Ahorn Camp T 640 halfintegraal: een compacte camper met ruimte

Luc Schaepkens

De korte halfintegraal Ahorn Camp T 640 combineert een geringe lengte met veel ruimte in het interieur. Deze compacte camper kan die ruimte bieden door het ontbreken van een vast bed. Daardoor is er meer ruimte voor andere zaken.

Ahorn Camp T 640

Met een breedte van 2,34 meter is de Ahorn T 640 geen zogenoemde Van. Dat is een smalle halfintegraal die de wendbaarheid van een buscamper combineert met het comfort van een halfintegraal. Het model is momenteel erg populair. Toch komt deze compacte camper op basis van de Renault Master in de buurt van een Van. Met een lengte van krap 6,50 meter is hij namelijk ook heel wendbaar.

Ahorn Camp T 640 heeft zithoek met langsbanken

De fabrikant noemt de Ahorn Camp T 640 een wendbaar ruimtewonder. Met zijn compacte lengte is hij dat zeker. Maar wat maakt deze compacte camper op de Renault Master tot een ruimtewonder? Dat zie je al snel na het instappen. Zo staan in de zithoek de langsbanken tegenover elkaar. En dat doet zeer ruimtelijk aan. Samen met de twee draaibare cabinestoelen heb je bewegingsvrijheid. De tafel is verschuifbaar, zodat je gemakkelijker van voor naar achter kunt lopen. Tijdens het rijden kun je van de twee banken twee zitplaatsen met gordel maken.

In het interieur domineren de tinten beige en bruin. Dat combineert mooi met de grijze kussens. De gebruikte houttint is licht. Ook de ingehouden kleuren helpen mee aan het ruimtelijk maken van het interieur. Tegenover de deur, meteen achter de zithoek, staat de compacte keuken. We tellen drie pitten. De Thetford-koelkast heeft een inhoud van 141 liter. Deze staat in deze compacte camper tegenover het keukenblok.

Een vast bed ontbreekt in deze compacte camper

Kijken we verder naar achteren, dan zien we dat een vast bed ontbreekt. Dat schept natuurlijk heel wat extra ruimte voor andere zaken. Achter de schuifdeur de grote badkamer over de volle breedte – dat is 2,34 meter – van de camper. Aan de ene kant de wastafel, het toilet en een raam. Aan de andere kant een ruime douchecabine. Achter de badkamer – op de garage – een grote kast voor kleding. Samen met de opbergruimte boven de cabine is dit de enige kastruimte in de Ahorn Camp T 640.

Blijft de vraag waar je slaapt. Daarvoor zijn er twee opties. De zithoek is redelijk gemakkelijk om te toveren tot een tweepersoonsbed. De bedmaat valt met 1,40 bij 2,20 meter niet tegen. Kwestie van de tafel laten zakken en de kussens van de zithoek aanpassen. Vind je dat gedoe, dan kun je kiezen voor het optionele elektrisch te bedienen hefbed. Dit bed – van Lippert voor 1190 euro – heeft een bedmaat van 1,33 bij 2 meter. Het ligt boven de banken van de zithoek. Dus je hebt een ladder nodig om het bed in te stappen. Beide bedden vormen een soort stapelbed en zijn ook gelijktijdig te gebruiken.

Compacte camper met ruime badkamer.
Compacte camper met ruime badkamer.

Standaarduitrusting houdt niet over

De Ahorn Camp T 640 staat in thuisland Duitsland voor een vanafprijs van 45.000 euro in de showroom. Dat lijkt een koopje. Zaken als dimbare led-verlichting in het interieur en een hordeur zijn standaard. Voor de verwarming zorgt een Truma Combi 4. Voor 1690 euro extra kun je voor het Winter Camp-pakket kiezen. Dan heb je onder meer een Truma Combi 6 en een verwarmde afvalwatertank. Deze korte halfintegraal is standaard niet voorzien van een airbag voor de bijrijder. Wil je deze wel? Dan moet je het Renault Chassis-pakket voor 2590 euro aanschaffen. Je hebt dan ook meteen elektrische ramen, tempomat en traction control aan boord. Wil je in de warme zomers niet zonder airco in je compacte camper, dan komt er nog eens 1490 euro bij.

SpecificatiesAhorn Camp T 640

Basis: Renault Master, 2.3 dCI Bi-Turbo 145 pk
Afmetingen (lbh): 6,49 / 2,34 / 2,96 meter
Leeggewicht / Laadvermogen: n.b.
Maximaal gewicht: 3500 kilo
Zit-/slaapplaatsen: 4 / 2- 4
Prijs: vanaf 45.000 euro exclusief bpm

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur