Het Forster 2022 campernieuws: update en nieuwe buscampers

Luc Schaepkens

Forster – het budgetmerk van Eura Mobil – geeft zijn campers voor het nieuwe seizoen een update. Ook komen er twee nieuwe uitrustingsniveau's. Forster 2022 blijft aantrekkelijk geprijsd ondanks de hoge vraag naar campers.

Nieuwe buscamper

Forster 2022 – het campermerk bestaat sinds 2015 – neemt zowel het interieur als het exterieur van zijn campers onder handen voor het nieuwe seizoen. Aan de buitenkant zien we de frisse striping in de kleuren groen en grijs. Twee bogen sieren de zijkanten van alle camper- en buscampermodellen. Van de eerste groep werd ook het interieur opgefrist. Daarbij is de Livin’ Up-serie als voorbeeld genomen. We zien lichte houttinten en koffiebruine bekleding. Daar contrasteren de witte kastkleppen heel mooi bij. Door de chromen afwerking op deze kastkleppen ziet het geheel er elegant uit.

Face-to-face zithoek
Face-to-face zithoek

Eenvoudig kiezen bij Forster 2022

Door het toevoegen van twee nieuwe uitrustingsniveaus maakt Forster het kiezen gemakkelijker. De eerste configuratie is de Travel Line. Deze kost 2140 euro. In dit pakket onder meer captain chairs met armleuningenm gordelsluitingen met Isofix, radiovoorbereiding met DAB, cabineverduistering en een 140 pk dieselmotor. De deur in het woongedeelte heeft een raam en is aangesloten op de centrale deurvergrendeling. Verder een Midi Heki dakluik of een sunroof, buitenverlichting en een snijplank als afdekking voor de spoelbak.

Het tweede pakket heet Comfort Line en kost 2890 euro. Dat is alles wat hierboven staat plus een oplaadpunt voor een smartphone, een multifunctioneel stuur en een achteruitrijcamera. Verder een voorbumper in het wit. Bij alle opfrisbeurten lag bij Forster de focus op de modellen langer dan 7,50 meter. Deze kregen meer ruimte in de zithoek. Met name de zogenoemde face-to-face-indeling – met de banken in lengterichting tegenover elkaar – profiteert hiervan. Ook de badkamer – een Raumbad – werd opnieuw vormgegeven.

Interieur van de nieuwe Van 540 HB Livin' Up.
Interieur van de nieuwe Van 540 HB Livin' Up.

Vier centimeter langer, nieuwe buscampers

De Forster 2022-modellen groeiden in de lengte allemaal met 4 centimeter. Ze kregen ook een nieuwe type-aanduiding en heten nu T 745 EB, 745 EF en 745 QB. Wat blijft zijn de sterke pluspunten. Zoals ook in de klasse tot 3500 kilo een laadvermogen van minstens 750 kilo. Andere pluspunten zijn de moderne gfk opbouw en de prima prijs-kwaliteitverhouding. Sinds 2019 kun je bij Forster ook terecht voor buscampers. Nieuw is de Van 540 HB Livin’ Up. Hij is in Duitsland te koop voor net geen 38.000 euro (ex bpm). Nieuw is ook de Vantasy 636 HB. Dit model heeft een elektrisch hefbed achterin. Daardoor is er veel bagageruimte. Voor de fietsen bijvoorbeeld.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur