Kabe-Travel-Master-Classic

Kabe Travel Master Classic 740 onder de loep

Martine van Kuler

Het Zweedse Kabe staat voor kwaliteit. Dat is dan ook wat je krijgt als je een camper uit de Travel Master Classic-serie aanschaft. De Classic is verkrijgbaar als integraal, halfintegraal en crossover.

Instapserie op Fiat Ducato

De Kabe Travel Master Classic 740 is een camper zonder poespas, maar wel met alles wat je nodig hebt om comfortabel te kunnen kamperen. Hij heeft een lengte van 7,40 meter en staat op de Fiat Ducato. Classic is instapserie van de Zweedse camper- en caravanbouwer, maar laat je hierdoor niet op het verkeerde been zetten. Deze Kabe camper is voor een instapserie namelijk bijzonder goed uitgerust.

Camper Kabe-Travel-Master-Classic-740
Warm of koud, deze Kabe camper kan het allemaal aan.
Camper Kabe-Travel-Master-Classic-740
Warm of koud, deze Kabe camper kan het allemaal aan.

Complete camper voor alle seizoenen

Niet alleen in het voorjaar en de zomer is de Kabe Travel Master Classic 740 de ideale reisgenoot. Van een Zweedse camper mag je verwachten dat hij de Scandinavische winter trotseert en dat kan deze Kabe dan ook. Zo is hij uitgerust met het vloerverwarmingssysteem AGS II van Kabe. Dit is gebaseerd op een watersysteem met vier lussen en zorgt voor een optimale verwarming en een gelijkmatige verdeling van de warmte. Voor de bouw van de carrosserie gebruikt Kabe een zelfontwikkelde wandconstructie. Deze zogenaamde iWall-bouwtechniek zorgt voor stabiliteit en maakt de campers vochtbestendig. Dus laat ze maar komen, die hete zomers en koude winters.

Camper Kabe-Classic-crossover
Het crossover-model in de Classic-serie.
Camper Kabe-Classic-crossover
Het crossover-model in de Classic-serie.

Kabe Travel Master Classic 740 in drie modellen

De Classic-serie omvat zowel integraalcampers als halfintegraalcampers. En dan is er ook nog het crossover-model, dat is voorzien van een hefbed. De halfintegralen zijn verkrijgbaar in vier indelingen: LXL, de LB, de LGB en de T. Het verschil zit hem in de slaapkamer – tweepersoons of enkele bedden – en de indeling van de badkamer en garage.

De Classic x740 is de crossover van Kabe. Ook deze camper is verkrijgbaar met een tweepersoonsbed en met enkele bedden achterin. Door het verhoogde dak – hierdoor heeft de crossover qua uiterlijk wel iets weg van een alkoof – is er binnenin genoeg ruimte voor het elektrische hefbed boven de zithoek. Die zithoek kun je ook nog ombouwen tot slaapplaats, waardoor je er met zes personen in kunt overnachten.

Een hefbed zien we trouwens ook in de i740, de Classic-integraal. Deze heeft twee enkele bedden achterin en een grote garage.

Camper Kabe-Travel-Master-Classic-interieur
Dinettebanken met slide-out functie.
Camper Kabe-Travel-Master-Classic-interieur
Dinettebanken met slide-out functie.

Functioneel en comfortabel

Comfortabel wonen is functioneel wonen, meent Kabe. Dat is ook in deze Classic-serie goed te zien. Naast slapen kun je in de slaapkamer bijvoorbeeld prima relaxen. De hoofdeinden van de bedden zijn gemaakt van een zacht materiaal en voorzien van imitatiesuède. Dit maakt dat de bedden niet alleen prima zijn om te liggen, maar dat je er ook heerlijk een boek of tijdschrift kunt lezen.

In het interieur zien we het Nordic Oak terug. Dit lichte houtfolie geeft het interieur een moderne, maar toch ook klassieke uitstraling. Voeg daar dimbare sfeerverlichting, een keuken met een grote koelkast, drie pitten en een afzuigkap, en een badkamer met separate douche aan toe, en je hebt een functionele, maar ook comfortabele camper.
De Travel Master Classic 740 is verkrijgbaar vanaf 113.000 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!