Camper total loss

Camper total loss in het buitenland! Wat nu?

Marije Onderwaater

Lopen de rillingen ook over je rug bij het zien van de foto boven dit artikel? Is het ook jouw angst dat je op vakantie pech met de camper krijgt óf dat je door een aanrijding niet meer verder kunt rijden? Lees dan vooral verder, want met de Aveco camperverzekering hoeft je vakantie niet meteen ten einde te zijn.

Op vakantie zie je wel eens staan: vakantiegangers die met hun camper zijn gestrand. Ontzettend sneu! Als we er zelf voorbij zoeven, hopen we altijd maar dat pech niet het einde van hun reis hoeft te betekenen. Datzelfde geldt voor een ongeval of diefstal. Het zal je maar gebeuren dat je zorgen om je camper hebt én dat de vakantie – waar de meesten van ons altijd zo naar uitkijken – voorbij is. Met een goede camperverzekering sta je er in ieder geval niet alleen voor.

Aveco Alarm Centrale

Met de Aveco camperverzekering hoef je problemen niet alleen op te lossen. Aveco staat klaar bij schade, pech of een ongeval. De ervaren medewerkers van de Aveco Alarm Centrale zijn 24/7 bereikbaar en denken graag mee. Zo kunnen ze een hulpdienst inschakelen die de camper ter plaatse repareert of wegsleept naar een garage. Is het niet mogelijk om de camper binnen twee werkdagen te repareren? Dan regelt Aveco een vervangende (Nederlandse) camper en repatrieert je eigen camper terug naar Nederland.

DW weet daar alles van. Als je zijn vlogs op YouTube volgt, zie je hoe hij eind vorig jaar met zijn camper strandde in het Portugese Alfândega da Fé. Het leek maar niet te lukken om de camper te laten transporteren naar een garage. Tót DW contact opnam met de Aveco Alarm Centrale. Toen kwam de hulp opeens in een stroomversnelling. “Ik leg net Aveco neer en een heel kordate meneer vertelde dat de sleepdienst onderweg is”, vertelt DW opgelucht in deze video. “Aveco helpt me enorm”, zegt hij even later, wanneer het is gelukt om de camper naar een garage te transporteren. Wil je weten hoe dit verhaal van DW verder afliep? Bekijk dan zijn roadtripavontuur.

Aveco Alarm Centrale
Aveco Alarm Centrale

Voor iedereen een camperverzekering

DW heeft dus aan den lijve ondervonden hoe belangrijk het is om een goede camperverzekering te hebben, zeker wanneer je net als hij ergens in een klein dorp staat. Wil je een camperverzekering, dan kan je bij Aveco uit diverse soorten kiezen.

Voor nieuwe campers is er de Optimaal+10 camperverzekering met een nieuwwaarderegeling van 10 jaar. De Optimaal+5 is een taxatieverzekering die speciaal is ontwikkeld voor gebruikte en zelfgebouwde campers, en 5 jaar zekerheid geeft.
Alle verzekeringen staan hier uitgebreid beschreven.

Goede voorbereiding

Pech of een ongeval heb je niet altijd in de hand. Toch kan je goede voorbereidingen treffen om zo veilig mogelijk op reis te gaan. Check bijvoorbeeld op tijd de bandenspanning. Heb je alle voorbereidingen getroffen en op de juiste manier verzekerd? Dan rest je alleen nog om te genieten van een zorgeloze vakantie!

Meer weten over de Aveco camperverzekering? Klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…