Globe-Traveller Falcon

Zoals de gebruiker wenst: de nieuwe Globe-Traveller Falcon

Marije Onderwaater

Net even anders, dat zijn de campers van het Poolse merk Globe-Traveller. En dat geldt ook voor de nieuwe Globe-Traveller Falcon. Voor het ontwerp van deze buscamper op de Volkswagen Crafter heeft het merk geluisterd naar de wensen van gebruikers. Zo is opnieuw een heel bijzondere camper ontstaan.

Campers komen allang niet meer alleen voor vakanties uit de stalling. Mensen gebruiken een camper om er langere tijd mee op uit te trekken of als mobiel kantoor. Globe-Traveller wilde wel eens weten wat de wensen van dergelijke gebruikers zijn. Het Poolse merk zocht hiervoor contact met mensen die minimaal drie maanden per jaar met hun camper reizen én met zogenoemde digital nomads. Zij mochten vijf must-haves voor een camper noemen. Daarnaast vroeg Globe-Traveller de dealers op welke manier hun klanten een camper ‘eigen’ maken’.

Wensenlijstje gebruikers

Hoog op het wensenlijstje van gebruikers stonden zonnepanelen met veel vermogen. Maar ook twee batterijen in het woongedeelte, een omvormer, een wifi-router, een verwarming op diesel, airconditioning in de opbouw en een milieuvriendelijk (droog)toilet stonden in het lijstje. En, ook niet onbelangrijk, comfortabele rij-eigenschappen en een gezellig interieur. Met de antwoorden ging het merk aan de slag.

Voor het team van Globe-Traveller bleek het ontwerp niet bepaald appeltje-eitje. De keuze voor de Volkswagen Crafter in plaats van de Fiat Ducato of de Peugeot Boxer – waar andere modellen op staan – vraagt creatieve oplossingen, vooral omdat de zijwanden naar boven toe smaller worden. Daarbij kwam nog eens het wensenlijstje van de klanten. “Het was een behoorlijke uitdaging om aan het project te werken, maar we houden van dit soort uitdagingen”, zegt Globe-Traveller hierover. “We waren gemotiveerd en vastberaden om door te gaan.”

Globe-Traveller Falcon interieur
Het interieur van de Globe-Traveller Falcon overdag.
Globe-Traveller Falcon interieur
Het interieur van de Globe-Traveller Falcon overdag.

Het resultaat: Globe-Traveller Falcon

Het was dan misschien wel een uitdaging; tóch lukte het de Poolse camperbouwer om vorige week op de CMT in Stuttgart de Globe-Traveller Falcon te presenteren. Op de VW Crafter, en met goede isolatie en een dubbele bodem. Winterkamperen is daardoor geen probleem met deze buscamper. Naar de wensen van de gebruikers is goed geluisterd. Tot de standaarduitrusting van de Falcon behoren namelijk onder meer twee zonnepanelen met een totaal vermogen van 320W, twee LiFePO4-accu’s met een totale capaciteit van 400 Ah, een omvormer (waarbij het vermogen een keuze is), een wifi-router van Peplink, een watervrij toilet van Clesana, opbouwairconditioning, een keramische gaskookplaat en Truma 6D iNET. Optioneel is het mogelijk om voor een geheel gasloze Falcon te kiezen.

Globe-Traveller Falcon bed
Globe-Traveller Falcon bed
Falcon bed opbergruimte
Falcon bed opbergruimte

Buscamper met bijzondere indeling

De Globe-Traveller Falcon is een buscamper voor twee personen. Van de bank in het woongedeelte is ‘s nachts een tweepersoonsbed (1,90 x 1,25 meter) te maken, met daaronder ruimte voor bagage. De badkamer met douche en toilet is helemaal achterin de camper te vinden.

In maart 2023 gaat de Globe-Traveller Falcon in serieproductie. Wil je meer weten over deze buscamper? Schrijf je dan in voor ons Campingtrend Magazine, daarin besteden we komende maand nog meer aandacht aan de Falcon. Inschrijven kan via onderstaande button.

Globe-Traveller Falcon keuken
Globe-Traveller Falcon keuken
Globe-Traveller Falcon badkamer
Globe-Traveller Falcon badkamer
Falcon achterzijde
Falcon achterzijde

SpecificatiesGlobe-Traveller Falcon

Basisvoertuig: VW Crafter, 177 pk Euro6 2.0
L x b x h: 5,99 x 2,04 x2,93 meter
Gewicht: 3500 kg
Laadvermogen: 520 kg
Prijs: n.n.b.
Website: https://globe-traveller.eu
Plattegrond Globe-Traveller

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…