De voordelige Adventure Editions van Sunlight

Luc Schaepkens

Adventure Editions, zo heten de speciale actiemodellen van Sunlight. Ze zijn extra rijk uitgerust en het voordeel voor de klant kan oplopen tot zo’n 9000 euro. Alle campersoorten zijn als Adventure Edition verkrijgbaar.

De Adventure Editions actiemodellen: goed herkenbaar

Sunlight is het zustermerk van Carado. Het valt onder de paraplu van de Erwin Hymer Group. De Adventure Editions-actiemodellen zijn vooral herkenbaar aan de metallic zwarte accenten aan de buitenkant. Daarbij zijn ze extra rijk uitgerust. Zo zitten er onder meer een multimediasysteem en een airco in. Cruise control is tegen een zacht prijsje ook verkrijgbaar. Alle buscampers en Vans zijn in deze uitvoering verkrijgbaar. Ook twee halfintegralen en twee integralen zijn als Adventure Edition te koop. Het voordeel voor de klant kan oplopen tot maar liefst 9000 euro. En dat bij de toch al gunstig geprijsde Sunlight-modellen.

Camper Van Edition: buscamper Cliff

De buscamper van Sunlight is de Cliff. Die is er in alle vier de uitvoeringen eveneens als Adventure Edition. Ook als stoere 4×4. Hij is uitgevoerd in zwart metallic en staat op 16 inch – origineel Fiat – lichtmetalen velgen. De gemonteerde luifel is zwart. En ook de grill is uitgevoerd in glimmend zwart. De naam Cliff staat klein in het rood op de schuifdeur. Dat maakt hem tot een imposante verschijning. Binnen valt de speciale Adventure-bekleding op. De bus heeft een badkamer met douche, voorzien van een eigen raam. De hordeur en de radiovoorbereiding – inclusief speakers en DAB-dakantenne – zijn standaard. Verder noemen we de led-dagrijverlichting en koplampen met een zwart kader.

De Cliff is er in vier indelingen. De kortste is de 5,41 meter lange 540 met een dwarsgeplaatst tweepersoonsbed achterin. Dan is er de 6 meter lange 600 met hetzelfde bed. Er is ook een 601, die boven het tweepersoonsbed nog een tweede bed heeft. Dit is een compacte bus met vier slaapplaatsen. De Cliff 640 heeft twee enkele bedden in lengterichting achterin. Alle modellen hebben een elektrische instaptrede, een Isofix-sluiting voor kinderzitjes, een vakje met een handige dubbele usb-aansluiting en gezellige sfeerverlichting. Bekijk hier de Cliff Camper Van Editions-actiemodellen.

Koelkast
Koelkast
Bed
Bed
Koelkast
Koelkast

Van Edition: smalle halfintegraal

Bij Sunlight heten de smalle halfintegralen Van. En met smal bedoelen we een breedte van 2,14 meter. Dat is precies even breed als de buscamper. Dus buscamperafmetingen aan de buitenkant, met het ruime interieur van een halfintegraal. Dat maakt deze modellen aantrekkelijk. Ook bij de Van zien we op deze speciale Adventure Edition standaard een luifel en lichtmetalen 16 inch velgen. Ook een multimediapakket en een fietsendrager zijn bij de prijs inbegrepen. De Vans zijn uitgevoerd in wit. Er zijn drie verschillende indelingen.

De drie Vans hebben een maximaal totaalgewicht van 3500 kilo. De V60 is 5,95 meter lang. Achterin heeft hij een dwarsgeplaatst tweepersoonsbed. In het midden de keuken met daar tegenover de badkamer. Voorin de draaibare cabinestoelen en een dinettebank. De V 66 is 6,65 meter lang. Achterin twee enkele bedden in lengterichting. De langste Van is de V 69 met achterin een queensbed. Hij is 6,86 meter lang. Basisvoertug van de Vans is de Citroën Jumper met de 2,2 BlueHDI-motor van 130 pk. Bekijk hier de Van Editions van Sunlight.

Bed
Bed
Doorkijk
Doorkijk
Bed
Bed

Van V 60 Edition

Basisvoertuig: Citroën Jumper 2,2 Blue HDI met 130 pk
Afmetingen (LBH): 5,95 x 2,14 x 2,71
Aantal slaapplaatsen: 2 + 1
Leeggewicht/Laadvermogen: 2643 / 857 kilo
Maximaal gewicht: 3500 kilo
NL prijs: vanaf 58.390 euro
Website: Sunlight.nl

Halfintegraal Edition

De halfintegraal van Sunlight staat op de Fiat Ducato. Hij heeft een sportief uiterlijk en tal van handige details. Denk aan een stopcontact in de garage, voor het opladen van de accu van de e-bike bijvoorbeeld. De Adventure Edition combineert een zwarte cabine met de zilveren zijwanden van de opbouw. Achterop een stoer fietsenrek in het zwart. Ook de luifel is zwart. Er zijn drie verschillende indelingen.

De T 58 Edition – met een lengte van 5,95 meter – heeft achterin een zogeheten Frans bed. Daarnaast de badkamer met toilet. De T 68 Edition heeft twee enkele bedden en is 7,40 meter lang. De T 69 L heeft achterin een queensbed en is met 7,40 meter de langste halfintegraal. De hafintegralen zijn 2,32 meter breed. Onder de kap ligt de bekende 2,3 liter Fiat multijet dieselmotor met 120 pk. Bekijk hier de Sunlight Adventure Edition halfintegralen.

Doorkijk
Doorkijk
Enkele bedden
Enkele bedden
Doorkijk
Doorkijk

Halfintegraal T 58 Edition specs

Basisvoertuig: Fiat 2.3 multijet 120 pk

Afmetingen (LBH): 5,95 x 2, 30 x 2,90 meter
Aantal slaapplaatsen: 2 + 1
Leeggewicht/Laadvermogen: 2821/ 680 kilo
Maximaal gewicht: 3500 kilo
NL prijs: vanaf 64.990 euro
Website: Sunlight.nl

Integraal Edition

Van de integraal zijn er twee Adventure Edition-indelingen. De I 68 heeft enkele bedden achterin en is 7,41 meter lang. Hij heeft standaard tot aan vier slaapplaatsen. Optioneel zelfs vijf. Ook de integralen van Sunlight blijven onder de 3500 kilo. Deze I 68 heeft – bij een maximaal gewicht 3500 kilo – een laadvermogen van 452 kilo. Kom je daaraan te kort, dan is hij eventueel nog op te waarderen tot 3650 kilo. Je hebt dan wel een C-rijbewijs nodig.

Doorkijk
Doorkijk
Hefbed
Hefbed

Integraal I 68 Edition specs

Basisvoertuig: Fiat Ducato, 2.3 multijet 120 pk

Afmetingen (LBH): 7,41 x 2, 32 x 2,93 meter
Aantal slaapplaatsen: 4 + 1
Leeggewicht/Laadvermogen: 3048/ 452 kilo
Maximaal gewicht: 3500 kilo
NL prijs: vanaf 78.790 euro
Website: Sunlight.nl

SpecificatiesCliff Adventure Edition 540

Afmetingen (LBH): 5,41 x 2,05 x 2,65
Aantal slaapplaatsen: 4
Leeggewicht/Laadvermogen: 2745 / 755 kilo
Maximaal gewicht: 3500 kilo
NL prijs: vanaf 56.890 euro

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur