Camperplaats in eigen land: Bataviastrand, Taarlo en meer

Luc Schaepkens

Op zoek naar een camperplaats in eigen land? Wij hebben een paar nieuwe camperplaatsen in de aanbieding. Wat dacht je van Bataviastrand in Lelystad? Na acht jaar voorbereiding gaat het deze zomer echt gebeuren. Of denk eens aan Taarlo in Drenthe.

Camperplaats in eigen land: Bataviastrand

‘Camperplaats Camp & Surf Markermeer’ is de officiële naam van de nieuwe camperplaats in Lelystad. Eigenaar Mark Snel is er inmiddels acht jaar mee bezig. De ligging is uniek. De camperplaats – waar vijftig campers kunnen staan – komt namelijk bovenop een dam van Rijkswaterstaat te liggen. Dat zorgt voor extra uitdagingen. Na het verharden van de hele dam komt het volgende punt: er ligt geen riolering in de grond. De camperplaats wordt volledig zelfvoorzienend, met eigen stroom en opgevangen water. De verwachting is dat de eerste campers er in juni van dit jaar terechtkunnen. Dan zijn we weer een unieke camperplaats in eigen land rijker.

De plek aan het Bataviastrand (foto: NKC).
De plek aan het Bataviastrand (foto: NKC).

Camperplaats Taarlo

Taarlo ligt in Drenthe. Op camping Appelo’s Farm is een apart camperveld gerealiseerd met acht plekken – inmiddels geopend – op een verharde ondergrond. Ze liggen op een deel van de camping dat voorheen erg drassig was. De camping ligt in het Nationaal Park Drenthsche Aa. Genoeg te wandelen en te fietsen dus. De camperplaatsen zijn het hele jaar geopend. Een overnachting kost er 13,50 euro. Naar de site van camping Apello’s Farm.

De nieuwe camperplaatsen in aanleg.
De nieuwe camperplaatsen in aanleg.

Rijnsburg

Nog een nieuwe camperplaats in eigen land. Vijf verharde plekken gelegen tegenover de ingang van Vakantiepark Koningshof. Het is toegestaan om gebruik te maken van het sanitairgebouw op het park. Vanuit Rijnsburg zijn de stranden bij de kustplaatsen Katwijk en Noordwijk prima te bezoeken. Leiden ligt op fietsafstand. Alle voorzieningen zijn inbegrepen. Per nacht betaal je 17,50 euro. Maximaal verblijf is vier dagen. Wil je langer blijven, dan kun je op de camping terecht. Naar de site van Vakantiepark Koningshof.

Hoek van Holland

Nog even geduld, want dit project is nog in de planfase. Rotterdam wil het aantal camperplaatsen gaan uitbreiden. Tot nu toe zijn er vijf plekken aan de Koningin Emmaboulevard. Deze zijn gratis en het hele jaar geopend. Die plaatsen komen op termijn te vervallen. De gemeente wil in Hoek van Holland twee nieuwe camperplaatsen aanleggen met in totaal veertig plekken. Dertig plekken aan de Helmweg en tien plekken langs de Koningin Emmaboulevard.

Meer nieuwe camperplaatsen in eigen land om uit te kiezen?

Drie nieuwe camperplaatsen in Nederland waaronder Haastrecht. Camperplaats Ootmarsum. Drie nieuwe plekken waaronder Appelscha. Liever een camping? Dit zijn 11 populaire campings in eigen land.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur