op het bed:
0 = dwarsbed in een Benivan
2 = stapelbed
3 = Fransbed
4 = dwarsbed
6 = enkele bedden
8 = alleen elektrisch hefbed voorin
9 = queensbed

Het derde cijfer staat voor de indeling.

Amphitryon
Amphitryon is de integraalserie van Benimar.
Amphitryon
Amphitryon is de integraalserie van Benimar.

Nieuwe campers

Benivan

Buscamperserie Benivan is verkrijgbaar in drie uitrustingsniveaus: Essential (ES), Plus (PS) en Extreme (XT). Met de Essential wil Benimar al een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden. In de Plus- en Extreme-uitrusting komen daar steeds meer opties bij. Nieuw voor 2025 is het motorvermogen. Dat gaat van 120 pk in de standaarduitvoering naar 140 pk. Het maximaal totaalvermogen is eveneens opgeschroefd van 3300 kg naar 3500 kg. Dit betekent dat ook het laadvermogen stijgt.

Nieuw voor 2025:
B160ES 6,36 meter, enkele bedden, vier gordelplaatsen, tot drie slaapplaatsen.
B170PS 5,99 meter, slaaphefdak, stapelbed achterin, XL-zithoek, vijf gordelplaatsen, tot zes slaapplaatsen.
B191PS 5,99 meter, elektrisch hefbed achterin, vier gorderlplaatsen, tot vijf slaapplaatsen.

Sport

Alkoofcamperserie Sport krijgt er een nieuwe indeling bij: de 6,97 meter lange S324UP (in de ready tot travel-uitrusting dus). Deze camper heeft vier vaste slaapplaatsen: twee in het stapelbed achterin en twee in de alkoof. Van de zitgroep zijn nog drie bedden te creëren. Er zijn zes gordelplaatsen en zeven zitplaatsen.

Tessoro

Benimar breidt halfintegraalserie Tessoro voor 2025 uit met de indeling T444. Deze is 7,35 meter lang, heeft vijf gordelplaatsen en evenveel slaapplaatsen. De zithoek heeft een XL-afmeting en dat geldt ook voor de deur, die extra breed is. In de grote garage is ruimte voor veel bagage. De T444 komt in de plaats van de T442, die 6,91 meter lang was.

Benivan B170ES
Benivan B170ES
Benivan B170ES
Benivan B170ES
Sport S324UP
Sport S324UP
Sport S324UP
Sport S324UP
Tessoro 444
Tessoro 444
Tessoro 444
Tessoro 444

Meer Benimar 2025

Natuurlijk is er nog veel meer over het Benimar 2025-seizoen te vertellen, onder meer over de nieuwe chassis van Ford en Fiat. En in alle series is veel gewijzigd ten opzichte van het vorige seizoen. Binnenkort zetten we ze allemaal uitgebreid op een rijtje.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…