Bürstner Playa

Nieuw in 2023: urban camper Bürstner Playa

Marije Onderwaater

Een verrassing op de Caravan Salon in Düsseldorf: in 2023 komt de Bürstner Playa in de showroom te staan. Wij stellen deze urban camper op de Renault Trafic aan je voor!

Urban campers zijn hot en dat is niet gek. Door zijn compacte afmetingen kan je er prima mee in de stad rijden. Tegelijkertijd heeft hij alle kenmerken van een kleine camper. Je pakt deze bus dus net zo makkelijk voor een boodschap als voor een weekendje weg of een vakantie. En heb je iets groots te vervoeren? Verwijder dan de bank, die op railsysteem staat, en je hebt enorm veel laadruimte. De bank kan voor de nacht tot bed transformeren en ook in het hefdak zijn nog slaapplaatsen te vinden.

Bürstner Playa stoelen
De bank staat op rails en is te verwijderen voor meer laadruimte.
Bürstner Playa stoelen
De bank staat op rails en is te verwijderen voor meer laadruimte.

Eerste indeling: C 500

In eerste instantie komt de Bürstner Playa alleen als Limited Edition op de markt. Ook is er voorlopig slechts één indeling verkrijgbaar: de C 500. Andere indelingen staan volgens Bürstner in de planning.

Playa ingeklapt
De compacte Bürstner Playa beweegt zich moeiteloos door de stad.
Playa ingeklapt
De compacte Bürstner Playa beweegt zich moeiteloos door de stad.

Rijke standaarduitrusting in Bürstner Playa

In deze Limited Edition-uitvoering is de Bürstner Playa rijk uitgerust. Zo komt de urban camper met 17 inch aluminium wielen, een standkachel op diesel, een zonneluifel, een gekoeld handschoenenkastje, een compressorkoelkast van 41 liter, Isofix-aansluitingen, de verplaatsbare lamp Home Light, een multimediasysteem, navigatie en een verduisteringssysteem in de woonruimte. De watertank heeft – gezien de grootte van de camper – een flinke inhoud van 50 liter. Het ‘overal thuis’-gevoel, dat Bürstner zijn campers meegeeft, komt ook terug in de Playa.

Bürstner Playa keuken
Bürstner Playa keuken
Playa bed
Playa bed
Playa slaaphefdak
Playa slaaphefdak

Samenwerking Renault

Bürstner kiest al vaker Renault en is naar eigen zeggen blij opnieuw een camper op het Franse chassis aan te bieden. “Voor ons is de samenwerking met Renault een voortzetting van een succesvolle samenwerking in de campersector. Deze samenwerking is ons antwoord op de grote vraag naar onze compacte urban camper,” zegt sales manager Markus Pangerl. “We merken het elke dag in onze gesprekken met klanten: velen kunnen campervans produceren, maar ze tot in de puntjes huiselijk en functioneel maken is wat onze voertuigen uniek maakt.”

Meer weten over de Bürstner Playa? Klik op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…