Alle kanten op met multifunctionele Hobby Maxia Van 680 DT

Marije Onderwaater

Twee enkele bedden, een werkhoek, een relaxte rondzit of toch liever een bed én een bank? Het kan allemaal in de nieuwe Hobby Maxia Van 680 DT. Deze buscamper op de VW Crafter is op allerlei verschillende manieren te gebruiken; je kunt er alle kanten mee op. Op de CMT in Stuttgart beleeft hij zijn première.

Op de Caravan Salon van 2022 presenteerde Hobby de eerste camper op de VW Crafter, de Hobby Maxia Van. Even daarvoor had de caravan- en camperbouwer een samenwerking met Volkswagen Bedrijfswagens aangekondigd. “De Crafter brengt alle features met zich mee die onze klanten al kennen van hun auto en die ze – vooral op het gebied van veiligheid – waarderen”, zei Hobby’s Chief Executive Bernd Löher destijds.

Eerste Maxia Van

En die samenwerking blijkt te bevallen. De Maxia Van 680 ET, met enkele bedden en een dinette, krijgt nu namelijk gezelschap van de 680 DT, die een heel andere indeling heeft.

Maxia Van 680 DT cabinezitje
Maxia Van 680 DT cabinezitje
Maxia Van 680 DT interieur
Maxia Van 680 DT interieur

Multifunctioneel interieur

De nieuwe Hobby Maxia Van 680 DT valt op door zijn bijzondere plattegrond. Een dinettebank, standaard in veel buscampers, is hier niet te vinden. In plaats daarvan bieden voorin alleen de draaibare cabinestoelen zitplek. Dankzij een tafeltje, dat zowel hier als achterin is te gebruiken, kun je op de cabinestoelen prima eten, werken of even relaxen. De grote verrassing is achterin te vinden. Deze ruimte is multifunctioneel en dus op verschillende manieren te gebruiken: als zitgedeelte, als slaapplaats óf als een combinatie van beiden.

Hobby Maxia Van 680 DT rondzit
Een rondzit achterin de Hobby Maxia Van
Hobby Maxia Van 680 DT rondzit
Een rondzit achterin de Hobby Maxia Van
Hobby Maxia Van 680 DT face-to-face
Face-to-face-banken
Hobby Maxia Van 680 DT face-to-face
Face-to-face-banken
Hobby Maxia Van 680 DT bed bank
Een bed en een bank
Hobby Maxia Van 680 DT bed bank
Een bed en een bank

Rondzit en meer mogelijkheden

De twee lengtebedden zijn beiden 2 meter lang en ook om te bouwen tot een tweepersoonsbed. De bedden zijn voorzien van een lattenbodem met extra dekmatras. In een handomdraai zijn ze om te toveren tot twee loungebanken die samen een face-to-face-zitgroep vormen. Ook is er een rondzit van te maken. Wil de een zitten en de ander even languit liggen? Of reis je alleen en wil je een bank én een bed hebben? Dat kan door slechts van een van de bedden een bank te maken.

Toppers als kussens

Voor de matrastoppers heeft Hobby een speciale hoes ontwikkeld. Door de toppers hierin te plaatsen, kunnen ze als kussen op de bank dienen. Ook is hier plaats voor het tafeltje, dat ook voorin is te gebruiken. Geen tafeltje nodig? Berg het dan op in de dubbele bodem.

Hobby Maxia Van 680 DT bed
Hobby Maxia Van 680 DT bed

Veel stahoogte

Tegenover de ingang is een hoge kledingkast geplaatst. Links daarvan is de badkamer, met douche, toilet en wastafel. De keuken is uitgerust met een 90 liter-compressorkoelkast, een tweepitskookplaat, een spoelbak en werkbladverlenging. De wanden en het plafond zijn bekleed met vilt, dat een geluidsabsorberende werking heeft, en ook te zien is in de vorige week onthulde Eriba Car. Door de Cellofoam-isolatie – bestaande uit 60% gerecyclede vezels – dringt kou niet binnen. De Truma Combi D6-dieselkachel zorgt voor warmte.

Uitrusting VW Crafter

De Crafter brengt flink wat stahoogte met zich mee. In de Hobby Maxia Van 680 DT is dat maar liefst 2 meter. Verder is hij voorzien van een krachtige 177 pk-motor, een achttrapsautomaat en diverse assist-systemen.

SpecificatiesHobby Maxia Van

L x b x h: 6,84 x 2,04 x 2,86
Maximaal totaalgewicht: n.n.b.
Rijklaargewicht: n.n.b.
Laadvermogen: n.n.b.
Duitse prijs: vanaf 89.750 euro
In de showroom: voorjaar 2024
Plattegronden Hobby Maxia Van 680 DT

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…