100 procent elektrische Volkswagen ID. California komt er!

Jos Mark

De foto's van een nieuwe 100 procent elektrische Volkswagen gaan al langere tijd rond. Vorige week is de komst van de Volkswagen ID. California tijdens een persconferentie ook officieel bevestigd. De elektrische California zal in Hannover worden gebouwd.

Volkswagen

Volkswagen presenteerde afgelopen week de plannen voor de toekomst. Daarin werd duidelijk dat steeds meer Volkswagen-fabrieken ‘elektrisch’ worden. De fabriek in Hannover – waar nu de Volkswagen-bussen van de band rollen en ook de California wordt gebouwd – is een van de productielocaties die gaan omschakelen.

Volkswagen ID. California in 2025 verwacht

Hoewel er nogal wat haken en ogen aan de lancering van de nieuwe Volkswagen ID. California zitten – wij spraken in 2018 al over 2022 als datum – verwacht het merk nu dat de Volkswagen ID. California in 2025 zal worden voorgesteld. Maar ook Volkswagen kampt met grote chiptekorten. Die tekorten en het feit dat de fabriek nog moet worden omgebouwd, zijn van invloed op de lanceringsdatum.

Zelfrijdende Volkswagen ID. uit Hannover

Dat de Volkswagen veel van het ID. platform verwacht, mag duidelijk zijn. Het inmiddels in 2018 voorgestelde prototype heeft veel historische elementen in zich. Duitsers zijn gek op hun ‘Bulli’ en de nieuwe ID. heeft bijna dezelfde aaibaarheidsfactor als de iconische Volkswagen T1.

Maar voor het ID. platform gaat de ontwikkeling verder. Zo investeert men meer in autonoom rijden. De ID. Buzz zal namelijk ook als zelfstandig voertuig voor personenvervoer worden ontwikkeld.

Volkswagen ID. Cargo en ID. Multivan

Net als bij de huidige VW-bussen komt er een versie voor goederenvervoer en één voor personenvervoer. Dat worden de ID. Cargo en ID. Buzz. Het bereik van de Volkswagen ID. California lijkt prima voor elkaar. Het huidige MEB-platform waar Volkswagen ook de ID.3, ID.4 en ID.5 op bouwt, krijgt waarschijnlijk naar keuze een 60 kwh en een 100 kwh-accupakket. Deze zijn respectievelijk in staat om 300 kilometer en 500 kilometer WLTP af te leggen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.