Camperplaatsennieuws oktober
Camperplaatsennieuws oktober

Camperplaatsennieuws: uitzicht op de Vecht of uitrusten op het platteland

Marije Onderwaater

Het is weer tijd voor camperplaatsennieuws! We lichten een paar nieuwe of vernieuwde camperplaatsen in Nederland uit, want er is genoeg te vertellen. In Ommen kun je overnachten met uitzicht op de Vecht en het stadje, in Haarle rust je uit op het platteland en in Haarlem kampeer je dicht bij stad & strand.

Camperplaats het Turfwegje in Putten

Op camperplaats het Turfwegje in Putten is plek voor acht campers, die hier maximaal 72 uur mogen staan. De camperplaats is kleinschalig opgezet en gericht op mensen die van rust en de natuur houden. Het centrum ligt op 3 kilometer. Het Turfwegje werkt niet met een vaste overnachtingsprijs. Camperaars kunnen hun vrije bijdrage in de brievenbus doen. Het hele jaar geopend.
Camperplaats het Turfwegje op Campercontact

Camperplaats 't Haarlerveld in Haarle

Uitrusten op het platteland, met die slogan presenteert de nieuwe camperplaats ‘t Haarlerveld zichzelf. In Overijssel, vlak bij de Sallandse Heuvelrug en het Boetelerveld, is plek voor 25 campers. De camperplaats ligt bij een boerderij en heeft diverse voorzieningen, waaronder een sanitairgebouw met douches en toiletten. De campers staan op verharde ondergrond. In de buurt zijn allerlei mogelijkheden om te wandelen, fietsen of mountainbiken. De regels op ‘t Haarlerveld zijn soepel. Aankomst en vertrek is dagelijks mogelijk tussen 07.00 uur en 22.00 uur. De camperplaats is het hele jaar geopend. Een overnachting kost 15 euro.
Website Camperplaats ‘t Haarlerveld

Camperplaats 't Haarlerveld
Camperplaats 't Haarlerveld
Camperplaats 't Haarlerveld
Camperplaats 't Haarlerveld

Camperplaats bij B&B Stundehoeve

Camperaars kunnen genieten van het weidse uitzicht op een van de drie camperplaatsen bij B&B Stundehoeve in het Noord-Hollandse Oudesluis. Het strand en de duinen zijn niet ver weg. Bij de overnachtingsprijs van 25 euro is alles inbegrepen: wifi, stroom, douche, toilet, schoon water en meer. De camperplaats heeft geen maximale verblijfsduur of voertuiglengte.
Camperplaats bij B&B Stundehoeve op Campercontact

Camperplaats Berkelland in Beltrum

Een heel nieuwe en groene camperplaats in de Achterhoek. In Beltrum opende Camperpark Berkelland, waar maar liefst vijftig campers kunnen overnachten. Er zijn twee velden: het Comfort Veld en het Oer Veld. Op het eerste veld zijn de plekken 100 m2 groot en voorzien van 16 ampère stroom, een wateraansluiting, een waterafvoer en riolering. Overnachten kost 15 euro. De Oer Plaatsen zijn even groot, maar hebben niet de voorzieningen van de luxe plaatsen. Hier kost een overnachting 12,50 euro. Op de camperplaats zijn sanitairgebouwen. De wifi is nog in aanleg. Reserveren is mogelijk.
Website Camperpark Berkelland

Camperpark Berkelland
Camperpark Berkelland ligt in het groen.
Camperpark Berkelland
Camperpark Berkelland ligt in het groen.

Camperplaatsen Branderveenweg in Ruurlo

Vier camperplekken bij de ingang van camping de Meibeek in Ruurlo. Campers tot 9 meter lengte zijn welkom. De maximale verblijfsduur is vier dagen. Toilet en 6 ampère stroom zijn bij de overnachtingsprijs van 10 euro inbegrepen. Douchen kan tegen betaling, net als schoon water tappen. Betalen gaat via een zuil. Het centrum ligt op 4 kilometer.
Camperplaatsen Branderveenweg op Campercontact

Camperplaats Marnic Hoeve in Middenmeer

In de kop van Noord-Holland ligt camperplaats Marnic Hoeve, die volgens eigenaren Coen en Margriet voor elke camperaar wat wils heeft. Op de website staan onder meer rust, ruimte, kunst & cultuur, natuur, bos, duin, zee, terrassen en winkels genoemd. In de buurt zijn allerlei fietsroutes uitgezet. De camperplaats heeft een privésteiger aan het Groetkanaal, waar gasten kunnen zwemmen of vissen. De zeven plaatsen hebben allemaal water, stroom en wifi, en er zijn loosmogelijkheden. Huisdieren zijn welkom in overleg. De camperplaats is geopend van 1 maart tot en met 31 oktober en een overnachting kost 13,50 euro.
Website Camperplaats Marnic Hoeve

Camperplaats Marnic Hoeve
Camperplaats Marnic Hoeve
Camperplaats Marnic Hoeve
Camperplaats Marnic Hoeve

Camperplaats Eerder Achterbroek in Den Ham

Camperplaats voor mensen die er graag in het najaar op uit trekken. Eerder Achterbroek is namelijk geopend van 8 augustus tot en met 31 december. Er zijn 25 plaatsen voor campers van alle lengtes en de verblijfsduur is onbeperkt. Wifi, water en lozen is gratis. Deze landelijk gelegen camperplaats grenst aan landgoed Eerder Achterbroek en vlakbij het dorp Den Ham. Ommen ligt op 8 kilometer. Overnachten kost tot en met 30 september 12 euro, daarna 10 euro.
Camperplaats Eerder Achterbroek op Campercontact

UrbanCamperSpot Haarlem in Haarlem

Op 1,5 kilometer van het centrum van Haarlem en een kwartiertje rijden van het Zandvoortse en Bloemendaalse strand ligt UrbanCamperSpot Haarlem. Het duingebied Kennemerland en buitenplaats Elswout liggen ook dichtbij. Voor de komende Grand Prix in Zandvoort is het misschien kort dag, maar deze nieuwe camperplaats ligt ook perfect voor een bezoek aan het racecircuit. F1-fans kunnen zelfs gebruikmaken van een speciaal arrangement. Een weekendovernachting (en een overnachting in de schoolvakanties) kost 35 euro en op doordeweekse dagen 25 euro, maar let op: de camperplaats heeft géén voorzieningen.
Website UrbanCamperSpot

UrbanCamperSpot
UrbanCamperSpot in Haarlem
UrbanCamperSpot
UrbanCamperSpot in Haarlem

Camperplaats Op de Akkers in Zuid-Scharwoude

“Campers zijn booming geworden”, zeggen Joost en Daphne, eigenaren van de nieuwe camperplaats Op de Akkers, in een interview met het Noord-Hollands Dagblad. En daarom besloten ze een camperplaats te openen toen hun boerenbedrijf op de schop ging. Wel is de boerderij nog steeds actief, dus in Zuid-Scharwoude staan de campers vlakbij de koeien. Er zijn zeventien plaatsen, allen voorzien van elektra en wifi. Er is een tappunt voor drinkwater en een loospunt voor vuilwater. Gasten kunnen gebruikmaken van het sanitair. Op de Akkers is het hele jaar geopend en een overnachting kost 18,50 euro.
Website Camperplaats Op de Akkers

Camperplaats Kiesterzijl in Herbaijum

In het Friese Herbaijum is van 1 maart tot en met 1 november plek voor vijftien campers. De plekken zijn ruim opgezet en voor zien van een 10 ampère-stroompunt. Een waterkraan staat aan het begin van het veld. Huisdieren (maximaal twee) zijn welkom. Wifi is gratis en er is een sanistation. In de omgeving is veel te doen, want fietsen en varen tot een bezoekje aan het Planetarium in Franeker. Een overnachting voor twee personen kost 15 euro, voor één persoon is dat 13,50 euro. Reserveren kan, maar is niet verplicht.
Website Camperplaats Kiesterzijl

Camperplaats Kiesterzijl
Camperplaats Kiesterzijl
Camperplaats Kiesterzijl
Camperplaats Kiesterzijl

Camperplaats Brugzicht in Appelscha

Camperplaats voor vijf kampeerauto’s bij een Rijksmonument uit 1914 in Appelscha. De plekken bieden uitzicht op de Friese weilanden en hebben stroom. Op het terrein zijn verschillende watertappunten. Lozen van chemisch toilet is mogelijk. Honden zijn welkom, al is er ook een erfhond. Gasten kunnen een plaats uitzoeken, de eigenaren komen later op de dag langs voor een betaling. Op het terrein is een winkel met kampeerbenodigdheden aanwezig. Een overnachting kost 13 euro.
Website Camperplaats Brugzicht

Camperplaats de Hoge Valk in Lunteren

Kamperen in het midden van het land kan op Camperplaats de Hoge Valk, gelegen tussen de dorpen Lunteren, Barneveld, Kootwijkerbroek en Wekerom. De Hoge Valk hoort bij een boerderij die nog in bedrijf is. De twintig plekken kijken uit op de weilanden. Informatie over de omgeving en fietsroutes is verkrijgbaar bij het infopunt. Daar zijn ook ijsjes en bbq-pakketten te koop. Een overnachting kost 16 euro. De verharde plekken hebben stroom en wifi. Toilet is gratis, douchen kost 1 euro.
Website Camperplaats de Hoge Valk

Camperplaats de Hoge Valk
Camperplaats de Hoge Valk
Camperplaats de Hoge Valk
Camperplaats de Hoge Valk

Camperpark de Steenanjer in Ommen

Achttien grote en groene camperplekken aan de Vecht met uitzicht op het Overijsselse Ommen. De plaatsen hebben elektra, water en er is een Camper Service Station voor de toiletcassette en het afvalwater. Het centrum van Ommen ligt op 8 minuten lopen. De omgeving nodigt uit tot wandelen en fietsen. Het is mogelijk om vanaf een van de kades of het strandje een duik in de Vecht te nemen. Campers van alle lengtes zijn welkom. Een overnachting kost 25 euro in het hoogseizoen en 20 euro in het laagseizoen.
Website Camperpark de Steenanjer

 

Camperpark de Steenanjer
Camperpark de Steenanjer
Camperpark de Steenanjer
Camperpark de Steenanjer

Camperplaats Krompad in Echtenerbrug

Camperplaats op een boerderij in Echtenerbrug, gemeente Friese Meren. De tien plekken hebben uitzicht op het water. Er is stroom, schoon water en sanitair. In het dorp zijn gezellige terrasjes en restaurants te vinden. Fietsliefhebbers komen in de omgeving volop aan hun trekken en op het Tjeukemeer kunnen watersporters zich uitleven. Een overnachting kost 22,50 euro. Reserveren is mogelijk.
Website Camperplaats Krompad

Meer Camperplaatsen in Nederland

Wil liever kamperen in Hellendoorn of in het donker? Check dan ons nieuws over camperplaatsen in Nederland van vorige maand.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…