Camperplaats Den Bosch gaat per 4 maart 2022 open

Luc Schaepkens

Na Maastricht en Landgraaf opent Hans Stelwagen per 4 maart 2022 zijn derde camperplaats in Nederland. Op camperplaats Den Bosch is plek voor 66 campers. De camperplaats ligt op slechts 1,7 kilometer van het historische centrum. Je loopt of fietst er dus zo naartoe.

Camperplaats Den Bosch

Hans Stelwagen – de exploitant van Camperplaats Den Bosch – opende in 2015 de camperplaats in Maastricht. In 2017 volgde camperplaats Landgraaf. En in 2022 komt daar dus camperplaats Den Bosch bij. Op de camperplaats – die het gehele jaar geopend is – staat een sanitairgebouw met toiletten, douches en afwasbakken. Het gebruik daarvan is gratis. Je hoeft dus niet met muntjes in de weer.

Grotere plaatsen en schuin inparkeren

We bellen met Hans en vragen of Den Bosch verschilt van zijn eerste twee camperplaatsen. “Om te beginnen zijn de plaatsen ruimer aangelegd. En ze zijn schuin. Dus de mensen kunnen er schuin inparkeren. Dat is voor hen gemakkelijker en voor mij scheelt het onderhoud. Want er wordt daardoor minder kapot gereden”. Ook is er meteen vanaf het begin een sanitairgebouw. Dat was er in Maastricht in eerste instantie niet. “Camperaars die zeggen dat ze geen sanitair nodig hebben zijn inmiddels echt in de minderheid. De vraag naar een sanitairgebouw is gewoon duidelijk aanwezig”, aldus Hans.

Winkels zijn te vinden in de naastgelegen woonwijk op ongeveer 800 meter afstand. Om geen overlast voor de woonbuurt te veroorzaken, is er een aarden wal opgetrokken als scheiding. Ook op camperplaats Den Bosch zien we naast een semi-harde ondergrond – geen kiezel, zoals verplicht in Maastricht – gras tussen de plaatsen. Elke plek heeft 16 ampère stroom die je per kilowatt betaalt via de automaat. Op de camperplaats is 24 uurs-camerabewaking. De plekken zijn 60 vierkante meter groot. De wifi is er gratis en de bus stopt voor de deur. Reserveren is niet mogelijk.

Een overnachting kost 19 euro, behalve in juli en augustus. Dan is het 20 euro. Per kwh stroom betaal je 50 cent. Water, douches, toiletten, wifi en honden zijn gratis. Ongeacht hoe laat je aankomt; je kunt blijven tot de volgende dag 13.00 uur. Of langer natuurlijk. Het adres is De Fuik 199, 5223 KT in Den Bosch.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur