Fiat Panda camper

Waarom ook niet: elektrische Fiat Panda als camper

Marije Onderwaater

Het is goed zoeken om nog iets van de vroegere Fiat Panda te ontwaren in de hierop geïnspireerde versie die Stellantis onlangs onthulde. Dit is de Panda 'on steroids'. Van de beroemde auto zijn meerdere toekomstvisies gepresenteerd, waaronder een kampeermodel. De elektrische Fiat Panda als camper: waarom ook niet?

Fiat komt met een nieuwe reeks conceptauto’s geïnspireerd op de wereldberoemde Fiat Panda, de kleine personenauto die vaak is geroemd om zijn kwaliteit en betrouwbaarheid. In Italië voert de Panda nog steeds de lijst van bestverkochte auto’s aan. De toekomstige serie is uit te rusten met alle soorten aandrijflijnen: elektrisch, hybride en ICE ( Internal Combustion Engine, een interne verbrandingsmotor). Ook maakt het merk gebruik van duurzame materialen, zoals gerecyclede kunststoffen en bamboestoffen. Van de nieuwe elektrische Fiat komen verschillende versies, waaronder een camper.

Lingotto La Pista

Fiat viert aankomende juni zijn 125ste verjaardag en is daarmee een van de oudste automerken ter wereld. Het merk koestert die geschiedenis en dan met name het iconische La Pista-testcircuit op het dak van Lingotto, de voormalige Fiat-fabriek in Turijn, tegenwoordig de grootste daktuin van Europa.

Ovalen vorm

De ovalen vorm van het testcircuit is op veel plaatsen in de nieuwe conceptcars terug te zien, maar niet óveral. “Oké, misschien geen ovaal stuur”, grapt Olivier Francois. Dit zegt de Fiat CEO en Stellantis Global CMO in een mooie video gemaakt door Fiat en moederbedrijf Stellantis, je ziet hem hierboven.

Jaarlijkse lancering

In juli 2024 lanceert Fiat de eerste in het rijtje auto’s. Daarna volgt tot 2027 jaarlijks een nieuwe onthulling. Op het lijstje van conceptcars staan nu een city car, een pick-up, een fastbak (een kruising tussen de Fiat Fastback in Brazilië en de Fiat Tipo die populair is in het Midden-Oosten en Afrika) en een suv. Wij zijn vooral geïnteresseerd in de laatste van het rijtje: de elektrische Fiat Panda als camper.

Fiat Panda camper
Fiat Panda camper

Elektrische Fiat Panda camper

Over de elektrische Fiat Panda camper is nog niet veel bekendgemaakt. Wel legt topman Francois in zijn video een link met de Panda uit de jaren 80, die een hangmat als achterbank had. Of we die in de toekomstige camperversie zullen vinden, is nog maar de vraag.

Opblaasbare daktent

Het woord ‘camper’ is overigens een groot woord. Vooralsnog zien we de Fiat met een opblaasbare daktent, waarvan we ons wél kunnen voorstellen dat die van binnen uit bereikbaar zal zijn.

Fiat Panda camper
Fiat Panda camper

Zodra er weer nieuws is over de elektrische Fiat Panda als camper, lees je dat hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…