Camperplaatsennieuws oktober 2023

Camperplaatsennieuws oktober 2023: overnachten bij Werelderfgoed en meer

Marije Onderwaater

Het is tijd voor het camperplaatsennieuws van oktober 2023! Deze maand bestaat ons overzicht uit vijf nieuwe camperplaatsen. Zo kun je overnachten bij Werelderfgoed Schokland en langs de Overijsselse Vecht.

Camperplaats Schokland in Ens (Flevoland)

Wie wil kamperen bij een Werelderfgoed-locatie – dit is zelfs de eerste van Nederland – kan zijn camper parkeren op camperplaats Schokland in de Noordoostpolder. Vroeger was dit een eiland. De historie van Schokland vind je in het gelijknamige museum, dat op 2 kilometer afstand ligt. Het centrum van Ens ligt op 3 kilometer. Er zijn vijftien plekken voor campers en de nodige voorzieningen, waaronder sanitair, stroom en loosmogelijkheden. De camperplaats is het hele jaar geopend. Een overnachting kost 20 euro.
Camperplaats Schokland op Campercontact

Camperplaats Schokland
Camperplaats Schokland
Camperplaats Schokland
Camperplaats Schokland

Camperplaats Onder en Eindt in Helden (Limburg)

Misschien denk je: deze camperplaats is toch helemaal niet nieuw? Dat klopt. Johan en Esther – die een aspergebedrijf hebben – openden Onder en Eindt al in 2020. Daarna volgde een periode met veel juridisch gesteggel, waardoor de camperplaats tijdelijk moest sluiten. Maar nu is die felbegeerde vergunning eindelijk binnen en is de camperplaats officieel. Deze rustige overnachtingslocatie ligt aan de rand van de Heldense bossen en biedt uitzicht op de aspergevelden. In de buurt kun je fietsen en wandelen of een uitstapje maken naar Helden (1 kilometer) of Panningen (2 kilometer). Er zijn zestien plekken voor campers. Voorzieningen zijn aanwezig. De camperplaats is het hele jaar geopend. Een overnachting kost 17 euro.
Website Camperplaats Onder en Eindt

Camperplaats Onder en Eindt
Camperplaats Onder en Eindt
Camperplaats Onder en Eindt
Camperplaats Onder en Eindt

Camperplaats bij sauna De Woudfennen in Joure (Friesland)

Zin in een dagje sauna? Bij De Woudfennen mag je bij gebruik van de sauna gratis overnachten. Het centrum van Joure ligt op 750 meter. Er zijn vijf plaatsen en je vindt hier stroom en water. Het terrein is verlicht en het hele jaar door geopend.
Sauna De Woudfennen op Campercontact

Wouwkes Camperplaats in Moergestel (Noord-Brabant)

“Of je nu wil overnachten voor één nachtje of je hele vakantie, het moet gewoon fijn zijn en je moet je thuis voelen”, dat zeggen Lobke en Paul over hun nieuwe camperplaats. Paul zorgt voor de koeien op de boerderij en Lobke ontfermt zich over de camperplaats. Camperaars staan in de natuur én dichtbij steden als Tilburg, Eindhoven en Den Bosch. De dorpen Oisterwijk en Hilvarenbeek liggen ook in de buurt. Er zijn vijftien plekken voor campers. Een overnachting kost 14 euro zonder stroom en 17 euro met stroom. Voorzieningen zijn aanwezig. De camperplaats is geopend van 15 maart tot en met 31 oktober.
Website Wouwkes Camperplaats

Wouwkes Camperplaats
Wouwkes Camperplaats
Wouwkes Camperplaats
Wouwkes Camperplaats

Camperplaatsen aan de Vecht in Anevelde (Overijssel)

In het buurtschap Anevelde, dat bij de gemeente Hardenberg hoort, is Camperplaatsen aan de Vecht geopend. Het hele jaar door is hier plaats voor vijftien campers die – het zal je niet verbazen – aan oever van de Overijsselse Vecht staan. Vanaf de camperplaats kan je te voet of met de fiets genieten van het Vechtdal. Met het pontje kom je aan de overkant van de rivier, waar een restaurant is te vinden. De camperplaats heeft alle voorzieningen. Een overnachting kost 17,10 euro.
Website Camperplaatsen aan de Vecht

Camperplaatsen aan de Vecht
Camperplaatsen aan de Vecht
Camperplaatsen aan de Vecht
Camperplaatsen aan de Vecht

Meer camperplaatsen

Wil je liever kamperen tussen de kersen? Bekijk dan ons Camperplaatsennieuws van vorige maand.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…