Pilote Altas A603 G

Buscamper Pilote Atlas A603 G trapt jubileumserie op Ford af

Marije Onderwaater

Ford wentelt zich in aandacht van steeds meer camperbouwers. Pilote kiest voor een Ford Transit Trail-chassis bij de jubileumserie Pilote Atlas, ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan. Al haast het merk zich om te zeggen dat de liefde voor Ford al héél ver teruggaat. De Atlas-serie trapt af met de buscamper Pilote Atlas A603 G, die vanaf het voorjaar van 2023 te koop is.

Avontuurlijk en onafhankelijk kamperen

Droom je van grote avonturen en onafhankelijk reizen? Dan is de nieuwe Pilote Altas A603 G volgens het Franse merk dé camper voor jou. En dat is nog niet alles. Pilote belooft ook een stijlvol en modern interieur én exterieur van hoge kwaliteit.

Buscamper op Ford Transit Trail

Om het avontuur en onafhankelijk reizen te bevorderen, zet Pilote de nieuwe buscamper op de Ford Transit Trail. Dit Ford-chassis is bij uitstek geschikt om buiten de gebaande paden te rijden. Dat is te danken aan het mechanische sperdifferentieel. Hiermee hoef je niet bang te zijn voor spinnende wielen op onregelmatige wegen of op plaatsen waar zand ligt. Het helpt je bijvoorbeeld ook op nat gras. Het sperdifferentieel zorgt er in dergelijke gevallen voor dat het vermogen naar het wiel met de meeste tractie gaat en je grip op de weg blijft houden. Hoe dat werkt, zie je in deze video.

Pilote Altas A603 G grille
De kenmerkende Ford-neus.
Pilote Altas A603 G grille
De kenmerkende Ford-neus.

Stoer exterieur

Het exterieur van de Pilote Atlas A603 G is stoer en sportief, met zwarte 16 inch velgen. De grote Ford-letters in de grille laten er geen misverstand over bestaan wat het basisvoertuig van deze buscamper is. De Atlas A603 G is 6 meter lang en 2,65 meter hoog. Over het interieur laat Pilote nog niet veel los. Onderstaande schets toont een klassieke buscamperindeling met achterin een dwarsbed. Pilote verklapt al wel dat de Atlas-buscamper een grote garage heeft. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer een dieselkachel en zonnepanelen, zodat kampeerders ook echt meerdere dagen onafhankelijk kunnen reizen.

Pilote Altas A603 G interieur
Een schets van het interieur.
Pilote Altas A603 G interieur
Een schets van het interieur.

En what about de liefde voor Ford?

Pilote koos al vele jaren geleden voor Ford. In 1978, om precies te zijn. De alkoofcamper R360 van Pilote stond ook op Ford, zoals je op onderstaande foto kunt zien.

Pilote_R360_Ford
De alkoofcamper Pilote R360 op Ford.
Pilote_R360_Ford
De alkoofcamper Pilote R360 op Ford.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…