verhoging B-rijbewijs

Camperplaatsennieuws juli 2023: naast de koeien of bij boten

Marije Onderwaater

Het is tijd voor het camperplaatsennieuws van juli 2023! Deze maand bestaat ons overzicht uit vier nieuwe camperplaatsen. Zo kun je op meerdere locaties bij de koeien overnachten. En we hebben een wijziging te melden.

WSV Biddinghuizen in Biddinghuizen (Flevoland)

Een camperplaats bij een jachthaven; we zien het steeds vaker. In het Camperplaatsennieuws van afgelopen juni waren er zelfs twee te vinden. En ook nu weer een camperplaats tussen de boten bij WSV Biddinghuizen in de gelijknamige plaats. Hier zijn vijftien plekken met 10A-stroom voor campers tot 8 meter. Sanitaire voorzieningen zijn allemaal aanwezig in de jachthaven. De camperplaats ligt aan het Veluwemeer en op fietsafstand van steden als Kampen, Elburg, Harderwijk en Dronten én attractiepark Walibi. Camperaars kunnen van 1 april tot 1 oktober terecht bij WSV Biddinghuizen. Een overnachting kost 15 euro.
WSV Biddinghuizen op Campercontact

WSV Biddinghuizen
WSV Biddinghuizen
WSV Biddinghuizen
WSV Biddinghuizen

Camperlocatie Bij den Doove in Wageningen (Gelderland)

Het is pas enkele dagen geleden dat Camperlocatie Bij den Doove voor het eerst de deuren opende. Naast een boerderij zijn zes plaatsen voor campers tot 7 meter. Vanwege de zondagsrust is het niet mogelijk om op zondag te arriveren of te vertrekken. Er zijn sanitaire voorzieningen en alle plaatsen hebben stroom. Het centrum van Wageningen ligt op 3 kilometer.
Camperlocatie Bij den Doove op Campercontact

Camperplaats Begijntje in Zundert (Noord-Brabant)

In de geboorteplaats van Vincent van Gogh ligt de gloednieuwe camperplaats Begijntje. Bij een veebedrijf met koeien zijn vijftien vaste plekken aangelegd en bij drukte zijn er nog eens vijf plekken op het erf. Begijntje heeft alle campervoorzieningen, waaronder loosmogelijkheden en sanitair. Campers tot 9 meter zijn welkom. De maximale verblijfsduur is een week. Op de boerderij valt veel te beleven, zo kan je hier terecht voor Oud-Hollandse spelletjes en dierengolf. Ook zijn er grote skelters te huur. Voor liefhebbers van de beroemde schilder is het Vincent van GoghHuis in Zundert een aanrader. De camperplaats is het hele jaar geopend en een overnachting kost 20 euro.
Camperplaats Begijntje op Campercontact

Camperplaats De Ruitenborgh in Dalfsen (Overijssel)

Kamperen bij de koeien? Dat kan sinds begin juli in het buitengebied nabij het Overijsselse Dalfsen, waar naast een actief melkveebedrijf camperplaats De Ruitenborgh is geopend. Hier is plaats voor 25 campers, die allemaal de beschikking hebben over 10 ampère stroom en wifi. De camperplaats heeft douches, toiletten en loosvoorzieningen. Het centrum van Dalfsen ligt op 4 kilometer. Ook Zwolle en Ommen zijn per fiets bereikbaar. Vanaf de camperplaats gaan diverse fiets- en wandelroutes door het Vechtdal. De camperplaats is het hele jaar geopend. Een overnachting kost 19 euro.
Website camperplaats De Ruitenborgh

Camperplaats de Ruitenborgh
Camperplaats de Ruitenborgh
Camperplaats de Ruitenborgh
Camperplaats de Ruitenborgh

Betalen bij camperplaats Huizen (Noord-Holland)

De camperplaats aan de IJsselmeerstraat in Huizen is bij veel campingeigenaren wel bekend. Daarom is het goed om te weten dat een overnachting sinds 17 juli 10 euro kost, inclusief toeristenbelasting. De camperplaats is niet langer gratis omdat er meer voorzieningen zijn toegevoegd, zoals een sanizuil met watertappunt. Ook is het nu mogelijk om afvalwater en een chemisch toilet te lozen. Er is plaats voor acht campers en de maximale verblijfsduur is 48 uur. De camperplaats ligt bij het Gooimeer en vlakbij een jachthaven.
Camperplaats Huizen op Campercontact

Meer camperplaatsen

Wil je liever kamperen in de buurt van flamingo’s of bij een blotevoetenpad? Check dan ons Camperplaatsennieuws van vorige maand.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…