halftarief campers

Camperplaatsennieuws januari 2024: overnachten in de Betuwe en meer

Marije Onderwaater

Het is de hoogste tijd voor het camperplaatsennieuws van januari 2024! De afgelopen tijd was het een beetje stil met camperplaatsen en ook nu is de spoeling nog dun. Toch presenteren we je drie locaties in Nederland. Zo kun je overnachten in de Betuwe.

Tijdelijke camperplaats Purmerend

Wie Purmerend wil bezoeken, kan normaal gesproken overnachten op camperplaats het Bolwerk. Hier kun je gebruikmaken van stroom, water en wifi. Voor sanitaire voorzieningen en een afvalbak kan je terecht bij de jachthaven vlakbij. Het Bolwerk, met vijf camperplekken, ligt op 100 meter van het centrum. Alléén zijn er nu even werkzaamheden. Daarom is de camperplaats nog tot 15 maart 2024 gesloten. Kampeerders kunnen daarom terecht op drie tijdelijke camperplaatsen op het parkeerterrein bij het Leeghwaterpark, vijf minuten fietsen van het centrum. De plekken zijn met borden aangegeven. Water en elektriciteit is niet beschikbaar. Wél kun je voor het sanitair nog steeds terecht in de haven. De plekken zijn tijdelijk gratis.
Camperplaats Purmerend

Purmerend
Purmerend
Purmerend
Purmerend

Recreatie in de Tuin in Menaam (Friesland)

Heb je zin om er nu al op uit te trekken? Dat kan! De nieuwe camperplaats Recreatie in de Tuin is het hele jaar door geopend. Menaam ligt centraal in Friesland. Vanuit dit dorpje kun je bijvoorbeeld Franeker en Leeuwarden bezoeken. “We wilden een camperplaats voor afwisseling, zodat we verschillende mensen kunnen verwelkomen en laten genieten van deze recreatieve omgeving”, vertellen de kersverse eigenaren op NKC.nl. Recreatie in de Tuin ligt bij een voormalige boerderij en biedt twaalf plekken. Sanitair, stroom, loosmogelijkheden en een wasmachine zijn allemaal aanwezig. De omgeving nodigt uit tot fietsen en wandelen. Een supermarkt en restaurant zijn vlakbij. Een overnachting kost 15 euro.
Camperplaats Recreatie in de Tuin op Campercontact

Recreatie in de Tuin
Recreatie in de Tuin
Recreatie in de Tuin
Recreatie in de Tuin

Camperplaats De Vogelenzang in Driel (Gelderland)

Peter, Odette en hun drie kinderen hebben een melkveebedrijf in Driel én een camperplaats. Hier is van 1 maart tot en met 6 november plek voor vijf campers met een lengte tot 8 meter. Bezoekers kijken uit over de weilanden. Arnhem, Nijmegen en Oosterbeek liggen op fietsafstand. Ook biedt de Betuwe allerlei wandelmogelijkheden. En staat er een concert in of voetbalwedstrijd in de GelreDome op de planning? Dan is De Vogelenzang de ideale uitvalsbasis, de camperplaats ligt namelijk op zo’n 4 kilometer van het stadion. Een overnachting kost 15 euro.
Camperplaats De Vogelenzang

Camperplaats de Vogelenzang
Camperplaats de Vogelenzang
Camperplaats de Vogelenzang
Camperplaats de Vogelenzang

Meer camperplaatsen

Wil je liever kamperen in de buurt van Werelderfgoed of bij de Vecht? Bekijk dan ons Camperplaatsennieuws van vorige maand.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…