Sunlight Cliff Edition RT is een buscamper met een rooftop

Luc Schaepkens

Sunlight plaatst een slaaphefdak – een rooftop – bovenop de Sunlight Cliff RT Edition. En kijk, een zee aan ruimte extra, plus tussen de vier en zeven slaapplaatsen. En dat is indrukwekkend voor een buscamper.

Cliff Buscamper

De letters RT in de naam van deze Cliff-buscamper staan voor rooftop. De extra verdieping heeft een afmeting van 2,06 bij 1,43 meter. En dat is meteen – aldus Sunlight zelf – het grootste slaaphefdak dat er te krijgen is. Comfortabel is het ook, met zijn kunststof lattenbodem. Om bij de rooftop te komen, gebruik je de telescopisch uitschuifbare ladder. Aan een uitvalbeveiliging voor kinderen is gedacht. Het dak is dubbelwandig, waardoor het redelijk isoleert.

Rooftop wordt uitzichttoren

Het tentdoek van de rooftop is voorzien van ritsen. Het kan aan alle kanten open. Dat zorgt boven desgewenst voor veel licht en lucht. Insecten blijven dankzij het horrengaas buiten. Ook handig is het extra dakluik in het slaaphefdak. Binnen de kortste keren heb je er een uitzichttoren of een dakterras met uitzicht van gemaakt. Dat doe je door de voorkant helemaal open te ritsen.

Prettig bij dit nieuwe dak is ook dat je niet meer hoeft te pielen met spanbanden om het te openen of te sluiten. Dat gaan namelijk elektrisch. Op het knopje duwen en voilà. Je moet er wel nog even ouderwets tegen duwen. Het gaat namelijk niet vanzelf open of dicht. ‘Op zolder’ ben je voorzien van een leeslampje, een usb-ingang en een 12 volt-stopcontact.

In vier varianten

Er zijn vier varianten van de Sunlight Cliff RT Edition: de 540, 600, 601 en 640. Alle modellen zijn geschikt voor minimaal vier personen. Net als bij de modellen zonder hefdak is de Fiat Ducato met 120 pk onder de kap het basisvoertuig. Hij is er in vier verschillende kleuren. Wit, zwart, en de grijstinten Campovolo en Lanzarote.

Behalve de lengte varieert ook het aantal slaapplaatsen. In de kortste vairant – de Cliff 540 AE RT – zijn dat er vier. Optioneel zelfs vijf. In de 601-variant is er zelfs slaapplek voor tot aan zeven personen. Ook zit er een koelkast met een inhoud van 84 liter in, net als een watertank van 100 liter inhoud, een boiler, een afvalwatertank van 85 liter, drie 230 volt-stopcontacten en twee usb-poorten.

Lekker ruim in zijn uitrusting

De Sunlight Cliff Edition RT is standaard voorzien van een luifel. Ook een extra grote dieseltank met een inhoud van 90 liter hangt eronder. Het maximaal toegestane gewicht staat op 3500 kilo. Het Basic-pakket zit er standaard op. En dus ook een badkamer met douche en een eigen raam. Daarbij cabineverduistering en een hor voor de schuifdeur. Ook het zogenaamde Style-pakket is bij de prijs inbegrepen. De Edition RT heeft daardoor een stuur en pookknop in leder. De grill is uitgevoerd in hoogglans zwart.

SpecificatiesSunlight Cliff Edition RT

Basisvoertuig: Fiat Ducato, 120 pk
Afmetingen (lbh): 5,40 / 5,99 / 6,36 x 2,05 x 2,89 meter
Leeggewicht: vanaf 2886 bij de 540
Maximaal gewicht: 3500 kilo
Laadvermogen: vanaf 614 kilo bij de 540
Zit-/slaapplaatsen: 4 / 4 tot 7
Prijs: vanaf 59.390 euro

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur