De Fiat Doblo Daily Camper is een minicamper voor elke dag

Luc Schaepkens

De Fiat Doblo Daily Camper is wat de naam belooft: een minicamper voor elke dag. Ondanks een lengte van slechts 4,75 meter kom je op campergebied niets tekort.

Dagelijks te gebruken!

Een minicamper die je elke dag kunt gebruiken. Niet alleen tijdens je vakantie. En precies dat zit in de nieuwe merknaam Daily Camper. Daar hebben ze zich voorgenomen een aantal zaken samen te brengen. Het eisenlijstje: de minicamper moest praktisch zijn voor dagelijks gebruik, reiscomfort bieden, innovatief zijn en een hoog offgrid-gehalte hebben. Resultaat is de Daily Camper op basis van de Fiat Doblo Maxi. Hij is 4,75 meter lang en 1,88 meter hoog. En daarmee past deze minicamper in elke garage.

Fiat Doblo Daily Camper is lekker compleet

Standaard heeft de Fiat Doblo Maxi 100 paardenkrachten onder de kap. Optioneel kun je kiezen voor 120 stuks. Hij heeft een aantal assist-systemen, waaronder een achteruitrijcamera. Ook parkeersensoren en een navigatiesysteem zijn bij de prijs inbegrepen. De Fiat Doblo is naast gewone isolatie ook voorzien van geluidsisolatie. Binnen zijn de metalen delen van vilten bekleding voorzien. Heeft de Doblo standaard vijf zitplaatsen, in deze minicamper blijven daar drie van over.

Minicamper met complete camperinrichting

En wat maakt de Fiat Doblo dan tot een Daily Camper? Dat begint bij de zit-/slaapbank. De bedmaat bedraagt 1,2 bij 2 meter. Het stofje van de bank kun je zelf kiezen. Onder de bank is plek voor de koelbox. En ook voor een Porta-Potti. Naast de bank de nodige kastruimte. Opvallend is de losse derde zitplaats die je multifunctioneel kunt inzetten. Je kunt er zowel buiten als binnen op zitten of hem als tafel gebruiken.

Voor het bed staat een keukenmodule. Die is uitneembaar. Je kunt dus ook lekker in de schaduw onder een boom je potje koken. Aan dit keukenblok met spoelbak zit ook de tafel vast. Er is een 25 liter jerrycan voor water. Een afvalwatertankje zit weggewerkt in de vloer. Wil je langer offgrid kunnen staan, dan kun je kiezen voor de optionele zonnepanelen. Ook optioneel is het comfortpakket à raison 540 euro. Daar zit onder meer led-verlichting in.

Heb je meer ruimte nodig in je minicamper? Dan past er nog een tent aan de achterkant. Je kunt met de Daily Camper nog heel wat bagage meenemen. Het laadvermogen is namelijk 550 kilo. De Daily Camper – met aan elke kant een schuifdeur – is er in Duitsland voor nog geen 40.000 euro (ex bpm).

Specs Daily Camper

Basis: Fiat Doblo 100 pk
Afmetingen (lbh): 4,75 / 1,85 / 1,88 meter

Leeggewicht / Laadvermogen: – / 550 kilo
Maximaal gewicht: n.b.
Zit-/slaapplaatsen: 2 tot 5 / 2
Prijs: vanaf 38.900 euro (excl. bpm)

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur