Camperplaatsennieuws september 2022

Camperplaatsennieuws: een busjescamping en kamperen in Hellendoorn

Marije Onderwaater

Het is weer tijd voor camperplaatsennieuws! We lichten een paar nieuwe of vernieuwde camperplaatsen in Nederland uit, want er is genoeg te vertellen. Zo is er een grote camperplaats in Hellendoorn geopend en kunnen kampeerders met camperbusjes in Friesland genieten van de stilte en het donker van de nacht.

Camperplaats Roerdalen in Sint Odiliënberg

Kampeerders die hun camper graag midden in de natuur zetten, zitten goed bij Camperplaats Roerdalen in Sint Odiliënberg, Midden-Limburg. Deze camperplaats bestaat sinds afgelopen april en is het hele jaar door geopend. Er zijn 25 plaatsen waarvan 10 voor XXL-campers. Alle plekken hebben een verharde ondergrond, 10 ampère stroom en wifi. Bij de overnachtingsprijs van 15 euro zit gratis gebruik van douche en toilet. Er zijn loosplaatsen voor afvalwater en het chemisch toilet. Voor elektrische fietsen is een oplaadpunt aanwezig. Honden zijn – aangelijnd – welkom.
Website Camperplaats Roerdalen

Camperplaats Roerdalen Camperplaatsen Nederland
Camperplaats Roerdalen
Camperplaats Roerdalen Camperplaatsen Nederland
Camperplaats Roerdalen

Camperplaats Krammersluizen, Bruinisse

Het Krammersluizencomplex op de Philipsdam in Zeeland heeft een ingrijpende renovatie ondergaan. Sindsdien is er ook plek voor vier campers. Op de locatie zijn picknickbanken en oplaadpunten voor elektrische fietsen te vinden. Op een dixie na zijn er verder geen voorzieningen. Het centrum van Bruinisse ligt op 6 kilometer. De uitkijktoren biedt zicht op de Krammersluizen en vertelt het verhaal van deze Zeeuwse locatie. Overnachten is – evenals 6 ampère stroom – gratis. De camperplaatsen zijn het hele jaar door geopend.
Camperplaats Krammersluizen op Campercontact

Krammersluizen
De Krammersluizen met de uitkijktoren.
Krammersluizen
De Krammersluizen met de uitkijktoren.

Camperplaats Het Hoge Boekel in Enschede

Camperplaats Het Hoge Boekel ligt bij een veebedrijf met runderen en heeft acht plaatsen voor campers tot 8 meter lengte. De campers staan hier op een ondergrond van gras. Water, lozen en toilet zitten inbegrepen bij de overnachtingsprijs van 13,10 euro. In de omgeving kun je wandelen en fietsen. Enschede ligt op 6 kilometer. De camperplaats is geopend van juni tot en met oktober.
Camperplaats Het Hoge Boekel op Campercontact

Busjescamping Hemisfeer in Westhoek

Campers langer dan 6 meter kunnen de poort van Busjescamping Hemisfeer in Westhoek voorbijrijden. Hier is namelijk alleen plek voor kleine camperbussen. Die mogen hier maximaal 24 uur blijven te staan. Een overnachting op nachttuin Hemisfeer is bijzonder: je geniet hier namelijk van de natuur, het donker van de nacht – er is geen lichtvervuiling – en de nabijheid van de Waddenzee. Een kampvuurtje hoort daar overigens ook bij. Elke dag is er plek voor zes buscampers of camperbussen, tot 6 meter dus. Water, 6 ampère stroom, wifi en een toilet is aanwezig. Een overnachting kost 18 euro voor twee personen. Busjescamping Hemisfeer is geopend van april tot en met oktober. Overnachten kan alleen met een reservering.
Website Busjescamping Hemisfeer

Busjescamping Hemisfeer
Busjescamping Hemisfeer
Busjescamping Hemisfeer
Busjescamping Hemisfeer

Camperplaats Pontdyk in Boornzwaag

Het is pas een paar dagen geleden dat Camperplaats Pontdyk in Boornzwaag is geopend. Deze camperplaats ligt in het Friese Meren-gebied en niet ver van het dorpje Langweer en plaatsen als Sneek en Joure. De 21 plaatsen zijn ruim en liggen middenin de natuur. Eigenaren Ben en Greta hebben zitjes gecreëerd waar gasten volop van de natuur kunnen genieten. Alle voorzieningen zijn aanwezig: water, loosplaatsen, een afwasgelegenheid, toiletten en douches. De plekken hebben 10 ampère stroom. Camperplaats Pontdyk is van april tot en met november geopend. Een overnachting kost 21 euro.
Website Camperplaats Pontdyk

Camperplaats Pontdyk
Camperplaats Pontdyk
Camperplaats Pontdyk
Camperplaats Pontdyk

Ivige Leane in Loënga

Aan de naam kan je het vast wel zien: deze nieuwe camperplaats ligt in Súdwest-Fryslân en wel in het terpdorp Loënga. Ivige Leane heeft het hele jaar rond plaats voor drie campers met een maximale lengte van 8 meter. De plekken hebben een verharde ondergrond. Een overnachting kost 10 euro, exclusief stroom. Camperaars mogen hier tot 72 uur blijven staan.
Ivige Leane op Campercontact

SVR Camping Brammershoop in Eeserveen

Tenten, vouwwagens en caravans konden al terecht op SVR Camping Brammershoop in het Drentse Eeserveen. Vanaf nu is er ook plek voor tien campers. De camping biedt allerlei faciliteiten waaronder een speeltuin met zandbak en trampoline voor kinderen, sanitair, een afwasgelegenheid, een wasmachine (tegen betaling), wifi, een watertappunt en 6 ampère stroom. In en om de camping is genoeg te doen. Overnacht kost 17 euro voor twee personen en kan van april tot en met oktober.
Website SVR Camping Brammershoop

SVR Camping Brammershoop
SVR Camping Brammershoop
SVR Camping Brammershoop
SVR Camping Brammershoop

Camperpark Hellendoorn in Hellendoorn

Camperpark Hellendoorn, vlakbij het gelijknamige Avonturenpark en aan de voet van de Sallandse Heuvelrug, is nog maar net geopend. Hier is vanaf nu plek voor 44 campers met een maximale lengte van 10 meter. De camperplaats ligt langs de route van het Pieterpad en is het hele jaar geopend. Een overnachting kost 16,50 euro. Water, toilet, wifi en loosvoorzieningen zijn bij die prijs inbegrepen. Douchen en gebruik maken van stroom kan tegen extra betaling. Het terrein is bewaakt. Honden zijn welkom.
Camperpark Hellendoorn op Campercontact

Meer camperplaatsen in Nederland

Wil je niet kamperen in het donker of op een camperplaats bij Hellendoorn, maar liever bij alpaca’s? Check dan ons nieuws over camperplaatsen in Nederland van vorige maand.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…