verhoging B-rijbewijs

Camperplaatsennieuws juni 2023: kamperen in de buurt van flamingo’s en een blotevoetenpad

Marije Onderwaater

Het is tijd voor het camperplaatsennieuws van juni 2023! Deze maand bestaat ons overzicht uit tien nieuwe camperplaatsen. Zo kun je kamperen in de buurt van een grote kolonie flamingo's én niet ver van een blotevoetenpad.

Camperplaats Erve Bogman in Groenlo (Gelderland)

Camperaars met een voorliefde voor stilte en natuur zitten goed op de gloednieuwe camperplaats Erve Bogman in Groenlo. De camperplaats opende vorig weekend en heeft plek voor 25 campers. Op het terrein zijn wilde bloemen gezaaid en in de buurt zijn diverse natuurgebieden te bezoeken. Een echte must-visit is het Zwillbrocker Venn net over de grens in Duitsland, waar je de noordelijkste kolonie flamingo’s – zo’n 40 tot 50 – ter wereld kunt spotten. De camperplaats is tot en met 31 oktober geopend en een overnachting kost 17 euro.
Website Erve Bogman

Erve Bogman
Erve Bogman
Erve Bogman
Erve Bogman

Camperlocatie Bij de Jachthaven in Kropswolde (Groningen)

Drie keer raden waar de nieuwe camperplaats Bij de Jachthaven zicht bevindt. Juist… De camperplaats ligt aan het Zuidlaardermeer, ongeveer 20 kilometer van de stad Groningen. Langs de havenkade is plek voor zestien campers met een lengte tot 7,5 meter en op het havenplein zijn nog eens acht plekken voor campers tot 12 meter. Op alle plaatsen stroom en wifi. Sanitair en andere voorzieningen zijn aanwezig. De camperlocatie is van 15 april tot en met 15 oktober geopend en een overnachting kost 22,50 euro.
Website Bij de Jachthaven

Bij de Jachthaven
Bij de Jachthaven
Bij de Jachthaven
Bij de Jachthaven

Campertuin Beggelderhoeve in Breedenbroek (Gelderland)

Geen camperplaats, maar een campertuin in de Achterhoek. In Breedenbroek is hier campertuin Beggelderhoeve geopend. Op anderhalve kilometer van het centrum en tien fietsminuten van Dinxperlo. De Duitse grens ligt op 500 meter. Rondom Beggelderhoeve is veel natuur te vinden. Ook is het mogelijk om te wandelen en te fietsen. De camperlocatie is geopend van 15 maart tot en met 31 oktober en heeft plek voor 25 campers. Er zijn enkele voorzieningen. Sanitair staat gepland voor 2024. Een overnachting kost 15 euro.
Campertuin Beggelderhoeve op Campercontact

Camperplaats Anselberg in Ospel (Limburg)

Tien campers kunnen een plekje vinden op de onlangs geopende camperplaats Anselberg in Ospel, die direct aan Nationaal Park De Groote Peel ligt. Alle plaatsen hebben 10A stroom en er is wifi. De gasten kunnen gebruik maken van het sanitair. Ook zijn er campervoorzieningen. In de buurt zijn diverse fietsmogelijkheden. Camperplaats Anselberg is geopend van 1 maart tot en met 1 november en een overnachting kost 17 euro.
Website Camperplaats Anselberg

Camperplaats Anselberg
Camperplaats Anselberg
Camperplaats Anselberg
Camperplaats Anselberg

Jachthaven By Knaap in Ter Apel (Groningen)

Liefhebbers van boten kunnen hun ogen uitkijken op een van de veertien camperplaatsen in Ter Apel, deze liggen namelijk bij de jachthaven. Stroom (4A) en diverse voorzieningen zijn aanwezig. De camperplaats ligt bij een eetpaviljoen. Het centrum van Ter Apel is op anderhalve kilometer te vinden. Campers kunnen hier het hele jaar terecht. Een overnachting kost 18,50 euro.
Jachthaven By Knaap op Campercontact

Camperplaats De Schaopswei in Oploo (Noord-Brabant)

Midden in de Brabantse natuur, bij een boerderij, ligt camperplaats De Schaopswei. Hier is plaats voor veertien campers tot 8 meter. Stroom (10A), wifi, loosmogelijkheden en water zijn aanwezig. Het centrum van Oploo ligt op 2,5 kilometer. In de buurt vind je onder meer Zoo Park Overloon en Oorlogsmuseum Overloon. De camperplaats is geopend van 1 maar tot en met 31 december en een overnachting kost 15 euro.
Camperplaats De Schaopswei op Campercontact

Camperplaats De Schaopswei
Camperplaats De Schaopswei
Camperplaats De Schaopswei
Camperplaats De Schaopswei

Camperplaats De Haar in Marum (Groningen)

Op de grens van Groningen en Friesland is De Haar geopend, een camperplaats voor vier campers bij een bestaande bed & breakfast. Er zijn geen voorzieningen. Reserveren kan via een app, de betaling is contant. Het centrum van Marum ligt op 3,5 kilometer. In verband met de rust kun je hier tot 21.00 uur aankomen. De camperplaats is het hele jaar geopend en een overnachting kost 10 euro.
Camperplaats De Haar op Campercontact

Camperplaats De Haar
Camperplaats De Haar
Camperplaats De Haar
Camperplaats De Haar

Camperplaats Oldenbosch in Holwierde

Nog een camperlocatie bij een bed & breakfast. In het Groningse buurtschap Nansum bij het dorp Holwierde is camperplaats Oldenbosch te vinden. Hier is plaats voor acht campers die allemaal de beschikking over stroom hebben. Op de camperplaats is sanitair aanwezig. In de omgeving zijn veel activiteiten te ondernemen, waaronder wandelen, fietsen kanoën en wadlopen. Delfzijl ligt op 5 kilometer, en ook Schiermonnikoog en Groningen zijn goed te bereiken. De camperplaats is het hele jaar geopend en een overnachting kost 15 euro.
Camperplaats Oldenbosch op Campercontact

Camperplaats de Eikenhof in Opende (Groningen)

Wandelen over het blotenvoetenpad, verse melk tappen of genieten van een wandeling of fietstocht mét picknick; het kan allemaal vanaf de nieuwe camperplaats de Eikenhof. Het centrum van Opende is bereikbaar per fiets. Dat geldt ook voor Surhuisterveen, waar supermarkten en winkels te vinden zijn. De Eikenhof heeft plaats voor dertien campers. Water en loosvoorzieningen zijn aanwezig. Op het hele terrein is wifi. Het is mogelijk om verse broodjes te bestellen. De camperplaats is geopend van 15 maart tot 1 november. Een overnachting kost 10 euro.
Website camperplaats de Eikenhof

Camperplaats de Eikenhof camperplaatsennieuws juni 2023
Camperplaats de Eikenhof
Camperplaats de Eikenhof camperplaatsennieuws juni 2023
Camperplaats de Eikenhof

Camperplaats Akkemuois Bult in Ureterp (Friesland)

Landgoed Akkemuois Bult in het Friese Ureterp ligt tussen de natuurgebieden, waar je heerlijk kunt wandelen. Naast drie trekkershutten en een vakantie-unit, heeft Akkemuois Bult ook elf camperplekken. Deze hebben allemaal elektra en een watertappunt. Wifi, sanitair en loosmogelijkheden zijn aanwezig. De camperplaats is het hele jaar geopend en een overnachting kost 16 euro.
Website camperplaats Akkemuois Bult

Meer camperplaatsen

Wil je liever kamperen op de Utrechtse Heuvelrug? Check dan ons Camperplaatsennieuws van vorige maand.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…