Het andere Friesland

Camperroute ‘Op wereldreis door het andere Friesland’

Martine van Kuler

Met je camper in korte tijd Moskou, Canada, Frankrijk en Egypte bezoeken? Het kan! De camperroute 'Op wereldreis door het andere Friesland' voert langs allerlei wereldse bestemmingen. En dat gewoon in Zuidoost-Friesland.

Zuidoost-Friesland, ook wel ‘het andere Friesland’ genoemd, is een bijzondere regio met veel bossen, duinen en knusse dorpjes. Voor camperaars die dit deel van de provincie willen ontdekken is er een bijzondere route uitgestippeld: ‘Op wereldreis door het andere Friesland’.

Overnachten in Het Andere Friesland

In ‘het andere Friesland’ vind je plaatsen die doen denken aan wereldse bestemmingen. Moskou, Sint-Petersburg, Egypte, Canada en Willemstad zou je op de wereldbol waarschijnlijk op een heel andere plaats aanwijzen, maar toch zijn ze ook te vinden in Fryslân. Tijdens het rijden van de ongeveer honderd kilometer lange camperroute kom je ze allemaal tegen.

Je kunt die honderd kilometer natuurlijk in één dag afleggen, maar waarom zou je er niet een paar overnachtingen aanknopen? In de regio is immers genoeg te ontdekken.

Twintig verharde plaatsen in Appelscha.
Twintig verharde plaatsen in Appelscha.

Op de fiets naar Egypte en Moskou

De camperroute ‘Op wereldreis door het andere Friesland’ start in Canada, een buurtschap in de gemeente Ooststellingwerf vlakbij Nationaal Park het Drents-Friese Wold. Vervolgens rijd je naar Egypte, Moskou en Willemstad. Deze laatste plaats heeft zijn naam vermoedelijk te danken aan de eerste bewoner: Willem de Wilde.

Onderweg kom je verschillende camperplaatsen en campings tegen. Dit maakt de camperroute uitermate geschikt voor een wat langer verblijf. Vanaf de camperplaatsen zijn de wereldse bestemmingen ook goed per fiets te bezoeken. Vanaf Natuurkampeerterrein Fries en Fraai in Hoornsterzwaag fiets je zo naar Egypte en Moskou, terwijl Canada en Willemstad niet ver van Camperplaats Appelscha liggen.

Ga jij ‘Op wereldreis door het andere Friesland’? Via onderstaande button vind je de route en campings en camperplaatsen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!