Affinity Three exterieur

Affinity Three: buscamper voor twee volwassenen en een kind

Marije Onderwaater

Affinity doet niet aan raadspelletjes. Om te ontdekken hoeveel personen in de buscampers van het Poolse merk kunnen reizen en overnachten, hoef je alleen maar even naar de naam van de campers te kijken. Dat geldt ook voor de nieuwe Affinity Three, die voor een driekoppig gezelschap is ontworpen.

Heel misschien had de Affinity Three beter de toevoeging ‘two and a half’ kunnen krijgen. De derde slaapplaats, die ontstaat door de dinettebank om te bouwen, heeft namelijk een afmeting van 0,90 x 1,60 meter en dat is echt voor de meeste volwassenen te klein. De twee andere bedden zijn achterin te vinden en hebben een afmeting van 0,71 x 1,93 meter en 0,74 x 1,81 meter. Door ze samen te voegen ontstaat een tweepersoonsbed.

Affinity Three kinderbed
Affinity Three kinderbed

Ruimte voor de fiets

De bedden achterin zijn met een liftsysteem omhoog te zetten. In combinatie met het invouwen van de kledingkast tussen de bedden komt er ruimte vrij voor grote bagage of – zoals op de foto is te zien – twee fietsen. Ook in de hoogste stand is het bed nog bereikbaar, via een trapje.

Affinity bedden
Affinity bedden
Affinity opbergruimte
Affinity opbergruimte

Vier goedgekeurde zitplaatsen

Wie met z’n vieren kampeert en het niet erg vindt om een tentje naast de camper op te zetten, kan ook met z’n vieren in de Affinity Three reizen. De dinettebank en de draaibare cabinestoelen bieden bij elkaar namelijk vier goedgekeurde zitplaatsen.

Affinity Three zitgroep
Affinity Three zitgroep
Affinity Three interieur
Affinity Three interieur

Badkamer en keuken

De badkamer, achter de dinettebank, kennen we van andere Affinity’s. Hierin zijn een wastafel, toilet en douche te vinden. De wastafel is handig weg te werken in de wand, waardoor hij geen ruimte inneemt wanneer hij niet in gebruik is.

70 liter-koelkast

In de keuken een spoelbak en tweepitskookplaat, beiden met een eigen glazen afdekplaat. De koelkast heeft een inhoud van 70 liter.

Affinity badkamer
Affinity badkamer

Affinity Three op Fiat Ducato

Basisvoertuig van de Affinity Three is de Fiat Ducato met 180 pk-motor en negentrapsautomaat. Cruise control, automatische airco, dubbele airbags, rijhulpsystemen en een achteruitrijcamera behoren tot de standaarduitrusting.

SpecificatiesAffinity Three

L x b x h: 6,36 x 2,10 x 2,90 meter
Maximaal totaalgewicht: 3500 kg
Rijklaargewicht: 3.090 kg
Laadvermogen: 410 kg
Affinity Three plattegrond

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…