Yucon V-City

Yucon V-City: lekkere basic buscamper voor stad en natuur

Marije Onderwaater

De stad Vancouver in Canada is naamgever van de Yucon V-City. Deze nieuwe buscamper is gemaakt voor stedelingen die af en toe uit de rat race willen stappen om spontaan een korte trip te maken. Voor plattelandsinwoners die graag wekenlang rondtrekken met een basic buscamper is de V-City natuurlijk net zo geschikt.

Het gaat goed met Yucon, het buscampermerk dat Frankia in het voorjaar van 2019 introduceerde. Yucon by Frankia heette het eerste model op de Mercedes Sprinter, die als een micro-liner werd omschreven. In de jaren erna kwamen er ook modellen op de Fiat Ducato en de Renault Trafic. In 2023 kwam de ‘by Frankia’-toevoeging te vervallen en stond Yucon op eigen benen. Als zelfstandig merk presenteerde Yucon al direct de indrukwekkende 4×4 K-Peak. En nu is er weer zo’n lekker model: de 6 meter lange V-City. Je kunt zeggen dat dit het kleine zusje van de K-Peak is, maar dan met iets minder branie. De indeling is verder gelijk aan de Yucon 6.0 BD.

Onopvallende stealth-look

Zie je de Yucon V-City buiten in de stad staan, dan kan hij zo doorgaan voor een luxe werkbus. Het exterieur heeft namelijk een stealth-look. Deze term staat voor een onopvallend uiterlijk, met gedempte kleuren, zwarte wielen, weinig chromen accenten en geen schreeuwerige logo’s. De V-City tikt dit hele rijtje af. De camper is alleen verkrijgbaar in het diepzwart. De oranje striping is minimaal aangebracht.

Vrij bewegen

Het voordeel van deze stealth-look is dat je er heel vrij mee kunt bewegen. Door het ontbreken van opvallende details, trek je minder de aandacht en ga je makkelijker op in zowel de stad als de vrije natuur. Heeft de V-City dan een saai en nietszeggend uiterlijk? Zeker niet! Dankzij zijn Sprinter-neus en al dat zwart komt deze camper alsnog stoer voor de dag.

Yucon V-City exterieur
De Yucon V-City
Yucon V-City exterieur
De Yucon V-City

Krachtige achterwielaandrijving

Dat stoere is overigens geen schone schijn. De Yucon V-City heeft een 150 pk-motor en krachtige achterwielaandrijving. En die komt mooi van pas als je na een regenachtige dag probeert weg te komen van een nat campingveld. Achterwielaandrijving zorgt ook voor een sportievere rij-ervaring en voor meer grip tijdens het accelereren.

Ingetogen interieur

Yucon trekt de ingetogen stijl van het exterieur door naar binnen. Houtdecor, grijstinten en witte vlakken voeren de boventoon. De antracietkleurige bekleding is voorzien van het V-City logo. De zithoek is typisch in buscamperstijl: een tweepersoonsbank met een smalle tafel die met een extra blad is te vergroten. De cabinestoelen zijn draaibaar zodat je hier met vier personen kunt zitten.

V-City zitgroep
V-City zitgroep
V-City interieur
V-City interieur

Keuken en badkamer

Het tweepitskookstel en de spoelbak in de keuken zijn elk van een eigen afdekplaat voorzien. De werkbladverlenging aan de kopse kant biedt net wat extra ruimte bij het bereiden van de maaltijd. De koelkast is tussen het keukenblad en het bed geplaatst. Daaronder bevindt zich een lade en erboven een kastje. Omdat die kast iets minder diep is, is de bovenkant van de koelkast als afzetruimte te gebruiken.

Alles-in-1-badkamer

In de badkamer een banktoilet, een opklapbare wastafel, een kastje, een spiegel en een douche. Een douchegordijn houdt de rest van de badkamer vrij van water tijdens het douchen.

V-City keuken
V-City keuken
V-City doorkijkje
V-City doorkijkje
V-City badkamer
V-City badkamer

Comfortabel slapen

Tot de standaarduitrusting van de Yucon V-City behoort een comfort slaap deluxe-pakket. Dit komt erop neer dat het bed schijfveren en een dik matras heeft. Dat bed is een dwarsbed, dat dankzij de uitsparing in de wanden 1,93 meter lang is.

Opbergruimte onder en boven het bed

Onder het bed is plek voor tassen en kampeeruitrusting. Aan weerszijden van het bed bieden bovenkastjes nog meer opbergruimte, bijvoorbeeld voor kleding.

V-City bed
V-City bed
Yucon V-City achterzijde
Yucon V-City achterzijde

Opties Yucon V-City

Meer pk’s, automatische transmissie, assist-systemen van Mercedes, Remis verduisterende rolgordijnen (in plaats van de standaard verduisteringsmatten), een hefdak met twee slaapplaatsen, een 100Ah lithiumaccu met een zonnepaneel of een vuilwatertank met een elektromagnetische afsluiter; dit is slechts een deel van de optielijst. Zo is de Yucon V-City naar eigen wens samen te stellen. De V-City krijgt in Nederland naar verwachting een vanafprijs van 108.000 euro.

Nieuws van Frankia

De Yucon V-City werd geïntroduceerd tijdens de Frankia seizoenspresentatie in Duitsland waar Campingtrend bij aanwezig was. Over het Frankia-nieuws voor 2025 lees je binnenkort meer.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…