Camperplaats Leeuwarden is na verbouwing weer open

Luc Schaepkens

Camperplaats Leeuwarden aan de Zwemmer 3 is weer open na een flinke verbouwing. Door de uitbreiding is er nu meer groen. Ook zijn de plekken ruimer. Het aantal plaatsen is gegroeid van twaalf naar achttien.

Camperplaats Leeuwarden ligt aan een jachthaven

Camperplaats Leeuwarden ligt in de waterrijke buurt Zuiderburen aan een jachthaven. Zowel met de boot als met de camper is het een prachtige plek om te overnachten. Op 1 september vorig jaar ging de verbouwing van start. Er was namelijk behoefte aan meer plekken aan het water. Het andere doel was het groener maken van de camperplaats. De plekken zijn nu voorzien van gras en er is meer groen rondom. De groenvoorzieningen worden deze maand verder afgerond.

Eigenaar Margreet Dröge: “De eerste weken van de coronaperiode liepen onze bezoekersaantallen nog achter, maar afgelopen zomer hadden we alweer een stijging van 30 procent bezoekers ten opzichte van het jaar daarvoor. Leeuwarden is bijzonder in trek bij camperaars.”

Ook meer aanbod na verbouwing

Sinds de verbouwing biedt camperplaats Leeuwarden niet alleen meer plekken en groen, maar ook meer aanbod. Je kunt nu op de camperplaats namelijk ook een boot of een scooter huren. Ook zijn er vaste en vrije ligplaatsen te huur. Je kunt dus je eigen boot meenemen achter de camper en vanaf hier de provincie Friesland ontdekken. Met de fiets ben je vanaf de camperplaats in 15 minuten in de stad. Er zijn meerdere fietsroutes, die liggen voor je klaar. Je staat op deze mooie camperplaats vanaf 10 euro per nacht.

Kijk voor meer informatie op de site van Camperplaats Leeuwarden.

Ook aan het Veluwemeer in Harderwijk is een nieuwe camperplaats.

Liever naar een camping? Dit is de top 11 Nederlandse campings.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur