Maxia Van exterieur

Hobby Maxia Van: nieuwe buscamper op de VW Crafter

Marije Onderwaater

Hobby kondigde onlangs de samenwerking met Volkswagen Bedrijfswagens aan. Het eerste product werd toen al aangekondigd: de Hobby Maxia Van. Op de Caravan Salon in Düsseldorf beleefde deze buscamper op de VW Crafter zijn première.

Voor Hobby is een camper op Volkswagen nieuw. Tot nu toe voldeden de Fiat Ducato en Citroën Jumper. Met de keuze voor VW ziet de camper- en caravanbouwer uit het Duitse Fockbek veel nieuwe mogelijkheden. “De Crafter brengt alle features met zich mee die onze klanten al kennen van hun auto en die ze – vooral op het gebied van veiligheid – waarderen”, zei Hobby’s Chief Executive Bernd Löher bij de aankondiging van de samenwerking. “Voor Hobby is het de ideale tijd voor de strategische uitbreiding van het portfolio en voor het betreden van het premium campersegment, een van de sterkst groeiende categorieën op de markt voor vrijetijdsvoertuigen.”

Hobby Maxia Van Caravan Salon 2023 nieuws
De Hobby Maxia Van kort voor de onthulling.
Hobby Maxia Van Caravan Salon 2023 nieuws
De Hobby Maxia Van kort voor de onthulling.

Scandinavisch hygge ontmoet Duitse innovatie in Hobby Maxia Van

De nieuwe buscamper sluit aan op de luxe caravanserie Maxia. Scandinavië diende als inspiratie voor de binnenkant van de buscamper. Of, zoals Hobby het omschrijft: Scandinavisch hygge ontmoet Duitse innovatie. In het interieur zien we meubels en panelen van licht notenhout, wandelementen in grafietgrijs en witte bovenkasten. Alles licht en strak, met open zichtlijnen. Opvallend is ook de vilten bekleding van het dak en de zijwanden. De hele camper is uitgerust met dimbare sfeerverlichting. De stahoogte is een ruime 2 meter.

Hobby Maxia Van interieur
Scandinavische invloeden in het interieur
Hobby Maxia Van interieur
Scandinavische invloeden in het interieur

Zithoek, keuken, badkamer en bedden

De Hobby Maxia Van heeft een rechte keuken, met een combinatie van een tweepitskookplaat en een gootsteen, beiden met een glazen deksel. Een uitklapbaar blad aan de kopse kant zorgt voor extra werkoppervlak. De keukenlades hebben push-lock-knoppen en een soft-close-sluiting. De Dometic-compressorkoelkast van 90 liter staat rechts van het keukenblok. Op de bovenkant is ruimte om iets neer te zetten.

In de compacte badkamer een geïntegreerde douche, een draaibaar toilet van Thetford en een spiegelkast.

Achterin twee bedden met een lengte van 2 meter. Hier is ook een groot ligoppervlak van te maken. De bedden hebben een opklapbare Goodside-lattenbodem en koudschuimmatrassen. Een derde, kleiner, bed is optioneel.

De ergonomische bank in de zithoek is uittrekbaar en naar voren of opzij te schuiven. De draaibare cabinestoelen zijn in hoogte verstelbaar en hebben stoelverwarming.

Hobby_2023_Maxia_Van keuken
Hobby_2023_Maxia_Van keuken
Hobby Maxia Van bedden
Hobby Maxia Van bedden
Maxia Van badkamer
Maxia Van badkamer

Isolatie en verwarming

De Hobby Maxia Van is geïsoleerd met gerecyclede vezels. Voor de polyester binnenvloer is XPS-isolatie gebruikt. De afvalwatertank heeft een inhoud van 90 liter en is verwarmd. De 100 liter-schoonwatertank is tegen vorst beschermd. Voor verwarming zorgt een TRUMA-Combi 6.

Onder de kap van de VW Crafter een 177 pk-motor en een automatische achttrapsversnellingsbak. De Crafter is rijk uitgerust met onder meer diverse assist-systemen, dubbele airbags, centrale deurvergrendeling, elektronische startonderbreker en een boordcomputer.

Maxia
Maxia

Meer weten?

Ben je benieuwd naar meer specs? Check dan de website van Hobby. Via onderstaande button ben je er zo!

SpecificatiesHobby Maxia Van 680 ET

L x b x h: 6,84 x 2,04 x 2,86
Rijklaargewicht : 3326 kg
Maximaal gewicht: 3500 kg
Prijs: vanaf 89.750 euro (Duitse prijs)
Plattegrond Hobby Maxia Van

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…