Camperplaatsennieuws: Sint-Michielsgestel, Sas van Gent en meer

Marije Onderwaater

Het is weer tijd voor camperplaatsennieuws! We lichten een paar nieuwe of vernieuwde Nederlandse camperplaatsen uit, want er is genoeg te vertellen. Neem de fiets en wandelschoenen mee naar Sint-Michielsgestel of kijk schepen vanaf de camperplaats in Sas van Gent.

Camperplaats Hoek in Sint-Michielsgestel

Rustig gelegen en toch dichtbij het gezellige ’s-Hertogenbosch, dat is camperplaats Hoek in Sint-Michielsgestel. Sinds 2 april zijn hier tien plaatsen voor campers van maximaal 9 meter. Er is geen maximale verblijfsduur. De camperplaats hoort bij een boerderij. Het gloednieuwe sanitair is te vinden in de originele schuur op het erf. Het lozen van afvalwater en chemisch toilet is mogelijk. De camperplaats ligt aan de rand van natuurgebied Het Bossche Broek en bij bekende fietsroutes. Een overnachting voor twee personen op deze camperplaats in Sint-Michielsgestel kost 20 euro.
Website camperplaats Hoek

Camperplaats Hoek
Camperplaats Hoek

Camperplaats ’t Eiland in Sas van Gent

Hou je van schepen kijken? Dan zit je helemaal goed op de vernieuwde camperplaats ’t Eiland in Sas van Gent. De camperplaats biedt namelijk zicht op het kanaal tussen Gent en Terneuzen en daar komen de meest indrukwekkende schepen op voorbij. Terneuzen ligt op fietsafstand en de Belgische grens is vlakbij. Camperaars hebben de beschikking over water en elektra. Er zijn loospunten voor afvalwater en toiletcassettes, en een afvalpunt. ’t Eiland is 24 uur per dag geopend voor aankomst en vertrek. Reserveren is mogelijk. Een overnachting kost 13,20 euro voor twee personen. Voor 10 ampère stroom betaal je 2,50 euro.
Website camperplaats ’t Eilandje

Camperplaats The Hive in Nieuw-Vossemeer

Zes campers kunnen een plekje vinden op camperplaats The Hive in Nieuw-Vossemeer (Noord-Brabant). Alle plekken beschikken over 10 ampère stroom. Lozen van afvalwater is mogelijk. Honden zijn welkom. De camperplaats ligt in een rustige omgeving met een natuurvijver, fruitbomen en een bijenstal. De maximale verblijfsduur is 4 dagen. Een overnachting kost 15,20 euro voor twee personen.
The Hive op Campercontact

Bij Frans in De Glind

Eind april opende Bij Frans, een camperplaats met 24 ruime plekken bij een melkveebedrijf met zeventig koeien. Deze cp mag dus niet ontbreken in ons camperplaatsennieuws. Het dorp De Glind hoort bij de gemeente Barneveld in Gelderland. De camperplaatsen liggen rondom een centraal grasveld. Ze zijn half verhard en hebben ook nog een eigen grasveldje. In de omgeving is van alles te doen: wandelen, fietsen, zwemmen of een bezoek aan de stad Amersfoort. Camperaars zijn niet aan een maximale verblijfsduur gebonden. Lozen van afvalwater en toiletcassette is mogelijk. Bij Frans is geopend van 19 april t/m 31 oktober. Een overnachting kost 15 euro voor twee personen, inclusief 6 ampère stroom.
Website camperplaats Bij Frans

Camperplaats Bij Frans
Camperplaats Bij Frans

Jachthaven TerhernsterSyl in Terherne

Tien camperplaatsen zijn te vinden in het Friese Terherne bij Jachthaven Terhernstersyl. De plaatsen voor campers tot 11 meter liggen op het haventerrein en zijn ideaal voor camperaars die ook een boot hebben. Het centrum ligt op 850 meter. Fietsen zijn te huur. Alle voorzieningen zijn aanwezig waaronder een gratis toilet en (betaalde) douche. Reserveren is mogelijk. De camperplaats is geopend van 1 april tot 1 november. Een overnachting voor twee personen kost 20 euro.
Website TerhernsterSyl

Camperplaats TerhernsterSyl
Camperplaats TerhernsterSyl

WSV De Engel in Rheden

Buscampers met een maximale lengte van 6 meter kunnen terecht op het terrein van watersportvereniging De Engel in het Gelderse Rheden. Er zijn vier camperplaatsen met een onbeperkte verblijfsduur. Vanaf de plaatsen is er zicht op de boten in de haven. Nationaal Park De Veluwezoom en De Posbank zijn vlakbij. Diverse voorzieningen zijn aanwezig, waaronder een tappunt voor drinkwater, 6 ampère elektra, een leegplaats voor het chemisch toilet, een betaald loospunt voor afvalwater, een gratis toilet en een betaalde douche. Een overnachting kost 15 euro.
Website WSV De Engel

Taverne de Posthoorn in Oisterwijk

Aan de rand van Oisterwijk, middenin het groene recreatiegebied de Kampina, ligt Taverne de Posthoorn. Op de parkeerplaats is het hele jaar door plek voor twaalf campers met een maximale lengte van 9 meter. Campers mogen 48 uur blijven staan. De taverne is op maandag gesloten. Er zijn geen voorzieningen, maar overnachten is gratis.
Taverne de Posthoorn op Campercontact

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…