Camperplaatsennieuws december

Camperplaatsennieuws: kamperen bij kano’s en langs de Lek

Marije Onderwaater

Het is tijd voor het camperplaatsennieuws van december! We lichten een paar nieuwe of vernieuwde camperplaatsen in Nederland uit, want er is genoeg te vertellen. Zo kun je kamperen langs de Lek of vanaf de camperplaats met een kano het water op gaan.

Camperplaats Lekker aan de Linge in Enspijk

Kampeerders die kiezen voor de nieuwe camperplaats Lekker aan de Linge in Enspijk, in de Betuwe, kunnen zo maar eens last krijgen van keuzestress. Vanaf de camperplaats is er namelijk van alles te doen. Zo kun je een kano huren bij de eigenaren van de camperplaats, die al 30 jaar een kanoverhuurbedrijf hebben, en een tochtje over rivier de Linge maken. Fietsliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan – de hele of delen van – de 70 kilometer lange Lingeroute. En in het voorjaar staat de camperplaats vol bloesem. Er is plaats voor zeven campers. Voorzieningen zijn aanwezig. Een overnachting kost 15 euro. De camperplaats is het hele jaar door geopend.
Lekker aan de Linge op Campercontact

Camperplaats Lekker aan de Linge
De camperplaats ligt vlakbij De Linge
Camperplaats Lekker aan de Linge
De camperplaats ligt vlakbij De Linge

Camping de Kapschuur in Stadskanaal

De eigenaren van camping De Kapschuur in Stadskanaal ontvangen al jaren kampeerders. Om met de trend mee te gaan, hebben ze nu ook tien camperplekken. Deze hebben allemaal een verharde ondergrond en zijn verlicht. Camperaars kunnen gebruikmaken van het sanitair, water lozen en water tanken, en ze hebben 16 ampère stroom. Op de camping is van alles te beleven. Ook in de omgeving is veel te doen, zoals een bezoek aan Stadskanaal, aan het Hunebeddencentrum in het Drentse Borger of de Wildlands in Emmen. De camperplaats is het hele jaar geopend. Een overnachting kost 25 euro.
Website camping De Kapschuur

Camping de Kapschuur
Camping de Kapschuur
Camping de Kapschuur
Camping de Kapschuur

Camperplaats Banterkade

Aan de rand van het dorp Bant in de Noordoostpolder is aan het water sinds kort plek voor twee campers. Deze staan op een verlicht terrein met verharde ondergrond. Er staan een picknicktafel en een vuilnisbak, maar verder zijn er geen voorzieningen. Overnachten is gratis. Bant is een prima uitvalsbasis voor diverse uitstapjes waaronder een bezoek aan de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest.
Camperplaats Banterkade op Campercontact

Jachthaven WSV Bolsweerd

Kamperen langs de Lek? Dat kan bij Jachthaven WSV Bolsweerd in Lexmond. Hier zijn vijf plaatsen voor campers tot maximaal 8 meter gerealiseerd. Camperaars kunnen gebruikmaken van stroom en water. In de omgeving kun je wandelen, fietsen en vissen. Een supermarkt en restaurant zijn in de buurt. De camperplaats is het hele jaar geopend. Een overnachting kost 10 euro.
Jachthaven WSV Bolsweerd in Lexmond op Campercontact

Jachthaven WSV Bolsweerd
Jachthaven WSV Bolsweerd
Jachthaven WSV Bolsweerd
Jachthaven WSV Bolsweerd

Camperplaats Het Nolderwoud

In het Drentse Zuidwolde ligt Het Nolderwoud, een kleinschalig bungalowpark met groepsaccommodaties. Sinds kort is hier ook plek voor tien campers met een maximale lengte van 10 meter. De verblijfsduur is onbeperkt. Water, lozen en wifi is bij de overnachtingsprijs – die varieert van 15,50 tot 18 euro – inbegrepen. Er is 16 ampère stroom, maar die wordt extra berekend. Deze camperplaats ligt in een bosrijke omgeving en is het hele jaar geopend.
Camperplaats Het Nolderwoud op Campercontact

Camperplaats Nolderwoud
Camperplaats Nolderwoud
Camperplaats Nolderwoud
Camperplaats Nolderwoud

Kamperen bij de kerstmarkten

Wil je komende week liever nog even naar Duitsland voor een bezoek aan een van de vele kerstmarkten? Bekijk dan de tour die Jos vorige week maakte. Je ziet welke kerstmarkten en camperplaatsen hij bezocht.

Camperplaatsen kerstmarkten
Camperplaatsen kerstmarkten

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…