Camperplaatsennieuws september 2022

Camperplaatsennieuws maart 2023: kamperen bij ijsjes en asperges

Marije Onderwaater

Het is tijd voor het camperplaatsennieuws van maart 2023! Deze maand bestaat ons overzicht uit vier nieuwe camperplaatsen. Zo kun je kamperen bij de koeien of naast de asperges.

Camperplak It Fjûrlân in Aldeboarn

Wandelaars en fietsers kunnen ‘It Fjûrlân’ in het Friese dorp Aldeboarn kennen als Rustpunt, waar het mogelijk is om iets te drinken en tot rust te komen met uitzicht over de weilanden. De familie Sonneveld is hier nu ook een camperplaats begonnen, die op 1 april de deuren opent. Camperplak It Fjûrlân – gelegen aan natuurgebied de Deelen – heeft twaalf verharde plaatsen met stroom voor campers. Er geldt geen maximale lengte of verblijfsduur. Sanitair en loosmogelijkheden zijn aanwezig. Dieren zijn op de boerderij aanwezig: koeien, geiten en een hond. It Fjûrlân heeft een landwinkel met streekproducten. Een overnachting kost 17,50 euro.
Camperplak It Fjûrlân op Campercontact

Camperplak It Fjûrlân
Camperplak It Fjûrlân
Camperplak It Fjûrlân
Camperplak It Fjûrlân

Parking bij zwembad de Meerval in Wijchen

Gratis overnachten in Wijchen kan op de parkeerplaats van zwembad de Meerval. Behalve een prullenbak zijn hier geen voorzieningen. De camperplaatsen op de parking van het zwembad komen in de plaats van camperlocatie Parking Oude Bibliotheek in Wijchen, die in januari sloot.
Parking bij zwembad de Meerval in Wijchen op Campercontact

Camperlocatie Meerdreef Wijchen
Camperlocatie Meerdreef Wijchen
Camperlocatie Meerdreef Wijchen
Camperlocatie Meerdreef Wijchen

Camperplaats Mariahoeve-logies in Woubrugge

Nog heel even geduld: over een week opent in Woubrugge (Zuid-Holland) camperplaats Mariahoeve-logies. De eigenaren hebben ook boerderij Mariahoeve met bijna tachtig melkkoeien, kalveren en schapen. Kampeerders kunnen zelf op de boerderij rondlopen. “We hebben gemerkt dat veel mensen willen weten hoe het er echt aan toegaat op een boerderij. Nou, dat kunnen ze hier zien en beleven”, zegt boer en camperplaatseigenaar John van der Salm. Er zijn tien camperplaatsen met 6A-stroom. Verder zijn er onder meer loosmogelijkheden en sanitair met douche en toilet. Mariahoeve heeft ook een boerderijwinkel waar eieren, kaas en melk verkrijgbaar is. Je kunt hier zelfs een ijsje tappen met melk van de eigen boerderij. Een overnachting kost 17 tot 20 euro.
Website camperplaats Mariahoeve-logies

Mariahoeve-logies
Camperplaats Mariahoeve-logies in Woubrugge
Mariahoeve-logies
Camperplaats Mariahoeve-logies in Woubrugge

Camperplaats Leudal in Roggel

Feest in het Limburgse Roggel: daar opent op 1 april camperplaats Leudal. Hier kunnen 25 campers staan. Het terrein hoort bij aspergeboerderij Oppe Haes. Hier vinden regelmatig rondleidingen plaats. Omdat er vaker vraag was naar een plek om in de buurt te overnachten, besloot de familie Cuijpers-Snijders om een camperplaats te beginnen. De camperplaats grenst aan het bos en ligt op een kilometer van bezoekerscentrum Leudal. In de omgeving zijn talloze mogelijkheden voor wandelen, fietsen en het bezoeken van dorpen of steden. De camperplaatsen hebben allemaal elektriciteit en er is sanitair. Een overnachting kost 15 euro.
Website camperplaats Leudal

Camperplaats Leudal
Camperplaats Leudal in Roggel
Camperplaats Leudal
Camperplaats Leudal in Roggel

Meer camperplaatsen

Wil je liever kamperen bij varkens of naast de sauna? Check dan ons Camperplaatsennieuws van vorige maand.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…