Route Camperelfstedentocht

Camperelfstedentocht: van Leeuwarden naar Dokkum of andersom

Marije Onderwaater

Heb je zin in een mooie tour door Friesland? Doe dan mee aan de Camperelfstedentocht die – net als de échte tocht der tochten – langs alle elf steden voert.

Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker en Dokkum; je doet ze allemaal aan tijdens de Camperelfstedentocht. Gelukkig hoeft het niet te vriezen dat het kraakt om aan deze elfstedentocht deel te nemen. Sterker nog, je kunt hem het hele jaar door rijden. Elk seizoen laat weer een ander Friesland zien. Het eind van de herfst en de winter zijn bij uitstek geschikt om in deze noordelijke provincie even lekker te komen ‘opfriesen’, opladen in Friesland Style: je kop leegmaken met je neus in de wind. Klinkt goed toch?

Wat is de Camperelfstedentocht?

Camperplaats Leeuwarden is de initiatiefnemer van de Camperelfstedentocht. “Zo hopen we dat nog meer camperaars Friesland weten te vinden!”, staat op de website te lezen. De tocht, die je op je eigen tempo kunt rijden, gaat langs alle plaatsen van de Elfstedentocht. Waar de schaatsers in 1997 voor het laatst onder winterse omstandigheden over het ijs ploeterden, kun jij de tocht rustig in je camper volbrengen. Onderweg kun je genieten van de Friese steden met hun bezienswaardigheden, winkels, evenementen en horeca. Omdat er geen tijdslimiet geldt, is er ook alle ruimte om een fiets- of wandeltocht te maken. De website van de Camperelfstedentocht biedt volop informatie. Overigens hoef je niet in Leeuwarden te starten. Je kunt de tocht in elke van de elf plaatsen beginnen. Ook met (klein)kinderen schijnt de Camperelfstedentocht een aanrader te zijn.

Camperelfstedentocht
De route van de Camperelfstedentocht, op de website te zien als interactieve kaart.
Camperelfstedentocht
De route van de Camperelfstedentocht, op de website te zien als interactieve kaart.

Stempels verzamelen

‘Moet’ je dan helemaal niets tijdens deze Camperelfstedentocht? Ja, toch wel. Want het is de bedoeling dat je onderweg stempels verzamelt. De stempelkaart kun je bij elke stempelpost – je vindt ze hier – ophalen. Vergeet niet om hem onderweg af te laten stempelen. De stempelkaart is gratis. Wil je de Camperelfstedentocht helemaal volgens de regels rijden? Dan is het wel de bedoeling dat je overnacht op de deelnemende camperplaatsen. De volle stempelkaart kun je na afloop fotograferen en mailen naar info@camperelfstedentocht.nl. Inzenders maken kans op een prijs, maar dat is misschien niet het belangrijkste. Bij elke volle stempelkaart doneert de Camperelfstedentocht namelijk een bedrag aan de Maarten van der Weijden Foundation.

Stempelkaart Camperelfstedentocht
Vergeet geen stempels te halen!
Stempelkaart Camperelfstedentocht
Vergeet geen stempels te halen!

Meer weten?

Wil je meer weten over de Camperelfstedentocht? Klik dan even op de button hieronder of bezoek de Facebook-pagina van de Camperelfstedentocht, waar je ook leuke nieuwtjes en tips kunt lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…