Innova Roadtrip
De Innova Roadtrip

Camperbouwer Innova presenteert lange Roadtrip en meer nieuws

Marije Onderwaater

Stilzitten is er niet bij voor camperbouwer Innova uit het Brabantse dorp Katwijk. Het familiebedrijf blijft vernieuwingen doorvoeren in de exclusieve custom campers, die allemaal zijn geïnspireerd op de jachtbouw. Nieuw voor komend seizoen is onder meer de extra lange Innova Roadtrip.

Basismodel van de camperbouwer is de Roadtrip. Deze premium buscamper is helemaal naar eigen wens samen te stellen. Op één gebied kon Innova geen concessies doen: de lengte. Tot nu, want de Roadtrip 595L krijgt een grote broer/zus. De Roadtrip 695L is een meter langer en dat biedt volop mogelijkheden. Wat te denken van twee extra zitplaatsen, een riante rondzit achter de cabine, een grote kast voor kleding of sportgear of een eigen plekje voor de hond? Verder behoudt de Innova Roadtrip 695L in de standaarduitvoering alle elementen die de 595L ook heeft. Innova verwacht de lange Roadtrip eind 2023 te presenteren. De rest van de modellen zijn direct uit voorraad leverbaar, óók de Roadtrip 4×4.

Innova Roadtrip exterieur
Innova Roadtrip exterieur
Innova Roadtrip 4x4
Innova Roadtrip 4x4

Nieuw: volop kleurkeuze

Innova is onlangs een samenwerking aangegaan met Rühl, een bedrijf dat toonaangevend is op het gebied van bekleding en werkt met de allernieuwste technieken. Hierdoor is het mogelijk de cabine van de Roadtrip naar je eigen smaak te designen; van opvallend fel tot ingetogen klassiek. Rühl is gespecialiseerd in het bekleden van het hele interieur, waaronder de voorstoelen en het dashboard. Kies bijvoorbeeld voor echt leder of het populaire Alcantara. De stijl die je in de cabine hebt gekozen kun je ook doortrekken in het gehele Roadtrip-interieur. Zo kun je ervoor kiezen om ook de wanden en de plafonds in stijl door te trekken. De opties zijn eindeloos.

Roadtrip zithoek
Rondzit in de Innova Roadtrip
Roadtrip zithoek
Rondzit in de Innova Roadtrip
Roadtrip bed
tot bed
Roadtrip bed
tot bed

Ga voor een 4x2

Eerder las je op Campingtrend al over de Innova Roadtrip Adventure Line, een 4×4-buscamper op de Mercedes Sprinter. Heb je geen vierwielaandrijving nodig, maar wil je wel wat extra’s? Kies dan voor de verhoogde Roadtrip in 4×2-uitvoering, die vanaf nu beschikbaar is. Een buscamper met de looks en bodemvrijheid van een 4×4, maar met de rij-eigenschappen van een 4×2. Hiermee heb je een buscamper die strak op de weg ligt en comfortabel rijdt.

Op aanvraag is ook Difflock verkrijgbaar. Op uitdagende paden en zachte ondergronden kan je de Difflock handmatig inschakelen, hiermee krijg je aandrijving op beide achterwielen. Vastzitten is hiermee vrijwel onmogelijk. Voor deze aanpassingen aan de 4×2 werkt Innova samen met Tijhof Automotive, gespecialiseerd in offroad-aandrijfsystemen en veersystemen.

Meer weten? Check dan de website van Innova via onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…