Concorde Cruiser 950 LSA exterieur

Indrukwekkende alkoofliner: Concorde Cruiser 950 LSA

Marije Onderwaater

Sommige keuzes in het leven zijn lastig. Bijvoorbeeld die tussen een liner of een alkoofcamper. Gelukkig is er een pasklare oplossing: de alkoofliner. Zoals de Concorde Cruiser 950 LSA. Vanaf nu staat hij naast de Iveco Daily ook op de Mercedes Atego.

Eerlijk is eerlijk, de Concorde-reispaleizen spreken altijd wel tot de verbeelding. Stoere jongen of meid die niet even zijn nek omdraait wanneer er weer zo’n gigantische camper voorbij rijdt. De Concorde Cruiser 950 LSA spant de kroon, want door de alkoof boven de cabine, is deze camper helemaal een indrukwekkende verschijning. Op de afgelopen Caravan Salon in Düsseldorf kon iedereen de Cruiser bewonderen. Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs was dat niet het geval. In Utrecht stonden dit jaar helemaal geen liners opgesteld.

Nieuw op Mercedes Atego

De nieuwe Mercedes Atego voegt enkele centimeters toe aan de Concorde Cruiser 950 LSA. In de lengte is dat 60 centimeter, in de breedte 10 centimeter en in de hoogte 31 centimeter. Het aantal paardenkrachten in de motor gaat met de Mercedes omhoog naar 299 pk, wat een flink verschil is met de 180 pk in de Iveco Daily. Opvallend is ook de alkoof, die op Mercedes minder ver uitsteekt dan op de Iveco. Aan de achterzijde valt de spoiler met achteruitrijcamera en optionele led-verlichting op.

Cruiser Atego achterzijde
De achterzijde met spoiler
Cruiser Atego achterzijde
De achterzijde met spoiler

Aparte woonkamer

De Concorde Cruiser 950 LSA valt op door de plaatsing van de riante bank. Een deel van die bank staat haaks op de cabine waardoor deze uit het zicht wordt onttrokken, waardoor de liner een aparte woonkamer heeft. Natuurlijk is de cabine wel bereikbaar. Dat is een kwestie van de bank deels verwijderen. Zo ontstaat een doorgang of is er ruimte om een trapje naar de alkoof te plaatsen. Daar bevindt zich overigens een bed van 1,55 meter breed en 2,00 meter lang.

Concorde Cruiser 950 LSA interieur
Een grote zithoek onttrekt de cabine aan het zicht.
Concorde Cruiser 950 LSA interieur
Een grote zithoek onttrekt de cabine aan het zicht.

Koken, douchen en slapen

De keuken bevindt zich aan de bestuurderskant en is van alle gemakken voorzien. Denk bijvoorbeeld aan een groot werkblad met drie gaspitten, een diepe spoelbak met professionele kraan en veel opbergruimte. De koelkast en overige apparatuur staan daar tegenover. De badkamer heeft een separate douchecabine en een kledingkast en kan worden verbonden met de overkant, waar een wastafel en het toilet zijn geplaatst. De deuren naar het woongedeelte en naar de slaapkamer kunnen sluiten, waardoor één grote badruimte ontstaat. Helemaal achterin zijn nog twee bedden te vinden.

Concorde Cruiser 950 LSA keuken
Concorde Cruiser 950 LSA keuken
Concorde Cruiser 950 LSA badkamer
Concorde Cruiser 950 LSA badkamer
Concorde Cruiser Atego bed
Concorde Cruiser Atego bed

Meer op Concorde-website

De Concorde Cruiser is er ook als 890 RLA. Die is 8,99 meter lang en heeft achterin een zitgroep. Wil je nog meer zien van deze Concorde? Kijk dan op de website.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…