Affinity Five: zóveel ruimte in een buscamper?

Marije Onderwaater

Met vijf personen slapen in een buscamper? Tuurlijk! De nieuwe Affinity Five heeft gewoon een bed voor twee én een driepersoonsstapelbed. En dat op nog geen 6,5 meter. Laat die gezinsvakanties maar beginnen!

Van Affinity weten we inmiddels dat het merk zich onderscheidt van andere buscampers. Kijk maar eens naar de bijzondere indeling van deze Affinity Duo. Juist, een buscamper voor twee personen. Doen de interieurs van dit merk je ergens aan denken? Dat kan! De oprichter van Affinity is namelijk afkomstig van Poolse buscampermerk Globe-Traveller, dat ook bekendstaat om zijn opvallende indelingen.

Exterieur Affinity Five
Exterieur Affinity Five

Van bank tot bed

De zitgroep van de Affinity Five is vanzelfsprekend ook toegerust op vijf personen. De bank biedt drie zitplaatsen met gordel en dan zijn er nog de draaibare cabinestoelen. Voor de nacht is de zitgroep in een paar stappen om te bouwen tot een Frans bed voor twee personen. Met een afmeting van 1,88 x 1,25 meter lig je hier lekker knus tegen elkaar aan.

Affinity Five zitgroep
Affinity Five zitgroep
Affinity Five bed
Affinity Five bed

Kinderen in het stapelbed

Het stapelbed achterin telt drie etages. In de eerste plaats is dit bed bedoeld voor (kleine) kinderen. De standaardlengte van de matrassen is 1,35 meter. Maar ook hier weer een inventieve oplossing; de bedden zijn elk te verlengen. Het onderste bed heeft een maximale afmeting van 1,72 x 0,62 meter, het middelste bed van 1,80 tot 0,69 meter en het bovenste bed van 1,72 tot 0,62 meter. Gaan er grote spullen mee op reis? Dan is het stapelbed in te klappen waardoor een flinke opbergruimte ontstaat.

Stapelbed Affinity Five
Stapelbed Affinity Five
Opbergruimte Affinity
Opbergruimte Affinity

Keuken met veel werkruimte

De keuken in het midden van de camper is slim ingericht. Aan de korte kant van het L-vormige keukenblok zijn het tweepitskookstel en de spoelbak geplaatst. Daardoor is aan het lange deel veel ruimte voor het bereiden van een maaltijd. De koelkast heeft een inhoud van 70 liter. Opbergruimte is er in de onderkastjes en in de bovenkasten, die doorlopen naar de zithoek.

Affinity Five keuken
Affinity Five keuken

Bekende badkamer

De ruimte achterin de Affinity Five is gereserveerd voor het sanitair. Het merk keert hiervoor terug naar de allereerste Affinity-buscamper, die dezelfde soort badkamer heeft. Hierin een opklapbare wastafel, een toilet en een douche.

Badkamer Affinity
Badkamer Affinity

Rijke standaarduitrusting

Basisvoertuig van de Affinity Five is de Fiat Ducato met een krachtige 180 pk-motor en een negentrapsautomaat. Tot de standaarduitrusting behoren verder onder meer 17 inch lichtmetalen wielen, ABS, een achteruitrijcamera, airbags, cruise control, diverse assist-systemen en Apple/Android carplay. De Affinity Five is ook geschikt voor winterkamperen.

Via onderstaande button kom je meer te weten over deze bijzondere buscamper voor vijf personen.

SpecificatiesAffinity Five

lxbxh: 6,36 x 2,10 x 2,90 meter
Maximaal totaalgewicht: 3500 kg
Rijklaargewicht: 3050 kg
Laadvermogen: 450 kg
Plattegrond Affinity

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…