Camperplaatsen Nederland: Borssele, Appelscha en Dalfsen

Luc Schaepkens

De dagen worden langer. Het zonnetje laat zich zien. ‘Camperplaatsenweer’ dus. Is dat een woord? Wij hebben in ieder geval weer nieuws over camperplaatsen in Nederland. Over een verlengde pilot en een plek die groeit. Helaas gaan er ook plekken dicht.

Camperplaatsen Nederland: Appelscha groeit

De camperplaats in Appelscha is van tien naar twintig plaatsen gegroeid. In de toekomst is groei naar dertig plaatsen nog mogelijk. Daarvoor is het even wachten op de definitieve vergunning. Appelscha valt onder de gemeente Ooststellingwerf, die positief staat tegenover het camperen. We bezochten deze camperplaats op de openingsdag. Vanaf 1 maart tot 1 december kun je er terecht. Het is een mooie locatie met verharde plaatsen, een douche, toilet en elektriciteit. We betaalden er 13 euro inclusief toeristenbelasting. De hond was gratis. In de buurt zijn allerlei wandel- en fietsroutes uitgezet. Ook de horeca is dichtbij. Naar de site van camperplaats Appelscha.

Twintig verharde plaatsen in Appelscha.
Twintig verharde plaatsen in Appelscha.

Borssele verlengt pilot

De pilot met camperplaatsen in de gemeente Borssele wordt met een jaar verlengd. Door het afgelopen coronajaar kon niet worden besloten of de camperplaatsen een succes waren. De proef omvat vijf bedrijven die elk drie plekken aanbieden. Wel is duidelijk dat het aantal campers groeit. Meer mensen zoeken rust en ruimte, ook in deze streek. Na 1 januari 2022 volgt een nieuwe evaluatie. Het gaat om de plekken bij Minicamping LambrechtshoeveMinicamping ’t KwedammertjeCamping De KrukelCamperlocatie Sluishoek en WSV de Val.

Dalfsen en Nieuwleusen dicht

De gemeente Dalfsen heeft de camperplaatsen – waaronder ook de plek in Nieuwleusen – per direct gesloten. Men is namelijk tot de conclusie gekomen dat het aanbieden van gratis overnachtingsmogelijkheden mogelijk in strijd is met de wet Markt en Overheid. De gemeente kiest er nu voor om niet af te wachten totdat iemand naar de rechter stapt. Het zoeken is naar een alternatief. Dat zou een particulier terrein kunnen zijn. De NKC betreurt het wegvallen van de in totaal acht plaatsen. Er is in deze omgeving namelijk veel vraag naar camperplaatsen.

Meer camperplaatsen Nederland: een nieuw netwerk van camperplaatsen in Nederland is ‘Langs boerenerven’. Lees hier het artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur