5 x camper zonder vast bed

Marije Onderwaater

Wil je meer leefruimte wanneer je op reis bent? Kies dan voor een camper zonder vast bed. Campingtrend zet vijf exemplaren op een rijtje.

Chausson 660 Exclusive Line – halfintegraal

Kampeerders hebben alle ruimte in de Chausson 660 Exclusive Line. Deze halfintegraal op de Ford Transit heeft achterin geen bedden, maar een grote garage, die zelfs een eigen toegangsdeur heeft. Ook het leefgedeelte is royaal, met een zithoek waar maar liefst acht personen kunnen zitten. Met al die gezelligheid komt het barretje links van de ingang goed van pas. Dit meubel is helemaal ingericht om glazen en flessen op te bergen én om een drankje in te schenken. Een sidemeubel waarin de televisie zit verstopt, en een moderne glazen afscheidingswand maken het thuisgevoel in deze camper compleet. Ondanks het ontbreken van een vast bed kunnen er toch vier mensen in de Chausson 660 Exclusive Line overnachten. Het hefbed boven het zitgedeelte heeft een afmeting van 1,60 x 1,90 meter en biedt dus plaats aan twee – niet al te lange – personen. Van de banken is een bed van 1,25 x 1,90 meter te maken.
Lees hier meer over deze Chausson 660 camper zonder vast bed.

Slaapplaatsen in de Chausson 660.
Slaapplaatsen in de Chausson 660.

Knaus Boxdrive 600 XL – buscamper

Met z’n verhoogde dak is-ie al een opvallende verschijning en dan heeft de Knaus Boxdrive 600 XL ook nog eens een bijzondere bedconstructie. Achterin deze buscamper is namelijk een elektrisch hefbed (1,94 x 1,45 meter) in plaats van een vast bed te vinden. Het bed is in hoogte verstelbaar. Wanneer het tijdens de reis helemaal hoog staat, passen er bijvoorbeeld twee fietsen onder. In het verhoogde dak biedt het ComfortSlide-bed – dat in een mum van tijd gebruiksklaar is – nog twee slaapplaatsen. De Knaus Boxdrive heeft verder een vrij klassieke buscamperindeling met een dinettebank en een keukenblok naast de ingang. In de badkamer heeft deze Knaus een zogenoemd Variobad. Deze buscamper staat op de MAN TGE.
Lees hier meer over de Knaus Boxdrive.

Het ComfortSlide-bed in het verhoogde dak van de Knaus Boxdrive 600 XL.
Het ComfortSlide-bed in het verhoogde dak van de Knaus Boxdrive 600 XL.

Carthago Liner-For-Two i 53 – integraal

De naam zegt het al: deze luxe integraal van Carthago is een liner voor twee personen. Deze camper heeft geen vaste slaapplaatsen, maar een elektrisch hefbed voorin met twee eenpersoonsbedden in de lengterichting. Daardoor is achterin ruimte voor een riante rondzit, waar optioneel zelfs een elektrisch uitschuifbare tv-fauteuil voor verkrijgbaar is. In het hele interieur is er veel bewegingsvrijheid, zo ook in het Raumbad, dat ook als kleedruimte kan dienen. Natuurlijk is de Carthago Liner-For-Two i 53 ook toegerust op winterkamperen, onder meer vanwege de geïsoleerde en verwarmde dubbele bodem en de Alde-verwarming.
Lees hier meer over de Carthago Liner-For-Two i 53.

De Carthago Liner-For-Two
De Carthago Liner-For-Two
De Carthago Liner-For-Two
De Carthago Liner-For-Two

Pilote P696U – halfintegraal

Door het ontbreken van vaste bedden heeft de Pilote P696U een XXL-interieur, zoals de camperbouwer zelf zegt. Op de plek van de slaapkamer is nu een grote rondzit te vinden. Rond deze royale U-vormige lounge kunnen wel zeven personen zitten. Dankzij de ramen rondom kun je aan de achterzijde lekker naar buiten kijken. Deze halfintegraal op de Fiat Ducato profiteert op nog meer plaatsen van de ruimtewinst. Zo is de camper uitgerust met een Raumbad, inclusief grote kledingkast. De keuken is ruim bemeten en voorzien van een flinke 153 liter-koelkast. Het hefbed hangt achterin boven de zithoek en heeft een afmeting van 1,60 meter bij 2 meter. Zelfs met het bed op de laagste stand blijft er op een deel van de bank nog zitruimte over. Optioneel is de rondzit om te bouwen tot bed of tot twee goedgekeurde zitplaatsen.
Lees hier meer over deze Pilote P696U camper zonder vast bed.

In de Pilote P696U hangt het hefbed boven de rondzit.
In de Pilote P696U hangt het hefbed boven de rondzit.

Rapido 845 F – integraal

Om zoveel mogelijk bewegingsvrijheid in een compacte integraalcamper van slechts 6,70 meter te bieden, heeft Rapido er in de 845 F voor gekozen om het vaste bed weg te toveren. De twee slaapplaatsen zijn dus te vinden in het elektrisch hefbed voorin. Ook hier op de plaats van het vaste bed een ruime rondzit, die plaats biedt aan wel acht personen. De Franse camperbouwer besteedde ook veel aandacht aan de kasten, die sluiten met een schuifsysteem. In de badkamer een draaiwand waardoor een douchecabine ontstaat. De ruime keuken heeft een groot werkblad.
Lees hier meer over de Rapido 845 F.

De rondzit in de Rapido 845 F is ook om te bouwen tot extra bed.
De rondzit in de Rapido 845 F is ook om te bouwen tot extra bed.

Camper zonder vast bed in Campingtrend liveshow

Wil je bijvoorbeeld laatstgenoemde Rapido wat beter bekijken? Check dan nog even deze liveshow vanaf afgelopen Caravan Salon in Düsseldorf.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…