Carthago 2023

Carthago 2023: Chic c-line T op Mercedes Sprinter en meer nieuws

Marije Onderwaater

De Chic c-line T op de Mercedes Sprinter is het grootste Carthago-nieuws voor 2023. Maar er is meer: de Carthago liner-for-two krijgt een nieuw interieur en ook over de c-compactline is iets te vertellen.

Geen spraakmakende veranderingen of nieuwe modellen bij Carthago voor seizoen 2023. De camperbouwer uit het Duitse Aulendorf laat zich voorstaan op de successen van de c-tourer, de chic c-line en de chic e-line. De focus ligt daarom eerst op de verdere ontwikkeling van de andere series: de c-compactline en de liner-for-two. Maar we beginnen met het grootste nieuws, dat misschien toch een béétje spraakmakend is: de keuze voor de Mercedes Sprinter.

Ster voor Chic c-line T

Carthago en Mercedes hebben al een warme band. De integraalcampers chic c-line, chic e-line en de c-tourer (waar Campingtrends Jos de 49 LE van rijdt) staan ook op de Sprinter. En daar komt nu de halfintegraal chic c-line T bij. De Sprinter met verlaagd AL-KO chassis brengt vanzelfsprekend alle Mercedes-extra’s met zich mee, waaronder het geroemde rijcomfort en de vele assist-systemen. De nieuwe chic c-line T 4.9 LE heeft een lengte van bijna 7,50 meter. Dat is 16 centimeter langer dan het 2022-model op de Fiat Ducato, die een lengte van 7,34 meter heeft. Aan de buitenkant valt de Sprinter-neus op, met een bumper in platinakleur.

Het interieur heeft de bekende Carthago-look, met veel warm hout en crème-tinten. Gezellig zitten kan in de L-vormige zithoek – een loungeset, volgens Carthago –, die met de brede zijbank en de luxe draaibare cabinestoelen voldoende zitplaats biedt. De grote hoekkeuken met verhoogd keukenblad biedt veel opbergruimte en heeft zelfs een barkast. Het houtdecor strekt zich uit tot de riante badkamer met separate douchecabine, toilet, wastafel en kleedruimte. Van de enkele bedden achterin de camper is een groot bed te maken, eronder is ruimte voor kleding en andere reisbagage.

De Carthago chic c-line T 4.9 LE krijgt een vanafprijs van ca. 133.850 euro.

chic-c-line-t4.9-interieur
Het interieur van de chic c-line T 4.9 LE.
chic-c-line-t4.9-interieur
Het interieur van de chic c-line T 4.9 LE.

Nieuw interieur liner-for-two

Lichter, vriendelijker en daardoor uitnodigender, zo omschrijft Carthago het vernieuwde interieur van de liner-for-two. Voor 2023 krijgt de binnenkant van deze tweepersoonscamper lichtere tinten. Zo heeft het grijze tafelblad plaatsgemaakt voor een crèmekleurig oppervlak, dat ook op het dressoir is te vinden. De bovenkasten hebben nieuwe handgrepen gekregen en de vloer heeft nu een parketlook. De liner-for-two, met de rondzit achterin, is verder op details aangepast.

Carthago_liner-for-two
Meer crèmetinten in het interieur van de Carthago liner for two.
Carthago_liner-for-two
Meer crèmetinten in het interieur van de Carthago liner for two.

Casablanca in de c-compactline

De integraalcamper c-compactline krijgt voor het Carthago 2023-seizoen een kleine aanpassing. Vanaf nu kunnen kopers kiezen voor de optionele interieurstijl Casablanca, die zich kenmerkt door een meubeldecor van kersenhout, gecombineerd met hoogglans ivoor. Volgens Carthago maakt Casablanca het woongedeelte nog ‘luchtiger’. De c-compactline blijft verder nagenoeg gelijk aan het 2022-model.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…