Fleurette Edition 55 DISCOVER-75LMF

Dit jaar in de showroom: vijf Fleurette Edition 55-jubileummodellen

Marije Onderwaater

De eerste Fleurette-campers rolden in 1967 in Frankrijk van de band. En dat betekent dat het merk 55 jaar bestaat in 2023. Ter gelegenheid daarvan staan er dit jaar vijf Fleurette Edition 55-jubileummodellen in de showroom.

De fabriek van Fleurette Constructeur is te vinden in Benet, een plaats in het Franse departement Vendée. Sinds 2010 produceert de fabriek ook campers onder de naam Florium. Deze campers zijn vrijwel gelijk aan die van Fleurette en verschillen alleen qua design. Fleurette maakt onderdeel uit van de Rapido-groep, waar ook merken als Itineo en Rapido onder vallen. In Nederland is geen dealer te vinden, daarvoor kan je in België, Duitsland en – uiteraard – Frankrijk terecht.

Twee halfintegralen en drie integraalcampers

Fleurette brengt twee halfintegralen en drie integraalcampers uit in de Edition 55-serie. Bij de halfintegralen zijn dat de Magister 70 LMF en 74 LMF en bij de integraalcampers gaat het om de Discover 71 LMF, 74 LJG en de 75 LMF. Beide halfintegraalcampers hebben een queensbed en een face-to-face-indeling. De 70 LMF is 6,97 meter lang en de 74 LMF heeft een lengte van 7,38 meter. Van de drie Discovery-integraalcampers hebben er twee eveneens een queensbed en een face-to-face-indeling: de 7,19 meter lange 71 LMF en de 7,49 meter lange 75 LMF. De 74 LJG heeft ook een lengte van 7,49 meter en verder vrijwel dezelfde indeling als de 75 LMF, alleen zijn hier enkele bedden in te vinden. Opvallend is de deelbare ronde tafel in het woongedeelte van de vijf campers.

Fleurette Edition 55 MAGISTER
Fleurette Edition 55 MAGISTER

Uitrusting Fleurette Edition 55-modellen

De campers in de Fleurette Edition 55-serie staan allemaal op de Fiat Ducato. Op de zijwanden en de achterzijde van de vijf modellen prijkt het jubileumlogo. De grille is van chroom en de Ducato heeft 16 inch wielen. De campers hebben een speciale Edition 55-interieurstijl. Zo is op de luxe lederen Emocuir-bekleding het jubileumlogo geborduurd en zijn de kussens voorzien van stiksels. De kussens van de rugleuningen hebben aan de achterzijde magneten in plaats van klittenband. Verder hebben de Edition 55-modellen een rijkere uitrusting dan de standaardmodellen, waaronder een lederen versnellingspook en een lederen stuur met bediening. Fleurette gebruikt voor het jubileum ook de zwoele bloemengeur van frangipani in het interieur, al is het niet helemaal duidelijk hoe dat in de campers tot uiting komt.

Interieur MAGISTER-70-LMF
Het interieur van de Interieur Magister LMF
Interieur MAGISTER-70-LMF
Het interieur van de Interieur Magister LMF
Interieur DISCOVER-75LMF
Het interieur van de Discover 75LMF
Interieur DISCOVER-75LMF
Het interieur van de Discover 75LMF
Fleurette Edition 55
Het Edition 55-logo
Fleurette Edition 55
Het Edition 55-logo

Meer weten?

Op de website van Fleurette kun je alle Edition 55-modellen bekijken, inclusief standaarduitrusting en opties. Je komt er via de button hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…