Camperplaatsennieuws kamperen bij alpaca's
Campers zijn in trek!

Camperplaatsennieuws: kamperen bij de alpaca’s en meer

Marije Onderwaater

Het is weer tijd voor camperplaatsennieuws! We lichten een paar nieuwe of vernieuwde Nederlandse camperplaatsen uit, want er is genoeg te vertellen. Zo kun je kamperen bij alpaca's, koeien, Schotse Hooglanders en tussen de peren én kunnen avontuurlijke kampeerders op het Groningse Suikerterrein terecht.

Camperplaats Het Ommetje in De Glind

In het agrarisch gebied tussen De Glind en Barneveld is Camperplaats Het Ommetje geopend, overigens niet bij een agrarisch bedrijf. Op deze rustige en ruime camperplaats is plek voor tien campers tot 12 meter. Het Ommetje heeft stroom (10A), een toilet, schoon water, wifi en loosmogelijkheden. In de buurt is van alles te doen: fietsen naar de Utrechtse Heuvelrug, kanoën op het Valleikanaal of wandelen op een van de Klompenpaden. Ook de Grebbelinie ligt dichtbij. Een overnachting kost 15,50 euro.
Website Camperplaats Het Ommetje

Camperplaats Reuver in Reuver

Kampeerders met een camper kunnen sinds dit voorjaar terecht op Camperplaats Reuver in het gelijknamige Limburgse dorp. De camperplaats ligt aan het Pieterpad. Ook is Duitsland vlakbij. Er is plek voor acht campers met een maximale lengte van 12 meter. Paardenboxen zijn aanwezig, dus het is zelfs mogelijk om een paard mee te nemen. De voorzieningen, zoals douche en toilet, zijn gratis. De camperplaats is het hele jaar geopend. Een overnachting kost 14 euro exclusief stroom.
Website Camperplaats Reuver

Alpaca-World Camperplaats in Koewacht

Kamperen bij de alpaca’s, daar gaat ons hart sneller van kloppen! Alpaca-World Camperplaats is te vinden in het Zeeuwse dorp Koewacht, dat overigens ook gedeeltelijk in België ligt. Natuurlijk kan je bij Alpaca-World een wandeling met de dieren maken. Wil jij je camper hier neerzetten? Let dan even op: er zijn namelijk slechts twee plekken, en ook nog voor campers tot 8 meter. De maximale verblijfsduur is 48 uur. Het is aan te raden om vooraf te bellen of er plek is. Een overnachting kost 13,20 euro voor twee personen.
Website Alpaca-World

 

Camperplaats kamperen alpaca's
Kamperen bij alpaca's op Alpaca-World Camperplaats.
Camperplaats kamperen alpaca's
Kamperen bij alpaca's op Alpaca-World Camperplaats.

Camperplaats Flevo Marina in Lelystad

In Lelystad is op een groot verhard terrein plaats voor veertig campers met een lengte tot 9 meter. De maximale verblijfsduur is 72 uur. Op 3 kilometer afstand ligt Bataviastad, waar je kunt outletshoppen. Volgens de reviews op Campercontact – lees ze voor de zekerheid even van tevoren – zijn er geen voorzieningen. Een overnachting kost 12 euro.
Camperplaats Flevo Marina op Campercontact

Camperplaats Tusken de Diken in Pingjum

Zeer recent aangelegde camperplaats in Súdwest-Fryslân, dichtbij de Afsluitdijk en de veerdiensten naar Terschelling en Vlieland. Harlingen ligt op 10 kilometer. De camperplaats heeft tien plekken. Lozen en water tappen is mogelijk. Stroom is er tegen betaling ook. Ben jij van plan om de camper eens op Tusken de Diken te zetten? Vergeet dan niet om Pingjum aan te doen voor de alom vermaarde pizzeria in het dorp. Een overnachting op de camperplaats kost 11 euro.
Camperplaats Tusken de Dike op Campercontact

Camperplaats Gouda-Krimpenerwaard in Gouderak

Aan de Hollandse IJsseldijk biedt Camperplaats Gouda-Krimpenerwaard plek aan twee campers met een lengte tot 8 meter. Bezoekers kunnen hier maximaal vijf dagen blijven staan. Stroom en water zijn bij de overnachtingsprijs van 15 euro inbegrepen. De camperplaats is het hele jaar geopend.
Camperplaats Gouda-Krimpenerwaard op Campercontact

Camperpark Hellendoorn

Alle voorzieningen zijn aanwezig op het onlangs geopende Camperpark Hellendoorn, gelegen aan de voet van de Sallandse Heuvelrug. Hier is plek voor 44 campers tot 10 meter. Dagelijks staat op de website of er nog plekken vrij zijn. Camperaars kunnen hier één week achtereen verblijven. Toiletbezoek, water en lozen is gratis. Tegen betaling is de douche en 16A stroom te gebruiken. De camperplaatsen zijn allemaal verhard, en hebben een grasstrook. Een overnachting kost 16,50 euro. Honden zijn welkom. Camperpark Hellendoorn is het hele jaar door geopend.
Website Camperpark Hellendoorn

Foto Camperpark Hellendoorn
Camperpark Hellendoorn
Foto Camperpark Hellendoorn
Camperpark Hellendoorn

Camperplaats Het Lindedal in Steggerda

Achter een voormalige boerderij in het Friese dorp Steggerda zijn sinds kort dertien camperplaatsen van 9 x 15 meter te vinden. Kampeerders kijken hier uit op natuurgebied It Fryske Gea. De omgeving biedt nog meer natuurschoon, waaronder de Koloniën van Weldadigheid dat tot het UNESCO Werelderfgoed behoort. Een overnachting kost 15 euro. Stroom (6A), wifi, sanitaire voorzieningen, schoon water, loosmogelijkheden en toeristenbelasting zijn bij de prijs inbegrepen.
Website Camperplaats Het Lindedal 

Camperplaats Aan de Schie in Rotterdam

Twee campers kunnen een plekje vinden bij deze woonboerderij in de Schieveensepolder tussen Rotterdam en Delft. Campers tot 8 meter zijn welkom en de maximale verblijfsduur is 5 dagen. De overnachtingsprijs is 15 euro, inclusief 10 ampère stroom en schoon water. Ook zijn er loosmogelijkheden voor het afvalwater en chemisch toilet.
Camperplaats Aan de Schie op Campercontact

Camperplaats Landwinkel Oude Stoof in Zuiddijk

Kamperen tussen de peren. Het kan in het Zeeuwse Hengstdijk bij Hulst, waar Landwinkel Oude Stoof sinds 1 juni 25 camperplaatsen in de perenboomgaard heeft. Douches zijn er nog niet op deze nieuw aangelegde camperplaats, maar daar wordt aan gewerkt. Wél is er een gratis watertappunt en afvoer voor grijs water en het chemisch toilet. Je kunt hier trouwens ook een vakantiehuisje boeken. In de landwinkel is allerlei lekkers te koop, van een ontbijtje tot een gevulde borrelplank. Neem vooral de fietsen mee, want vanaf Camperplaats Landwinkel Oude Stoof zijn allerlei fietsroutes te volgen. Een overnachting kost 15 euro.
Website Camperplaats Landwinkel Oude Stoof

Camperplaats Landwinkel Oude Stoof
Camperplaats Landwinkel Oude Stoof

Camper Avenue in Groningen

Het Suikerterrein – waar vroeger de Suikerunie-fabriek stond – in de stad Groningen wordt omschreven als ‘een laboratorium voor de stad: een plek voor experiment en creativiteit, waar kan (en gebeurt!) wat elders niet mogelijk is.’ En juist op deze bruisende locatie zijn ook nog eens twintig camperplaatsen – volgens de website ‘voor de avontuurlijke kampeerder’ – te vinden. Die website bevat ook de waarschuwing dat dit geen rustige plek is vanwege de technofeesten, concerten en andere evenementen in het weekend. Maar misschien wil je daar juist wel heen en daarna lekker tukken in je eigen camper? Camperbouwer VAN-Jorn heeft overigens ook een showroom op dit terrein. Camper Avenue werkt met een self check-in. Het naastgelegen Rebel Rebel Hostel beheert de camperplaats. Hier kan je tegen betaling ook van de douches gebruikmaken. De camperplaats zelf heeft elektra, schoon water en loospunten voor water en chemisch toilet. Een overnachting kost 15 euro.
Website Camper Avenue

Camperterrein Zwaansmeerpolder in Uitgeest

Naast jachthaven Zwaansmeerpolder is tegenwoordig plek voor zestien campers met een maximale lengte van 12 meter. Camperaars kunnen zich melden bij het havenkantoor of hun reservering bij aankomst scannen. Stroom, water, loosmogelijkheden en toilet zitten bij de overnachtingsprijs van 17 euro inbegrepen. Douchen kan tegen betaling. De camperplaats heeft fietsen te leen. Het centrum ligt op 2 kilometer.
Camperterrein Zwaansmeerpolder op Campercontact

Camperlocatie Happy Cows in Oldetrijne

De naam zegt het al: camperaars staan hier tussen de koeien bij een melkveebedrijf. Er is plek voor zes campers tot 12 meter. Voorzieningen als stroom en water zijn aanwezig. Een overnachting kost 10 euro. Dit bedrag kan worden voldaan via een envelop in de brievenbus. Vanwege het landbouwverkeer is dit niet de meest geschikte plaats voor kinderen.
Camperlocatie Happy Cows op Campercontact

Jachthaven WVHellevoetsluis in Hellevoetsluis

Jachthaven Hellevoetsluis heeft plek voor vijf campers tot 7 meter. Douche, toilet, water, 10 ampère stroom en wifi zijn bij de overnachtingsprijs van 18 euro inbegrepen. Het centrum ligt op 2 kilometer. De camperplaats is geopend van 1 april tot eind oktober.
Jachthaven WVHellevoetsluis op Campercontact

Camperplaats Bij Zee in Stellendam

Campers staan op Camperplaats Bij Zee op verharde plekken tussen het groen. Alle plekken hebben een eigen grasstrook en een eigen licht- en stroompunt van 16 ampère. Wifi is gratis. Stellendam ligt op Goeree-Overflakkee met vlakbij het strand en duinen. Fietsers en wandelaars komen hier aan hun trekken. Er is plek voor vijftien campers tot 10 meter. Overnachtingsprijzen beginnen bij 18 euro. Bij Zee heeft ook B&B-studio’s.
Website Camperplaats Bij Zee

Camperplaats Bij Zee
Camperplaats Bij Zee
Camperplaats Bij Zee
Camperplaats Bij Zee

Camperlocatie Hoeve Twente in Heythuysen

Hoeve Twente ligt in het buitengebied van Heytuysen, het kerndorp van de Limburgse gemeente Leudal. Hier zijn 44 camperplaatsen, waarvan negen verhard zijn. Camperlocatie Hoeve Twente grenst aan stiltegebied Asbroekerheide/Kirkelsberg. Vlakbij de locatie ligt een zorgboerderij. Schoon water, stroom (6A) en wifi zijn bij de overnachtingsprijs van 15 euro inbegrepen. Ook zijn er loospunten voor afvalwater en het chemisch toilet. De sanitairgebouwen zijn nog in aanbouw. Voor elektrische fietsen zijn speciale laadpunten.
Website Camperlocatie Hoeve Twente

Camperplaats Vechtdal Hooglanders in Beerze

Slapen tussen de Schotse Hooglanders kan op Camperplaats Vechtdal Hooglanders in het Overijsselse Beerze. In totaal zijn er veertien plaatsen. Tien daarvan hebben 16A-stroom en een water- en rioolaansluiting. De overige plekken hebben dat niet, die hebben ook een andere overnachtingsprijs. Op de hele camping is wifi beschikbaar. De plaatsen zijn allemaal 125 m2 groot. De camperplaats ligt bij de Vecht en op fietsafstand van onder meer Ommen en Almelo. Duitsland is ook vlakbij. Op het erf is ook een boerderijwinkel. Overnachten kan vanaf 18,20 euro.
Website Camperplaats Vechtdal Hooglanders

Camperpark ‘t Schaartven in Overloon

Aan de rand van het natuurgebied de Overloonsche Duinen ligt Camperpark ‘t Schaartven. Hier is plek voor maar liefst vijftig campers tot 12 meter. In de buurt is veel te doen, van wandelen en fietsen tot een balletje slaan op de 9 holes golfbaan in Overloon. Het camperpark heeft twee verschillende terreinen: eentje vlakbij het water met voorzieningen en een natuurterrein zonder voorzieningen. ‘t Schaartven heeft loosplaatsen voor water en chemisch toilet. Douche en toilet zijn bij de prijs inbegrepen. De prijs voor een overnachting begint bij 20,38 euro.
Website Camperpark ‘t Schaartven

Meer camperplaatsen

Wil je niet kamperen bij alpaca’s, koeien, Schotse Hooglanders of peren, maar bijvoorbeeld bij bijen? Check dan ons camperplaatsennieuws van vorige maand.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…