Camperplaatsennieuws april 2024

Camperplaatsennieuws september 2023: kamperen tussen de kersen

Marije Onderwaater

Het is tijd voor het camperplaatsennieuws van september 2023! Deze maand nemen we ook augustus nog mee en dus bestaat ons overzicht uit maar liefst twaalf nieuwe camperplaatsen. Zo kun je kamperen tussen de kersen of in de buurt van waterbuffels.

Camperpark De Kraanvogel in Ruinen (Drenthe)

Lekkerbekken hebben geluk: zij kunnen met hun kampeerauto sinds kort overnachten naast restaurant ‘t Olde Posthuus in het Drentse Ruinen. Op het camperpark is plaats voor vijftien campers tot tien meter. Alle voorzieningen zijn aanwezig, waaronder een douche tegen betaling. Een overnachting kost 17,42 euro. Daar komen de kosten voor water en stroom nog bij. De camperplaats is het gehele jaar door geopend. De maximale verblijfsduur is zeven dagen.
Camperpark De Kraanvogel op Campercontact

Camperplaats BuytenGewoon Boxtel in Boxtel (Noord-Brabant)

Heb je niets anders nodig dan je eigen camper? Zoek dan maar een plaatsje bij BuytenGewoon Boxtel. De ecologische camperplaats ligt in een weiland en is onlangs geopend. Let wel even op dat je niet afhankelijk bent van voorzieningen, want die vind je hier niet. Wat je hier wél hebt: rust, veel natuur én een waterbuffelboerderij in de buurt. Het centrum van Boxtel ligt op 1 kilometer. In de omgeving kun je volop fietsen. De camperplaats is geopend van 1 april tot en met 30 september. Een overnachting kost 13,40 euro. Je kunt hier maximaal 72 uur blijven staan. Het terrein is alleen geschikt voor campers tot 8 meter.
Camperplaats BuytenGewoon Boxtel op Campercontact

Camperplaats de Kersenpit in Werkhoven (Utrecht)

Fruitliefhebbers doen er goed aan om koers te zetten naar Werkhoven. Naast de in de omgeving beroemde fruitkraam van Wim en Marjolein – met kersen, aardbeien, peren, asperges en eieren – is pasgeleden camperplaats de Kersenpit geopend. De elf plekken met stroom kijken uit over de weilanden en de boomgaard. Wandelen kan langs het Kromme Rijnpad of over het terrein. In dat laatste geval kom je vast een van de dieren tegen, want er lopen katten, pauwen, eenden, kippen én alpaca’s. De boerderijhond heet Mira. De stad Utrecht ligt op fietsafstand. De camperplaats biedt allerlei faciliteiten waaronder sanitair.
Website camperplaats de Kersenpit

Camperplaats de Kersenpit
Camperplaats de Kersenpit
Camperplaats de Kersenpit
Camperplaats de Kersenpit

Camperplek Deldenerbroek in Ambt Delden (Overijssel)

Twente ontdekken kan heel goed vanaf de gloednieuwe Camperplek Deldenerbroek. Vanaf kun je een bezoek brengen aan steden bijvoorbeeld Hengelo of Borne. Vergeet ook niet de typisch Twentse Twickel-boerderijen te bewonderen – het zijn er 148 – of neem een kijkje op landgoed Twickel met het gelijknamige kasteel. Camperplek Deldenerbroek is geopend van 1 maart tot 1 november. De twaalf plaatsen bestaat uit gras en zijn dus ook voor tenten geschikt. Alle plaatsen hebben stroom. Sanitair en andere voorzieningen zijn aanwezig. Een overnachting kost 17,50 euro.
Website Camperplek Deldenerbroek

Camperplek Deldenerbroek
Camperplek Deldenerbroek
Camperplek Deldenerbroek
Camperplek Deldenerbroek

Camperplaats De Torenstee in Middelharnis (Zuid-Holland)

In de polder bij Middelharnis, op Goeree-Overflakkee, is onlangs camperplaats De Torenstee geopend. Hier is het hele jaar door plek voor vijf campers van alle afmetingen. De maximale verblijfsduur is zeven dagen. De camperplaats heeft behalve stroom, water en een loosput voor afvalwater (nog) geen voorzieningen. Het centrum van Middelharnis ligt op 5 kilometer. Ook ben je in een mum van tijd bij het Haringvliet. Een overnachting kost 10 euro. Aankomst en vertrek op zondag is niet mogelijk.
Camperplaats De Torenstee op Campercontact

Camperplaats Hammiehoeve in Enschede (Overijssel)

Staat de stad Enschede op je ‘to visit’-lijstje? Zet de camper dan op de nieuwe camperplaats Hammiehoeve. Vanaf hier fiets je er in tien minuten naartoe. Wandelend ben je er binnen een half uur. Hammiehoeve heeft vijf verharde plaatsen met stroom en wifi. In het sanitair zijn douches, toiletten en wastafels te vinden. Verder is er een mogelijkheid voor het lozen van vuil water en het legen van het chemisch toilet. Hammiehoeve heeft een kinderboerderij, een speeltuin en een winkeltje. De camperplaats is van 1 april tot en met 30 september geopend. Een overnachting kost 20 euro.
Website Camperplaats Hammiehoeve

Camperplaats Hammiehoeve
Camperplaats Hammiehoeve
Camperplaats Hammiehoeve
Camperplaats Hammiehoeve

Camperplaats Recreatiepark de Uilenburg in Hommerts (Friesland)

In het Friese groen vind je Recreatiepark de Uilenburg, met een camping, jachthaven én eigen camperplaatsen. Het zijn er tien, allemaal voorzien van stroom. Alle voorzieningen zijn aanwezig. Wil je de beroemde wateren van Friesland bevaren? Huur dan een bootje, dat kan op de Uilenburg. Suppen of kanovaren kan hier ook. Sneek ligt op vijf autominuten rijden. De camperplaatsen zijn van april tot oktober geopend. Een overnachting kost 20 euro.
Website Recreatiepark de Uilenburg

Recreatiepark de Uilenburg
Recreatiepark de Uilenburg
Recreatiepark de Uilenburg
Recreatiepark de Uilenburg

Camperplaats Hofstede Kloosterstein in Haastrecht (Zuid-Holland)

Hofstede Kloosterstein is een echt familiebedrijf met honderdtwintig melkkoeien. Ook zijn er twaalf paarden die in het paardenrusthuis verblijven. Bij de boerderij hoort veertien hectare natuurland; daar passen wel enkele campers op. In totaal zijn er 25 plaatsen: tien liggen naast de moestuin en zijn geheel verhard. En dan zijn er nog vijftien plekken op het grasveld, waar kampeerders vrij uitzicht op de polder hebben. Vanaf Hofstede Kloosterstein – dat in de Krimpenerwaard ligt – fiets je in vijftien minuten naar Gouda en binnen tien minuten loop je naar het plaatsje Haastrecht. De camperplaats is het hele jaar geopend en beschikt over sanitair, water en elektra. Aankomst en vertrek gaat via selfservice. Een overnachting kost 20 euro.
Website Hofstede Kloosterstein

Hofstede Kloosterstein
Hofstede Kloosterstein
Hofstede Kloosterstein
Hofstede Kloosterstein

DH Camperplace in Maastricht (Limburg)

Een mooie overnachtingsplek op weg naar het zuiden; zo presenteert de nieuwe camperplaats DH Camperplace zich. Gelukkig is dit niet alleen een ideale doorreislocatie; ook in de omgeving is veel te beleven. Het centrum van Maastricht ligt op 8 kilometer en is prima te fietsen. DH Camperplace ligt naast restaurant de Dwaze Herder, dat ook een speeltuin, dierentuin, klimtoren en een zwembad heeft. Er is ruimte voor zestien campers tot 8 meter. De camperplaats is het hele jaar geopend. Toilet, stroom en wifi zijn aanwezig. Reserveren kan via de website. Een overnachting kost 25 euro.
Website DH Camperplace

DH Camperplace
DH Camperplace
DH Camperplace
DH Camperplace

Camperplaats Groot Altena in Beckum (Overijssel)

De Twickel-boerderijen in Twente kwamen net al even voorbij. Bij een van die karakteristieke boerderijen is Camperplaats Groot Altena sinds kort geopend. Op en om dit terrein bij een boomgaard leven allerlei dieren, waaronder honden, kippen, schapen en pony’s. De camperplaats ligt aan de rand van Beckum, met restaurants, een terras én een viskraam. Liever een wat grotere stad? Maak dan een uitstapje naar bijvoorbeeld Hengelo, Almelo of Enschede. Er zijn vijf plaatsen voor campers tot tien meter. De maximale verblijfsduur is zeven dagen. De camperplaats is geopend van 1 april tot en met 31 oktober. Een overnachting kost 17,20 euro.
Camperplaats Groot Altena op Campercontact

Camperplaats Groot Altena
Camperplaats Groot Altena
Camperplaats Groot Altena
Camperplaats Groot Altena

Camperplaats Duinhoeve in Callantsoog (Noord-Holland)

Tegen het duin aan, tussen Groote Keeten en Callantsoog, ligt camperplaats Duinhoeve. Hier is plaats voor vier campers tot 12 meter. Aan de verblijfsduur is geen limiet gesteld. Het strand is op loopafstand en het centrum van Callantsoog is twee kilometer verderop. Alle voorzieningen zijn aanwezig. Een overnachting kost 30 euro. De camperplaats is van 1 februari tot en met 31 oktober geopend.
Camperplaats Duinhoeve op Campercontact

Camping 't Eyveld in Beesel (Limburg)

Wil je meer weten over de legende van Joris en de Draak? Zet je camper dan neer in Beesel en ga op onderzoek uit. Eens in de zeven jaar is het hier zelfs Draaksteken. Helaas is dat nét achter de rug, dus zet 2030 alvast in je agenda. Gelukkig heeft de omgeving nog veel meer te bieden, waaronder rivier de Maas, Venlo, Roermond en volop natuur. De minicamping is kleinschalig en voor alle kampeermiddelen. Campers kunnen hier het hele jaar terecht op een van de twintig speciaal aangelegde plekken. Voorzieningen zijn aanwezig. Een overnachting kost 17,50 euro.
Website Camping ‘t Eyveld

Camping 't Eyveld
Camping 't Eyveld
Camping 't Eyveld
Camping 't Eyveld

Meer camperplaatsen

Wil je liever kamperen naast de koeien of bij boten? Check dan ons Camperplaatsennieuws van vorige maand.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…