Camperpark De Vlinder en boerderijcamping De Eendracht op Texel

Luc Schaepkens

Camperpark De Vlinder in Hengelo heeft plek voor precies 59 campers. Op Texel is een nieuwe plek bij boerderijcamping De Eendracht. Vlakbij Cocksdorp liggen vijftien verharde plekken.

Camperpark De Vlinder

Camperpark de Vlinder is een bijzondere camperplaats. Want als je van boven kijkt lijkt hij precies op… een vlinder inderdaad. En laat dat in de praktijk nu superfunctioneel zijn. Iedereen heeft namelijk een ruime plek en uitzicht op het landschap. De kersverse eigenaren van Camperpark De Vlinder zijn zelf camperaars en hebben genoeg andere plekken gezien. Ze weten dus waar ze het over hebben. In de regio waren nog geen camperplaatsen. Daarom is gekozen voor een flinke locatie. De aanvraag voor een nieuw sanitairgebouw ligt inmiddels bij de gemeente. Momenteel is er een unit met twee douches en toiletten. Binnenkort worden er ook streekproducten te koop aangeboden. Zelf ontdekken hoe mooi de Achterhoek is? Reserveren kan op de website. Bellen of op de bonnefooi langskomen kan ook. De camper mag maximaal 8 meter lang zijn. Wifi en een jeu-de-boulesbaan zijn aanwezig. Maximaal verblijf zeven dagen, vertrek voor 12.00 uur. Een overnachting met stroom kost 15 euro. Het adres van Camperplaats De Vlinder is Holterveldsweg 4 in Hengelo. Naar de website.

Boerderijcamping De Eendracht

Bij boerderijcamping De Eendracht op Texel worden de vijftien aanwezige staanplaatsen half verhard. Vier in de herfst, de rest volgt volgend jaar. De eigenaar van de melkveeboerderij vindt het een mooie manier om mensen het boerenleven te laten zien. Het was de bedoeling een plek voor camperaars te creëren, maar ook tenten en caravans weten de boerderijcamping te vinden.

De NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) hielp bij het aanleggen van de camperplaatsen. Elke plek heeft stroom en er is een modern sanitairgebouw. De camperplaats ligt aan de rustige kant van het eiland – veel natuur en veel vogels – en is tussen 1 november en 15 maart verplicht gesloten. Een overnachting kost 22,50 euro, behalve van 1 juli tot en met 31 augustus, dan is het 26,50 euro. Het adres is Eendrachtsweg 8, Cocksdorp. Loeigoed kamperen op boerderijcamping De Eendracht? Ga voor alle info naar de website.

Twee nieuwe camperplaatsen ontdekken? Ga dan naar Geesteren of Klarenbeek. Kijk hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur