SVR Landschapscamping Sparrenhof.

Camperproef Veere gaat niet door

Luc Schaepkens

Geen aparte overnachtingsterreinen voor campers in Veere. De voorgenomen proef is afgeblazen. Er is geen politieke meerderheid voor te krijgen.

NKC en Recron

Ook nu stonden NKC en Recron tegen over elkaar. Teleurstelling versus opluchting. Wil de Nederlandse Kampeerauto Club dat ook in Nederland vrije plaatsen komen, zoals we die in de buurlanden kunnen vinden, de Recron blijft volhouden dat er op campings plek genoeg is.

Veere loopt een doelgroep mis als ze daar niet op inspeelt, zo zegt Henk Zandstra van de NKC. Een derde van de camperaars wil een vrije plaats. Daar willen ze best voor betalen, dat is geen punt. Maar ze willen geen camping met alles wat daaraan vastzit. Wij zijn daarom blij met de landelijke ontwikkeling van camperplaatsen voor de poort’”.
Voorzitter Joke de Wit van de Recron houdt vol dat er op de bestaande campings en mini-campings ruimte genoeg is. Ze wijst op een website die speciaal voor Veere de lucht is ingegaan, Campervriendelijk Veere, die waarschijnlijk uitbreiding krijgt naar de hele provincie.

De betreffende wethouder betreurt het afblazen. Er is veel energie in gestopt maar de tijd is er blijkbaar nog niet rijp voor zo laat hij weten.

Bijna gelijktijdig werd bekend dat de gemeenteraad heeft besloten om al in 2013 de toeristenbelasting met 10 % te verhogen. Het recreatief bedrijfsleven in Veere is woest. Een aantal belangenorganisaties heeft inmiddels het vertrouwen in het gemeentebestuur opgezegd.
De verhoging komt ten goede aan gewone gemeentelijke taken en de belangenorganisaties tonen zich verontrust en geschokt.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur