Camperplaats De Bronckhorst en De Jeltesleat

Luc Schaepkens

De nieuwe camperplaats De Bronckhorst ligt bij het plaatsje Zelhem in de Achterhoek. Er kunnen tien campers staan. Bij het Friese dorp Hommerts – op camperplaats Jeltesleat – is in de toekomst plek voor zestien campers.

Camperplaats De Bronckhorst

Hou je toevallig van whisky? Nou, dat treft. Want de eigenaren van de nieuwe camperplaats De Bronckhorst hebben ook een distilleerderij onder dezelfde naam. En daar maken ze Achterhoekse whisky. Je kunt er ook aanschuiven voor een proeverij. Er is zelfs een terras. Door deze twee zaken te combineren, kunnen mensen na een proeverij meteen blijven slapen, zo was de gedachte.

Kinderen zijn welkom, er is alleen geen vertier. De locatie ligt net buiten het centrum in de weilanden. Prima voor mensen die van rust en ruimte houden. Een overnachting kost er 15 euro. Het adres is Kroezekampweg 1a in Zelhem. Naar de website van camperplaats De Bronckhorst.

Natuurlijk ga je whisky proeven bij De Bronckhorst.
Natuurlijk ga je whisky proeven bij De Bronckhorst.

Camperplaats Jeltesleat

De naam zegt het al. De nieuwe camperplaats – waarvoor de gemeenteraad in september nog toestemming moet geven – ligt aan de Jeltesloot. En dat is een leuk uitzicht, want die is drukbevaren. De plaats heeft bomen, gras en verharde ondergrond. Er is stroom en je kunt er lozen. Maar de plannen zijn groot. Zo moet er deze winter een haven komen. Nu al kun je als camperaar de boot in het water laten via de aanwezige helling.

Er komt een terras waar ze koffie, thee en gebak serveren. En als het allemaal goed gaat, komt er een uitbreiding van het aantal plaatsen. Fietsers kunnen vanaf de camperplaats zo de Elfstedenfietsroute oprijden. Naast de camperplaats ligt het gemeentezwembad. En ook Sneek is dichtbij. De gemeenteraad is positief, dus de deur staat informeel al open voor bezoekers.

Bekijk ook de camperplaatsen in HaastrechtTaarlo en Holten.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur