Camperplaatsennieuws: gratis overnachten bij Julianatoren en meer

Marije Onderwaater

Het is weer tijd voor camperplaatsennieuws! We lichten een paar nieuwe Nederlandse camperplaatsen uit, want er is genoeg te vertellen. Zo kunnen bezoekers van pretpark Julianatoren in Apeldoorn gratis met hun camper overnachten. En in Valkenswaard kampeer je naast een eco-tuinderij.

Camperplaats Heusden in Heusden

Kamperen met uitzicht op Bergsche Maas kan bij camperplaats Heusden in de gelijknamige vestingstad in Noord-Brabant. Vanaf medio april kunnen camperaars hier terecht op 25 groene plekken van 120m². De camperplaats ligt direct aan het water, op de strekdam naast jachthaven de Wiel. Campers tot 11 meter lengte kunnen hier staan. Heusden ligt op 800 meter afstand. Stroom en andere voorzieningen zijn aanwezig. De prijzen voor een overnachting variëren van 19 euro (1-10 t/m 31-12), tot 21,20 euro (1-4 t/m 30-6) en 22,20 euro (1-7 t/m 30-9).
Website camperplaats Heusden

Camperplaats Heusden
Camperplaats Heusden

Camperplaats De Zandberg in Meterik

Over iets meer dan een week – op 14 maart 2022 – opent camperplaats De Zandberg in het Noord-Limburgse Meterik. Hier is ruimte voor maar liefst 36 campers, waarvoor geen lengtelimiet geldt. Deze nieuwe camperplaats ligt aan de rand van natuurgebied De Schadijkse Bossen waar je perfect kunt wandelen en fietsen. Steden als Venlo (15 km) en Venray (13 km) liggen in de buurt. Alle voorzieningen zijn op De Zandberg aanwezig: stroom, loosmogelijkheden voor afvalwater en cassettetoilet, schoon water en sanitair.
Camperplaats De Zandberg is het gehele jaar geopend. Prijzen voor een overnachting variëren van 18 euro tot 21,50 euro, afhankelijk van het seizoen. Het is mogelijk om vooraf te reserveren.
Website camperplaats De Zandberg

Camperplaats De Weitens in Valkenswaard

De Weitens in het Noord-Brabantse Valkenswaard is een eco-tuinderij met een walnotengaard. Sinds kort zijn hier vier camperplaatsen met stroom. Camperplaats De Weitens heeft een loosput en een verswaterpunt (waarvan de eigenaren de sleutel hebben). De camperplaats ligt in een recreatiegebied waar van alles te doen is. Op het terrein ligt ook Wilma’s Terras. Hier kunnen camperaars genieten van allerlei lekkers. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van een van de arrangementen die De Weitens biedt, zoals een ontbijtje, broodjesservice of bbq-pakket.
Overnachten op een van de camperplaatsen kan alleen op reservering. Van 1-1 t/m 30-4 en van 2-10 t/m 31-12 kost een overnachting 14 euro. Van 1-5 t/m 1-10 betaal je 16 euro.
Website camperplaats De Weitens

Camperplaats De Weitens
Camperplaats De Weitens

Kinderpretpark Julianatoren

Waarom zou je van een bezoek aan een pretpark niet een minivakantie maken? Het kan bij kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn. Wanneer je dagtickets voor twee aaneengesloten dagen aanschaft, mag je met de camper gratis op de parking van het pretpark staan. Je betaalt wel het parkeertarief van 10 euro, waar gebruik van stroom bij is inbegrepen. Het centrum van Apeldoorn ligt op 4 kilometer.
Julianatoren op Campercontact.nl

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…