Camperplaatsennieuws oktober
Camperplaatsennieuws oktober

Camperplaatsennieuws: kamperen bij de Sallandse Heuvelrug en meer

Marije Onderwaater

Het is tijd voor camperplaatsennieuws van oktober! We lichten een paar nieuwe of vernieuwde camperplaatsen in Nederland uit, want er is genoeg te vertellen. Zo kun je kamperen bij de Sallandse Heuvelrug en geniet je in Brabant van lekkers uit de boerderijwinkel.

Camperplaats de Overtoom in Rijssen

Het is nog maar twee weken gelede dat camperplaats de Overtoom in het Overijsselse Rijssen voor het eerst open ging. Op deze nieuwe locatie overnacht je naast een boerenbedrijf met kalveren. Vanaf de camperplaats kun je goed wandelen en fietsen. Nationaal Park Sallandse Heuvelrug ligt om de hoek. Momenteel zijn er nog veertien plaatsen, maar na de winter heeft de Overtoom plek voor 25 campers. Overal is 10A-stroom en wifi. Verder heeft de camperplaats een sanitairgebouw en alle campervoorzieningen. Wil je er een kijkje nemen, dan moet je heel snel zijn. De Overtoom sluit namelijk op 31 oktober en gaat op 14 maart weer open. Een overnachting kost 17,50 euro.
Facebook-pagina camperplaats de Overtoom

Camperplaatsennieuws oktober De Overtoom
Camperplaats de Overtoom
Camperplaatsennieuws oktober De Overtoom
Camperplaats de Overtoom

Mieke’s Hof in Hoeven

Aan de rand van het Brabantse Hoeven is de nieuwe camperplaats Mieke’s Hof te vinden, vernoemd naar de oma van eigenares Lenette. Samen met haar man Ron heeft zij deze nieuwe camperplaats onlangs geopend. Mieke’s Hof ligt naast hun melkveehouderij. Dertig campers kunnen hier – met zicht op de koeien – voor onbeperkte tijd overnachten. In de bijbehorende boerderijwinkel zijn lokale streekproducten te koop, waaronder zuivel, wijn, vlees, honing en andere lekkernijen. Een overnachting kost 14 euro. Alle voorzieningen zijn aanwezig. De camperplaats is het hele jaar geopend.
Facebook-pagina Mieke’s Hof

 

Camperplaatsennieuws oktober Mieke's Hof
Mieke's Hof in Hoeven
Camperplaatsennieuws oktober Mieke's Hof
Mieke's Hof in Hoeven

Camperplaats Rijs in Rijs

Op de nieuwe camperplaats Rijs in het gelijknamige Friese dorp kunnen vijftien campers terecht. De camperplaats biedt uitzicht op het land en de Rijster Vaart. Voor zowel de camperlengte als de verblijfsduur gelden geen beperkingen. Rijs biedt alle campervoorzieningen en een binnenruimte waar camperaars even kunnen zitten. De camperplaats is geopend van 1 april tot en met 31 oktober. Een overnachting kost 20 euro.
Camperplaats Rijs op Campercontact

Minicamping Buitenleven in Coevorden

Paardenliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan Stal Buitenleven in het Drentse Coevorden. Naast een stal met paarden en pony’s vind je hier een minicamping en vijf verharde plaatsen voor campers met een maximale lengte van 8 meter. Het sanitairgebouw beschikt over toiletten, douches en wastafels. Er is ook een gezinsdouche die rolstoelvriendelijk is en een rolstoeltoegankelijk toilet. Ook kunnen kampeerders gebruikmaken van de broodjes- en ontbijtservice. In de omgeving is veel te doen. De camperplaats ligt aan het Stieltjeskanaal en is het hele jaar geopend. Een overnachting kost 15 euro exclusief stroom, dat wordt naar verbruik berekend.
Website Camping Buitenleven

Camping Buitenleven
Camping Buitenleven
Camping Buitenleven
Camping Buitenleven

Meer camperplaatsen

Wil je liever koninklijk camperen in Baarn of vlakbij de Efteling? Check dan ons Camperplaatsennieuws van vorige maand.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…