Camperplaatsennieuws april 2024

Camperplaatsennieuws april 2024: kamperen met uitzicht op wijngaarden en asperges

Marije Onderwaater

Het is tijd voor het camperplaatsennieuws van april 2024! Dit overzicht bestaat uit zes nieuwe camperplaatsen. Zo kun je in Noord-Brabant kamperen met zicht op wijngaarden en aspergevelden, en sta je in Limburg direct aan het water.

Camperplaats De Santspuy in Etten-Leur (Noord-Brabant)

Loopt het water je in de mond als je alleen al dénkt aan wijn en asperges? Stap dan snel in de camper en zet hem neer bij wijn- en aspergeboerderij De Santspuy, waar sinds kort ook een overnachtingsplek voor campers is. Alle plaatsen hebben uitzicht op de wijngaard en aspergevelden. Sanitair, water en elektra zijn aanwezig, evenals loospunten voor campers. Overdag is er gezellig veel reuring op De Santspuy, wat mede te danken is aan de boerderijwinkel en de rondleidingen die er plaatsvinden (leuke tip als je er overnacht). ‘s Avonds is alles rustig. De camperplaats is het gehele jaar geopend en een overnachting kost 15 euro.
Camperplaats De Santspuy

De Santspuy
Camperplaats De Santspuy
De Santspuy
Camperplaats De Santspuy

Camperplaats de Rijnhoeve in Schagerbrug (Noord-Holland)

De Rijnhoeve was al een minicamping met acht plaatsen. Daar zijn nu zeven camperplaatsen bijgekomen. De plekken zijn verhard, liggen deels in het groen en bieden uitzicht op de paarden en de bollenvelden. Ze zijn voorzien van 6A-stroom en een watertappunt. De minicamping heeft sanitair, een was- en afwasruimte en een kantine. Voor camperaars zijn er nog loospunten voor afvalwater en het toilet. En: je kunt zelfs je paard meenemen. Vanaf De Rijnhoeve ben je zo in Callantsoog en Schagen en op het strand. Een overnachting kost 18 euro. De camperplaats is in principe geopend tot 1 oktober. Wil je na die tijd een overnachting boeken, neem dan telefonisch contact op met De Rijnhoeve.
Camperplaats de Rijnhoeve

De Rijnhoeve
De Rijnhoeve
De Rijnhoeve
De Rijnhoeve

Jachthaven de Driesen in Middelaar (Limburg)

Direct aan het water overnachten kan bij Jachthaven de Driesen aan de Mookerplas in Limburg. Camperaars kunnen hier gebruikmaken van de faciliteiten in de jachthaven, waaronder sanitair en loosplaatsen. De Driesen heeft een restaurant en op de naastgelegen jachthaven Marina Mookerplas kun je e-choppers, fatbikes, sloepen, kajaks en sups huren. In de omgeving kun je wandelen en fietsen. Duitsland ligt om de hoek. Campers tot 8 meter zijn welkom. Een overnachting kost 17,50 euro in het laagseizoen en 25 euro in het hoogseizoen, inclusief wifi en exclusief water en elektra.
Jachthaven de Driesen

Jachthaven de Driesen
Jachthaven de Driesen
Jachthaven de Driesen
Jachthaven de Driesen

Camperplaats Welverdiend in Punthorst (Overijsel)

De eigenaren van Welverdiend waren lang van plan een camping te beginnen. Dát is er nooit van gekomen, maar er is nu wel een camperplaats met elf plekken. Alle voorzieningen zijn aanwezig op de camperplaats, die begin maart opende. Het is zelfs toegestaan om een kampvuurtje te maken. Natuurliefhebbers komen in de omgeving volop aan hun trekken, want rondom Welverdiend zijn er talloze wandel- en fietsmogelijkheden. Wie wat meer drukte zoekt, kan een uitstapje naar Meppel of Zwolle maken. De camperplaats is het hele jaar geopend. Een overnachting kost 17 euro, excl. stroom.
Camperplaats Welverdiend op Campercontact

Camperplaats Welverdiend
Camperplaats Welverdiend
Camperplaats Welverdiend
Camperplaats Welverdiend

Camperplaats Brakkenhof in Vortum-Mullem (Noord-Brabant)

Volwassenen die op zoek zijn naar rust en natuur, dat is de doelgroep van de onlangs geopende ‘adults only’ camperplaats Brakkenhof. “Bij ons zijn alle volwassenen welkom om te genieten van een rustige vakantie zonder hectiek van werk en kinderen. Wij bieden de ruimte voor stellen die even alleen willen zijn, om tijdens de vakantie op een rustgevende manier van elkaar genieten”, vertelt eigenaar Petra op NKC.nl. Brakkenhof heeft twintig camperplekken en alle voorzieningen. In de omgeving kun je fietsen en wandelen. De camperplaats is het hele jaar geopend. Een overnachting kost 16,50 euro, al geldt er van oktober tot en met maart een energietoeslag.
Camperplaats Brakkenhof

Camperplaats Brakkenhof
Camperplaats Brakkenhof
Camperplaats Brakkenhof
Camperplaats Brakkenhof

Camperplaats Oan'e Slachte in Wommels (Friesland)

De 42 kilometer lange Slachtedijk beschermde een deel van Noordwest-Fryslân vroeger tegen de Middelzee. Langs deze dijk is nu camperplaats Oan’e Slachte geopend, met plek voor 24 kampeerauto’s. Alle plaatsen zijn voorzien van 10A-stroom. Verder is er een centraal watertappunt, een loosplaats, douche (tegen betaling) en toiletten. Voor een wasje onderweg kun je de wasmachine en droger gebruiken. In het dorp Wommels zijn onder meer een supermarkt, bakker en slager te vinden. Hanzestad Bolsward ligt op 8 kilometer van de camperplaats. Oan’e Slachte is van januari tot eind oktober geopend. Een overnachting kost 21 euro.
Camperplaats Oan’e Slachte

Camperplaats Oan'e Slachte
Camperplaats Oan'e Slachte
Camperplaats Oan'e Slachte
Camperplaats Oan'e Slachte

City Camp Antwerp - Antwerpen (België)

En voor deze ene keer wippen we ook even de grens over, naar Antwerpen. Het terrein van de vroegere camping De Molen op de Linkeroever is enkele jaren geleden aangepast en gerenoveerd met steun van de Stad Antwerpen en Toerisme Vlaanderen. Het plan was om de stadscamping een tijdelijke vergunning voor twee jaar te geven, die inmiddels is verlopen. Nu is besloten dat City Camp Antwerpen, vanwege het succes, sowieso tot 2025 open blijft. City Camp heeft camperplaatsen, maar ook toeristische plaatsen voor andere kampeermiddelen en verhuuraccommodaties.
City Camp Antwerpen

City Camping Antwerp
City Camping Antwerp
City Camping Antwerp
City Camping Antwerp

Meer camperplaatsen

Wil je liever kamperen tussen Werelderfgoed? Lees dan ons vorige Camperplaatsennieuws.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…