Camperplaatsen in Markelo en in het Limburgse Heijen

Luc Schaepkens

Twee nieuwe camperplaatsen in eigen land. In Overijssel heeft Hof van (H)eden in Markelo plek voor twintig campers. In het Limburgse Heijen heeft de camperplaats 25 plekken.

Camperplaats Hof van (H)eden

Twintig plekken in een ecologisch aangelegde boomgaard. Geen vaste afgebakende plaatsen. Je mag de camper zetten waar je wilt. Zolang je daarbij maar rekening houdt met je medecamperaars. Naast de boomgaard een bloemenweide en een bos met 250 verschillende boomsoorten. Natuurliefhebbers komen hier helemaal aan hun trekken. Dat is in een notendop camperplaats Hof van (H)eden in Markelo.

Op deze plek kun je het grijze water en je toiletcassette lozen. Water innemen kan ook. Toiletten zijn te vinden in een pipowagen. Het buitenzetten van tafels en stoelen is op camperplaats Hof van (H)eden toegestaan. Komen en gaan kan wanneer je wil. Sinds 1 juli is er ook stroom op de camperplaats aanwezig. Uitstapjes maken kan naar bijvoorbeeld Markelo. Dat ligt op fietsafstand. Ook het fietsknooppuntennetwerk en een wandelnetwerk liggen vlakbij. Het adres is Lochemseweg 22 in Markelo. De camperplaats Markelo is open vanaf 1 april tot en met 21 oktober. Voor een nacht opHof van (H)eden betaal je 14 euro. De cp heeft een eigen website.

Camperplaats Heijen.
Camperplaats Heijen.

Camperplaats Heijen

Vijfentwintig campers kunnen een plekje vinden op camperplaats Heijen aan een zijarm van de Maas. In de buurt zijn verschillende wandel- en fietsroutes te vinden. Kanovaren en vissen behoort ook tot de mogelijkheden. Gennep ligt op anderhalve kilometer afstand. De plek ligt bijna direct aan het water. Bedoeling is een verdere uitbreiding in de toekomst. Het adres van camperplaats Heijen is Mergeldijk 6598 in Heijen. De camperplaats is het gehele jaar geopend. Reserveren is mogelijk. Een nacht kost 15 euro. Naar de website.

Wist je dat ook Leeuwarden een mooie camperplaats heeft? Je staat er direct aan het water.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur